Formula 1, Alpine: Ελεύθεροι να αγωνιστούν οι Αλόνσο-Οκόν

Formula 1, Alpine: Ελεύθεροι να αγωνιστούν οι Αλόνσο-Οκόν
Η γαλλική ομάδα ξεκαθάρισε το πότε οι οδηγοί της θα είναι ελεύθεροι να μονομαχούν στους αγώνες.

Στα αρχικά στάδια του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, η Alpine βρέθηκε σε μία πολύ δύσκολη θέση. Οι οδηγοί της, Εστεμπάν Οκόν και Φερνάντο Αλόνσο, μονομάχησαν σκληρά μεταξύ τους και αυτό τρόμαξε την ομάδα, παρότι δεν είχαν επαφή. Όμως, το αρνητικό της υπόθεσης ήταν πως όταν η ομάδα επενέβη και έδωσε εντολή στον Γάλλο να μείνει πίσω από τον Ισπανό, έχασε θέση από τον Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo.

H μονομαχία των δύο πήρε μεγάλες διαστάσεις στα social media, με τον επικεφαλής της Alpine, Ότμαρ Σαφνάουερ, να μιλά για τα όσα έγιναν στον αγώνα της Τζέντα: «Κάναμε αυτό ακριβώς που είχαμε συζητήσει και πριν τον αγώνα. Ήταν καλό για όλους και αν ο Φερνάντο δεν είχε εγκαταλείψει θα ήμασταν στις θέσεις 6 και 7. Πιστεύω πως διασκεδάσαμε αρκετά τους οπαδούς μας. Πρέπει να αφήνουμε τους οδηγούς μας να μάχονται. Ήταν μία καθαρή μάχη, αυτό που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί μας. Τους είχαμε πει από την αρχή πως θα τους αφήσουμε να μονομαχήσουν. Ο μόνος λόγος που έδωσα εντολή να κρατήσουν τη θέση τους ήταν επειδή χάναμε πολύ χρόνο. Στην πίστα αυτή είναι πιο εύκολο να ακολουθεί ο ένας τον άλλο και όταν συμβαίνει αυτό, το προσπέρασμα είναι πιο εύκολο».

Alonso Ocon

Ο Σαφνάουερ έχει εμπειρία από έντονες μονομαχίες οδηγών του που είχαν επαφές στους αγώνες. Όντας συνηθισμένος σε τέτοιες συμπεριφορές, εξηγεί το πλάνο του για τις εντολές που θα έχουν οι Αλόνσο και Οκόν σε μελλοντικούς αγώνες: «Σε όλη μου την καριέρα στη Formula 1, όταν ήμουν σε θέση να δώσω εντολές στους οδηγούς μου, στους τελευταίους 10 με 15 γύρους δεν έχει καμία αξία το να αλλάζουμε θέσεις ανάμεσα τους. Δεν μπορείς να κερδίσεις αλλά ούτε και να χάσεις θέση, οπότε κρατάτε σταθερά τις θέσεις σας - αυτή είναι η οδηγία. Βέβαια, αυτό είναι δύσκολο να το επιβάλλεις στην αρχή του αγώνα γιατί είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει. Αλλά προς το τέλος του αγώνα, αν πρόκειται να μεγιστοποιήσουμε τους βαθμούς που θα πάρουμε, τότε θα δώσουμε εντολές στους οδηγούς μας».

Μετά τους δύο πρώτους αγώνες του 2022, η Alpine βρίσκεται στην 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, έχοντας συνολικά 16 βαθμούς. Η απόδοσή της στη Σαουδική Αραβία βελτιώθηκε σημαντικά σε σχέση με το Μπαχρέιν και δεν αποκλείεται να κάνει ακόμη ένα βήμα στην Αυστραλία το τριήμερο 8-10 Απριλίου.

Φωτογραφίες: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!