Πρώτες επίσημες δοκιμές του Περιστερά στο WSSP300

Κώστας Παστρίμας
Πρώτες επίσημες δοκιμές του Περιστερά στο WSSP300
Όλα έτοιμα για την συμμετοχή του Γιάννη Περιστερά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 το 2022.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο δοκιμών του Γιάννη Περιστερά με την ομάδα της ProGP στο Misano. Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης, ο οποίος θα αγωνιστεί το 2022 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300 το οποίο αρχίζει στις 9-10 Απριλίου στην πίστα Άραγκον της Ισπανίας, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την καινούρια του ομάδα και να δουλέψει εντατικά με τους μηχανικούς του για δύο ημέρες στην ιταλική πίστα.

Ο Περιστεράς εκτός από την ομάδα του, γνώρισε και τη νέα μοτοσικλέτα με την οποία θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300 φέτος. Πρόκειται για την Yamaha R3 προδιαγραφών WSSP300 την οποία προετοίμασε η ομάδα της ProGP του Ομάρ Μένγκι. Την πρώτη ημέρα δοκιμών ο Περιστεράς εγκλιματίστηκε με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και προσπάθησε να βρει το κατάλληλο στήσιμο που τον βολεύει. Μόλις βρήκε την αυτοπεποίθησή του άρχισε να πιέζει και κατάφερε τη δεύτερη ημέρα να σημειώσει εξαιρετικούς χρόνους.

Yamaha

Οι χρόνοι του Έλληνα αναβάτη ήταν στο 1:50.400 έχοντας πολύ σταθερό ρυθμό, ενώ κόντραρε ακόμα και τον πολύ έμπειρο συναθλητή του στην ομάδα ProGP Μαστρολούκα ο οποίος είχε καλύτερο πέρασμα στο 1:49.867. H ομάδα έφυγε από την πίστα με τις καλύτερες εντυπώσεις και από αύριο ξεκινά την προετοιμασία για τους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς που θα γίνουν στην Αραγκόν της Ισπανίας το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου. Στο πλευρό του Γιάννη Περιστερά ήταν φυσικά ο κόουτς του Γιάννης Μπούστας.

Ο Γιάννης Περιστεράς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το διήμερο τεστ και τόνισε: «Σήμερα ήταν μια πολύ καλή ημέρα δοκιμών, αφού καταφέραμε να βρούμε τη μέθοδο που θα ρυθμίζουμε την Υamaha R3, ώστε να μπορώ να οδηγώ με τον τρόπο που θα μας δίνει καλούς χρόνους. Προσπαθήσαμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε περίοδο δοκιμών και να παίρνουμε κάθε φορά το καλύτερο από τα λάστιχα της Pirelli, είτε ήταν καινούργια, είτε είχαν κάνει αρκετούς γύρους. Πηγαίνουμε στην Αραγκόν με αισιοδοξία για το ξεκίνημα αυτής της μεγάλης περιπέτειας. Ευχαριστώ όλους όσους βοηθούν στο να γίνει πραγματικότητα αυτή η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Peristeras

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!