Formula 1, Grand Prix Σαουδικής Αραβίας: Τι λέει ο πρόεδρος της FIA

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Grand Prix Σαουδικής Αραβίας: Τι λέει ο πρόεδρος της FIA
Ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ μίλησε για την απόφαση να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας της Τζέντα.

Την πεποίθησή του πως είναι ασφαλές να διεξαχθεί κανονικά το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ.

Εν μέσω… χαμού στη Τζέντα μετά την πυραυλική επίθεση ανταρτών Χούτι σε εγκαταστάσεις της Aramco που βρίσκονταν μόλις έντεκα χιλιόμετρα μακριά από το σιρκουί που διεξάγεται ο δεύτερος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, ο πρόεδρος της FIA εναρμονίστηκε με τις τοπικές αρχές και τις προθέσεις της Formula 1, όπως αυτές εκφράστηκαν από τον CEO, Στέφανο Ντομενικάλι.

Μάλιστα και οι εκπρόσωποι των ομάδων αποφάσισαν ομόφωνα να ταχθούν με την ίδια γραμμή και συμφώνησαν ο αγώνας της Κυριακής να διεξαχθεί κανονικά, παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με το ενδεχόμενο νέου «χτυπήματος».

Ο Σουλαγέμ είπε: «Στο στόχαστρό τους έχουν εγκαταστάσεις, όχι πολίτες και φυσικά, όχι την πίστα. Έχουμε ελέγξει όλα τα δεδομένα και έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από το υψηλότερο επίπεδο πως πρόκειται για ένα ασφαλές μέρος. Ας τρέξουμε».

Μένει να δούμε τι θα πουν οι οδηγοί που εδώ και μία και πλέον ώρα συζητούν το θέμα. Μάλιστα πριν από μερικά λεπτά, στο χώρο επέστρεψε και ο Ντομενικάλι, με τον οποίο προφανώς θέλουν να μοιραστούν την τελική τους θέση γύρω από το θέμα.

Μείνετε συντονισμένοι στο gMotion by Gazzetta για όλες τις εξελίξεις!

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!