MotoGP Ινδονησίας QP: Αυτός είναι ο Κουαρταραρό που ξέρουμε

MotoGP Ινδονησίας QP: Αυτός είναι ο Κουαρταραρό που ξέρουμε
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό βροντοφώναξε «παρών» και έφερε τη Yamaha του στην pole position.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό επέστρεψε στις γνώριμες θέσεις του, εξασφαλίζοντας την pole position στο GP Ινδονησίας. Ο περσινός πρωταθλητής ήταν άπιαστος με τη Yamaha το Σάββατο στην πίστα της Μανταλίκα και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τους αντιπάλους του. Οι δορυφορικές Ducati της Pramac συμπληρώνουν την πρώτη σειρά, με τους Χόρχε Μαρτίν και Ζοάν Ζαρκό.

Τι έγινε στο Q2

Με όλα όσα έγιναν στις ελεύθερες δοκιμές, αλλά και στο Q1, η τελική και αποφασιστική περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών στη Μανταλίκα ξεκίνησε χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και με πολλά ερωτηματικά που έπρεπε να απαντηθούν. Έτσι, οι μοτοσικλέτες (6 Ducati, 2 Yamaha, 2 KTM, 1 Aprilia και 1 Suzuki) βγήκαν στην πίστα για να διεκδικήσουν από την αρχή το καλύτερο δυνατό.

Ο Μπανάια μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα και ήταν αρχικά ταχύτερος, αλλά πολύ γρήγορα ο Φάμπιο Κουαρταραρό ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα των χρόνων και μάλιστα με διαφορά σχεδόν 4 δεκάτων του δευτερολέπτου. Η κατάσταση για τη Yamaha όμως δεν ήταν ιδανική, καθώς ο άλλος αναβάτης της, ο Φράνκι Μορμπιντέλι, είχε πτώσει προτού καταφέρει να γράψει αξιόλογο χρόνο.

Με σημείο αναφοράς το χρόνο του Κουαρταραρό, οι υπόλοιποι αναβάτες προσπάθησαν να βελτιωθούν, αλλά κανείς δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια και έτσι όλοι επέστρεψαν στα pit για να βάλουν φρέσκο μαλακό πίσω ελαστικό και να αναδιοργανωθούν.

Στα τελευταία λεπτά, όπως γίνεται πάντα στο Q2, και οι 12 αναβάτες βρήκαν στην πίστα για την τελευταία τους προσπάθεια, που θα αποφάσιζε τη θέση από την οποία θα ξεκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής. Πολλοί ανάμεσά τους βελτίωσαν το χρόνο τους, αλλά δυστυχώς για αυτούς το ίδιο έκανε και ο Φάμπιο Κουαρταραρό. Έτσι, ο Γάλλος εξασφάλισε την πρώτη του φετινή pole position και μας έδωσε δείγματα της περσινής του ταχύτητας.

Δύο μοτοσικλέτες της Ducati θα βρεθούν δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τους Χόρχε Μαρτίν και Ζοάν Ζαρκό της Pramac να παίρνουν τη 2η θέση και την 3η θέση αντίστοιχα. Ο Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ ήταν 4ος, μπροστά από άλλες δύο Ducati, αυτές των Ενέα Μπαστιανίνι και Πέκο Μπανάια. Ακολούθησαν οι Ολιβέιρα, Ρινς, Μίλερ, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Νιτ Τζιαναντόνιο και Μορμπιντέλι.

Τι έγινε στο Q1

Η πρώτη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα στην Ινδονησία, καθώς αρκετά μεγάλα ονόματα βρέθηκαν εκεί, μετά τις ελεύθερες δοκιμές. Οι δύο αναβάτες της Repsol Honda, Μαρκ Μαρκέθ και Πολ Εσπαργκαρό, ο Τζοάν Μιρ της Suzuki και ο Φραντσέσκο Μπανάια της Ducati έπρεπε να διεκδικήσουν τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στο Q2.

Έτσι, μόλις άναψε το πράσινο φως στο τέλος του pit lane και οι μοτοσικλέτες βγήκαν στην πίστα, αμέσως άρχισαν να πέφτουν οι χρόνοι. Ο Πέκο Μπανάια ήταν εκείνος που αρχικά σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τον εντυπωσιακό Μάρκο Μπεζέκι. Ο Ιταλός ρούκι της VR46 ήταν πολύ γρήγορος και στο FP4 και συνέχιζε με φόρα στο Q1. Ο Μαρκ Μαρκέθ πίεσε πολύ για να σημειώσει καλό χρόνο αλλά είχε πτώση.

Ο Μαρκέθ όμως κατάφερε να επιστρέψει εγκαίρως στο γκαράζ της ομάδας του,να πάρει τη 2η μοτοσικλέτα και να βγει στην πίστα για την τελική του προσπάθεια μαζί με τους υπόλοιπους. Το παράκανε όμως άλλη μία φορά και έπεσε για δεύτερη φορά. Πήρε την 5η θέση στο Q1, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει τον αγώνα από τη 15η θέση.

Η έκπληξη έγινε όμως, και ακούει στο όνομα Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο. Ενώ ο Μπανάια πήρε με άνεση την πρώτη θέση και πέρασε στο Q2, ο Τζιαναντόνιο πήρε τη 2η θέση και τον ακολούθησε στο δεύτερο μέρος των κατατακτήριων. Αντίθετα, καταστροφική ήταν η περίοδος για τον Τζοάν Μιρ, που αύριο θα ξεκινήσει από τη 18η θέση.

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδας και είναι από αυτούς που δεν θέλετε να χάσετε. Όπως πάντα, μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξή του μέσα από το LIVE του Gazzetta.

Αποτελέσματα Q2

q2

Αποτελέσματα Q1

q1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!