Daytona 200: Νικητής ο 57χρονος Τζέρεμι ΜακΓουίλιαμς (vid)

Κώστας Παστρίμας
Daytona 200: Νικητής ο 57χρονος Τζέρεμι ΜακΓουίλιαμς (vid)
Βασιλιάς στο πρωτάθλημα King of Baggers ήταν ο πρώην αναβάτης MotoGP Τζέρεμι ΜακΓουίλιαμς

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά πρωταθλήματα μοτοσικλέτας στην Αμερική είναι το King of Baggers. Πρόκειται για έναν θεσμό ο οποίος ακολουθεί το εθνικό πρωτάθλημα MotoAmerica των ΗΠΑ και στο οποίο παίρνουν μέρος cruiser μοτοσικλέτες με βαλίτσες στο πίσω μέρος όπως Harley Davidson και Indian.

Ένας από τους πιο διάσημους αγώνες του πρωταθλήματος είναι ο Daytona 200 στον οποίο συνήθως παίρνουν μέρος σημαντικοί αναβάτες από όλο τον κόσμο. Φέτος, ήταν η σειρά ενός πρώην αναβάτη MotoGP να πάρει μέρος στον αγώνα King of Baggers με μια μοτοσικλέτα της Indian. Ο Τζέρεμι ΜακΓουίλιαμς στα 57 του χρόνια έχει γνωρίσει πολλές επιτυχίες στα Grand Prix και από ότι φαίνεται ακόμα περνάει η... μπογιά του.

Indian Motorcycles

Ο αναβάτης από τη Βόρεια Ιρλανδία, είχε στα χέρια του μια αγωνιστική μοτοσικλέτα της Indian και κατάφερε στο δεύτερο σκέλος του Daytona 200 να κατακτήσει τη νίκη μπροστά από τον ομόσταβλό του, αλλά και τον Μπόμπι Φόνγκ που είναι το μεγάλο αστέρι του θεσμού.

Indian Motorcycles

O ΜακΓουίλιαμς πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του στα Grand Prix με την Aprilia με την οποία στην κατηγορία των 250cc κατάφερε να κατακτήσει μια νίκη, ενώ στα GP500 ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο. Από το 2002 μέχρι το 2005 αγωνίστηκε στο MotoGP αρχικά με την ομάδα Proton KR του Kenny Roberts και έπειτα με την Aprilia καταφέροντας να πάρει μια εντυπωσιακή pole position στο Philip Island. Θεωρείται ένας από τους πλέον εντυπωσιακούς αναβάτες στην ιστορία των GP ιδιαίτερα με τον τρόπο που ντρίφταρε το πίσω μέρος των μοτοσικλετών του.

Βίντεο με τον αγώνα Daytona 200.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!