Απάτη 130 εκατ. ευρώ από Ηρακλή!

Gazzetta team
Απάτη 130 εκατ. ευρώ από Ηρακλή!

bet365

Καταπέλτης κατά του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής είναι πόρισμα του ΣΔΟΕ. Κάνει λόγο για απάτη με εικονικά τιμολόγια η οποία υπερβαίνει τα 130.000.000 ευρώ!!!

Μια απίστευτη (όσον αφορά το ύψος της), οικονομική απάτη έφερε στο φως ο ΣΔΟΕ όπως γράφει «Το Βήμα». Συγκεκριμένα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με πόρισμά του αναφέρει πως στον Γυμναστικό Σύλλογο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, έχει γίνει απάτη με εικονικά τιμολόγια ύψους 130.000.000 ευρώ. Ένα πραγματικά ασύλληπτο ποσό, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες απάτες και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» στον αθλητικό χώρο που αποκαλύπτεται στην Ελλάδα.

Όπως τονίζεται στο πόρισμα, οι υπεύθυνοι του συλλόγου εξέδωσαν 2.166 εικονικά τιμολόγια προς 366 επιχειρήσεις. Ο «αρχικός» τζίρος αυτής της απάτης προσδιορίζεται σε 62.227.000 ευρώ, στον οποίο όμως υπάρχουν σχετικές προσαυξήσεις με βάση τη φορολογική νομοθεσία.

Ο ΣΔΟΕ ξεκίνησε αυτή την έρευνα πριν από δύο χρόνια, μετά από σχετικές καταγγελίες αναφορικά με περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μέσω ερασιτεχνικών σωματείων.

Ο ΓΣ Ηρακλής φέρεται να έχει δώσει πλαστά παραστατικά σε 169 εταιρίες με το χρηματικό ποσό να φτάνει τα 59 εκατομμύρια από τα συνολικά 62.2. Αξίζει να αναφέρουμε πως αν τελικά αποδειχθεί πως όντως υπάρχει απάτη, οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν ποσό που αγγίζει το 55% του συνολικού ποσού που επιχειρήθηκε να αποκρυφτεί.

 

Τελευταία Νέα