Η ΑΕΚ ξανά Βασίλισσα! (pics)

Η ΑΕΚ ξανά Βασίλισσα! (pics)

bet365

Το Κύπελλο βάφτηκε στα κιτρινόμαυρα! Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο τρόπαιο στις Σέρρες η ΑΕΚ στέφθηκε Κυπελλούχος στο χάντμπολ με 27-23 επί του ΠΑΟΚ, στον μεγάλο τελικό της Κέρκυρας.

Συνάντηση «Δικεφάλων» στο νησί των Φαιάκων για δεύτερη διαδοχική χρονιά και η Ένωση ήταν αυτή που παρέλαβε τα σκήπτρα από τους Θεσσαλονικείς, ένα χρόνο μετά την ήττα στην Πάτρα. Στην τέταρτη παρουσία της σε τελικό και τρίτη διαδοχική, η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία της στο θεσμό, σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση.

«Σφιχτό» το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει το προβάδισμα με διαφορά ενός-δύο γκολ και τους δύο τερματοφύλακες, Καφφάτο και Γουργούμη κάτω από τα δοκάρια να έχουν κατεβάσει στην κυριολεξία τα ρολά. Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Μπακαούκα λίγο πριν από το ημίχρονο έφερε τις δύο ομάδες ξανά στο «μηδέν», αφού πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (10-10).

Στην επανάληψη δόθηκε πραγματική «μάχη», με τους Μπακαούκα, Μπαλωμένο, Αλβανό και Γεωργιάδη να αναλαμβάνουν «δράση» στην επίθεση για την ΑΕΚ και τους Τσακίρη και Τσάτσο να παλεύουν για τον ΠΑΟΚ. Ο Δημήτρης Καφφάτος κάτω από τα δοκάρια συνέχισε να κάνει τη δουλειά του για την Ένωση, που μετά το υπέρ της 13-12 στο 37ο λεπτό, με δύο διαδοχικά τέρματα του Μπαλωμένου, ο οποίος ήταν και από τους κορυφαίους του τελικού δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Ο Τσακίρης έδινε λύσεις στην επίθεση για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο η απέναντι πλευρά είχε περισσότερες.

Το 22-18 που ήταν και η μέγιστη διαφορά που μπόρεσε να πάρει η ΑΕΚ, σχεδόν οκτώ λεπτά πριν από το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, ήταν αρκετή για να της δώσουν και τη νίκη. Ο Σεβαστίδης έφερε τις δύο ομάδες σε απόσταση αναπνοής (23-22) στο 56’, όμως δύο τέρματα από τον Μπαλωμένο και δύο από τον Παπαδόπουλο έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Ένωσης, που σήκωσε την κούπα.

Ένταση προκλήθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα μεταξύ των παικτών, με πρωταγωνιστές τους Κοκκώνη και Γεωργιάδη, ενώ αποβλήθηκαν οι Καφφάτος και Τσακίρης με κόκκινη, οι ψυχραιμότεροι όμως φρόντισαν να μη δοθεί συνέχεια.

MVP ο Μπαλωμένος

Έχοντας δέκα χρόνια στην... πλάτη στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο Σπύρος Μπαλωμένος μαζί με το Κύπελλο πήρε και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στο σπίτι του. Δέκα τέρματα για τον έμπειρο ίντερ, πρώτος τίτλος σε τρεις παρουσίες σε τελικό Κυπέλλου και μια... κατάρα που επιτέλους «έσπασε» για τον ίδιο, όπως τόνισε.

«Ήταν μεγάλη χαρά για μένα να συμμετέχω στον τελικό. Ο ΠΑΟΚ παίζει με το ίδιο σύστημα και αυτό είναι δύσκολο για τις άλλες ομάδες. Το κλειδί της νίκης ήταν ότι είχαμε μεγαλύτερη διάρκεια στην επίθεση με αποτέλεσμα αυτό να δυσκολέψει τον ΠΑΟΚ, αφού οι παίκτες κυνηγούσαν τους επιθετικούς, αφήνοντας κενά που εκμεταλλευτήκαμε για να σκοράρουμε. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα στη χρονιά και δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Αυτό το Κύπελλο μας απελευθερώνει και βλέπουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. «Έσπασε» η κατάρα του Κυπέλλου για μένα και κατάφερα στον τρίτο τελικό που συμμετείχα να σηκώσω την κούπα», επισήμανε στις πρώτες του δηλώσεις ο Μπαλωμένος στον NOVA ΣΠΟΡ FM.

Τα δεκάλεπτα: 1-2, 6-6, 10-10 (ημχ.), 15-13, 21-17, 27-23
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 7, Γεωργιάδης 4, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 10, Τσακνής, Σύγγαρης, Ασαρίδης, Οικονόμου, Αλβανός 3, Ναουμίδης, Τσαούσης 1, Παπαδιονυσίου, Κουρέτα, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ.
ΠΑΟΚ (Στέλιος Υετίων): Ζάγκας, Παλάσκας 6, Γουργούμης, Πίτσιος, Αποστολίδης, Κοκκώνης 3, Αποστολίδης, Ορφανουδάκης, Πετρίδης, Ιωαννίδης, Τσακίρης 6, Περβανάς, Τσάτσος 4, Καράγγελος, Τσίλης, Σεβαστίδης 4.
Διαιτητές: Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Παρατηρητής: Μπεμπέτσος, δίλεπτα: 8-6, πέναλτι: 4/4-4/4.
Κόκκινες: 59:39: Καφφάτος, Τσακίρης (απώθησαν βίαια αντίπαλο, κρατήθηκαν δελτία).

 

Τελευταία Νέα