Διομήδης, 40άρης και πρώτος!

Gazzetta team
Διομήδης, 40άρης και πρώτος!

bet365

Ο ΠΑΟΚ άντεξε μόνο για ένα ημίχρονο και ο Διομήδης με 26-23, στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής, «αγκάλιασε» την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1 χάντμπολ των ανδρών.

Μεγάλο ματς στο κλειστό της Αγίας Τριάδας ανάμεσα στον πρωτοπόρο Διομήδη και τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ο οποίος αυτή τη φορά δεν κατάφερε να κόψει βαθμούς από τους «λύκους», ώστε να ελπίζει για την κορυφή. Αν και βρισκόταν εντός του στόχου για 30 λεπτά. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν τους Πρωταθλητές Ελλάδας στο πρώτο μέρος, όμως πέραν του υπέρ τους 3-2 στα πρώτα λεπτά και 9-8 στο 26ο, δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα περισσότερο.

Το ημίχρονο «έκλεισε» με 11-10 υπέρ του Διομήδη, ο οποίος στην επανάληψη ανέβασε στροφές, διατηρούσε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μια διαφορά τεσσάρων τερμάτων και έφτασε στην επικράτηση. Ένα αποτέλεσμα που του έδωσε τη δυνατότητα να μείνει για 40ό ματς αήττητος (38 νίκες-2 ισοπαλίες) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και φυσικά τον διατήρησε στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Την άλλη εβδομάδα ακολουθεί ένα ακόμη ντέρμπι, αυτό με την ΑΕΚ, όπου σε περίπτωση νίκης οι Αργίτες «καθαρίζουν» μια και καλή την υπόθεση πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ, αφού η Ένωση έχει ακόμη τα ντέρμπι με ΑΣΕ Δούκα και ΠΑΟΚ ενώ ο Διομήδης πιο εύκολο πρόγραμμα ως το φινάλε.

Το... χάλασαν

Στο ημίχρονο «χάλασε» η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλαθλοι, αφού ένα μπουκάλι εκσφενδονίστηκε στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας τον Κώστα Γουργούμη του ΠΑΟΚ, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στον αστράγαλο. Στο 47ο λεπτό τα… πυρά της κερκίδας δέχθηκε και ο διαιτητής κ.Τσάκωνας, με τους φίλους του Διομήδη να βρίζουν, αντιδρώντας σε κάποιες αποφάσεις του.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΠΑΟΚ 26-23
Τα δεκάλεπτα:
3-3, 5-5, 11-10 (ημχ.), 16-11, 20-17, 26-23
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 6, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 6, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μούγιτς, Χειβιδόπουλος, Νούγκοβιτς, Ευαγγελόπουλος, Σαμαράς 3, Βαρδάκας, Ελευθερίου, Καραιβάνοφ 9, Τάσκοβιτς 2.
ΠΑΟΚ (Στέλιος Υετίων): Ζάγκας, Παλάσκας 2, Γουργούμης, Πίτσιος, Κοκκώνης 1, Αποστολίδης 1, Ορφανουδάκης, Ιωαννίδης 6, Πετρίδης 4, Περβανάς 3, Τσακίρης 1, Τσάτσος 4, Καράγγελος 1, Τσίλης, Σεβαστίδης, Κεσίδης.
Διαιτητές: Τσάκωνας- Χασκής, δίλεπτα: 5-7, πέναλτι: 0/1-2/5.
Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές έγραψαν: «Μετά την λήξη του α' ημιχρόνου και ενώ θα εκτελούνταν ρίψη από τον ΠΑΟΚ, φίλαθλος του Διομήδη πέταξε μικρό μπουκάλι με νερό από την εξέδρα με δύναμη προς τον αθλητή του ΠΑΟΚ Κώστα Γουργούμη, οποίος βρισκόταν στο κέντρο του γηπέδου και τον χτύπησε στον αστράγαλο του αριστερού ποδιού. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκε κανονικά. Στο 46:34 του αγώνα το ματς διεκόπη διότι φίλαθλοι του Διομήδη εξύβριζαν τον διαιτητή κ. Τσάκωνα με υβριστικές φράσεις. Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα».

Το πρόγραμμα

Σάββατο 16/3
12:00, Αερωπός Έδεσσας- ΑΕΚ (Τζαφερόπουλος- Κάργατζης, Βλάχος)
17:00, Πανελλήνιος- Ποσειδώνας Λουτρακίου (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Κορρές)
18:00, ΓΑΣ Κιλκίς- ΧΑΝΘ (Δεληγιαννίδης- Νάσκος, Ζέρβας)
18:00, Άρης Νίκαιας- ΑΣΕ Δούκα (Ανταλής- Τσάμος, Μίγκας)
18:00, Φίλιππος Βέροιας- Φοίβος Συκεών (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Παπαματθαίου)

Η Βαθμολογία (Σε 16 αγώνες)
1.Διομήδης Άργους 33*
2.ΠΑΟΚ 28*
3.ΑΕΚ 28
4.ΑΣΕ Δούκα 26
5.ΓΑΣ Κιλκίς 18
6.Αερωπός Έδεσσας 13
7.ΧΑΝΘ 12
8.Ποσειδών Λουτρακίου 12
9.Φοίβος Συκεών 10
10.Φίλιππος Βέροιας 6
11.Άρης Νικαίας 6
12.Πανελλήνιος 2
*Διομήδης και ΠΑΟΚ έχουν έναν αγώνα περισσότερο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα