Kράμερ εναντίον Κράμερ... by Pontos!

Kράμερ εναντίον Κράμερ... by Pontos!

bet365

Αμφότεροι καμαρώνουν που είναι Πόντιοι. Λατρεύουν την Ελλάδα και τις ομάδες τους. Από τη μία ο Πόντιος Ιβάν στον ΠΑΟΚ κι από την άλλη ο Πόντιος Δημήτρης στην ΑΕΚ. Το Face Control γράφει για την μακροχρόνια φιλία τους!

Οι κοινές καταβολές των δύο επιχειρηματιών, οι ποντιακές ρίζες αποτελούν την αφετηρία της καλής σχέσης τους. Μεταξύ των δύο ισχυρών επιχειρηματιών υπάρχει αλληλοεκτίμηση, αμοιβαιότητα και μια δυνατή προσωπική φιλία, που επιβεβαιώνονται με κάθε ευκαιρία.

Ο Ιβάν Σαββίδης, όγδοο παιδί εργατών με καταγωγή από τον Πόντο, γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1959 στο χωριό Σάντα, στην περιφέρεια Τσάλκα της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης γεννήθηκε στη Νίκαια της Αττικής, ο πατέρας του όμως, ο σπουδαίος Πόντιος αλλά πάνω από όλα άνθρωπος Γιώργος Ζώρας Μελισσανίδης, είχε έρθει από τον Καύκασο, με οικογένεια ξεριζωμένη από τον Πόντο.

Σαββίδης και Μελισσανίδης, ή αν προτιμάτε Μελισσανίδης και Σαββίδης πιστεύουν ακράδαντα στην ενότητα του ποντιακού στοιχείου, ώστε πιο δυνατά να διεκδικήσει τα δίκαιά του. Οι δύο άνδρες βοηθούν και στηρίζουν οικονομικά τις ποντιακές ενώσεις ανά την Ελλάδα,αμφότεροι δίνουν το παρόν σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, με έντονο ποντιακό χρώμα και στοιχείο, όπως σ' αυτήν που έγινε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός τον περασμένο Μάιο ή πριν από δύο χρόνια στα εγκαίνια λειτουργίας της ιστοσελίδας «pontos-news.gr», την οποία έχουν κάθε λόγο να στηρίζουν.

Ξεχωριστή και σημειολογική η κοινή παρουσία τους, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στο Βέρμιο για να προσκυνήσουν στην «Παναγία των Ποντίων», την Παναγία Σουμελά, όπως επίσης και στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από μερικούς μήνες.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν αποκλειστικός χορηγός σ’ άλλη μια κοινωνική εκδήλωση των Ποντίων, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ ήρθε στη Θεσσαλονίκη και από το βήμα του Συνεδρίου ευχήθηκε «καλή επιτυχία και ούλ’ εντάμαν παιδία…».

Μια μακροχρόνια φιλία

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν ένας από τους εκλεκτούς καλεσμένους στο γάμο του γιο του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργου, τον περασμένο Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ουδέποτε η σχέση και η μακροχρόνια φιλία τους έφτασε στο… κόκκινο, όπως γράφθηκε και λέχθηκε από συγκεκριμένους ανθρώπους, που πίστεψαν ότι οι σχέσεις τους είναι τεταμένες εξαιτίας της πιθανής εμπλοκής του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Η «απάντηση» ήρθε με τον πιο ηχηρό τρόπο λίγες μόλις μέρες μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «καιγόταν» για να ανοίξει η «θύρα 4» στο ντέρμπι της Κυριακής, γι’ αυτό είχε καταθέσει από τις αρχές Οκτωβρίου «αίτηση θεραπείας» κατά της απόφασης του υφυπουργού, Σταύρου Κοντονή, η οποία έληγε την προσεχή Δευτέα. Πέραν της στάσης και της συμπεριφοράς ομάδας και κόσμου στο διάστημα της τιμωρίας, έπρεπε να συνεκτιμηθεί και η θέση της ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό αθλητισμού, όχι μόνο δεν έφερε αντίρρηση, αλλά από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη θετική άποψή του.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν αμφότεροι οι δύο άνδρες φιλοξένησαν ο ένας τον άλλον με τον καλύτερο τρόπο στα δύο ντέρμπι σε Τούμπα και ΟΑΚΑ. Αφήστε, που στον πρώτο γύρο το αφεντικό της Ένωσης δεν είπε κουβέντα για τη διαιτησία Σιδηρόπουλου. Αν και θα μπορούσε…

Κι όταν δε, οι σχέσεις Σαββίδη-Μαρινάκη «χτύπησαν κόκκινο», μετά τον περσινό ημιτελικό του κυπέλλου, από κοντά ο «τίγρης» της ΑΕΚ σιγοντάριζε και στήριζε τον φίλο του, που είχε σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης, Εκείνο το ντέρμπι, που δεν τελείωσε ποτέ, ήταν για τον «Τσάρο της Τουμπας» η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από εκείνο το βράδυ έβαλε προσωπικό στόχο την αλλαγή στην ΕΠΟ, έχοντας «σύμμαχο» τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ετσι, ουδεμία έκπληξη προκάλεσαν, τότε, οι θέσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ για θέματα γύρω από τον τελικό του κυπέλλου στο άδειο ΟΑΚΑ που ακολουθούσε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό,ενώ η δημόσια παραδοχή του ιδιοκτήτη του «Δικεφάλου», «στον τελικό θα είμαι με την ΑΕΚ», απλά επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τις άριστε σχέσεις αγάπης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

«Το Κύπελλο τελείωσε για τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά. Δεν υπάρχει καμία διαφορά για εμάς. Θα ήταν λογικό η ΑΕΚ να αρνηθεί τη συμμετοχή στον τελικό. Ας δώσουν το Κύπελλο στον Ολυμπιακό κι ας συνεχίσουμε να παίζουμε τα πλέι οφ με την ησυχία μας. Δεν μπορούν να τρομοκρατούν όλους με γυναικεία καπρίτσια. Η άποψή μου είναι ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα του ΠΑΟΚ. Δεν έχω μιλήσει με τον. Μελισσανίδη. Δεν μπορώ να επιβάλω τη θέση μου στον οποιοδήποτε. Προφανώς ο κ.Μελισσανίδης σκέφτεται ότι μπορεί να κερδίσει το κύπελλο. Εγώ σαφώς θα είμαι με την ΑΕΚ αν γίνει ο τελικός. Αν δεν αλλάξει κάτι στο σύστημα, τότε να δίνουμε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό στην αρχή κάθε σεζόν», ήταν τα λόγια του Σαββίδη.

Ο «πόλεμος» στο σύστημα και η εξυγίανση της ΕΠΟ

Εκτός από την όποια επιχειρηματική ή κοινωνική κοινή δραστηριότητα, αυτό που ενώνει τους δύο άνδρες πιο πολύ από κάθε τι άλλο τα τελευταία δύο χρόνια, είναι η μάχη τους για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οραματίζονται ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Το όνειρό τους είναι, και δε το κρύβουν, ένα καλύτερο, καθαρότερο, ποιοτικότερο, ανταγωνιστικότερο και δίκαιο ποδόσφαιρο.

Ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε μπροστά, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ακολούθησε και το μέτωπο της εξυγίανσης στήθηκε με στόχο την αλλαγή στην ΕΠΟ. Εκεί, όπου ορθά κοφτά τον Αύγουστο του 2015, όταν ακόμα γινόντουσαν τα πρώτα βήματα, ο «μπος» του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε πως άλλο η φιλία κι άλλο η προσπάθεια για αλλαγή των πραγμάτων .

«Ο Δημήτρης είναι φίλος μου, αλλά αν ο Μελισσανίδης θελήσει να γίνει δεύτερος Μαρινάκης, αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσει να είναι φίλος μου. Ή μαζί θα εξυψώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο ή αλλιώς δεν γίνεται», είχε δηλώσει στην κρατική τηλεόραση ο 57χρονος ομογενής επιχειρηματίας.

Λίγους μήνες μετά, η παρουσία του ηγέτη της ΑΕΚ στην συνάντηση της αντιπολίτευσης στο «Μακεδονία Παλλάς», εκεί όπου επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Γραμμένου, επιλογή του Ιβάν Σαββίδη, (απ)έδειξε πολλά…

 

Τελευταία Νέα