Aκούστε το Έλληνες: Αρχίζει η Football League!

Aκούστε το Έλληνες: Αρχίζει η Football League!

bet365

Aφού τσιμπηθήκαμε 2-3 φορές να δούμε αν είμαστε ξύπνοι, πειστήκαμε ότι τελικά θα αρχίσει η Football League! Οπότε σας παρουσιάζουμε και ένα μεγάλο αφιέρωμα στην πολύπαθη κατηγορία!

Και έχουμε σέντρα… Όχι, δεν είναι αστείο, ίσως το μόνο που δεν είναι αστείο στην υπόθεση. Μετράμε, λοιπόν, αντίστροφα, αφού την Κυριακή θα δούμε επιτέλους μπάλα και στο… αγαπημένο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ή football league (αυτό μας μάρανε...)!

Ένα πρωτάθλημα που, μπορεί να… ξεφτίλισε τον εαυτό του πριν καν αρχίσει, όμως έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε συναρπαστικό. Για μία ακόμα φορά, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, θα δούμε παρουσίες “εκλεκτές”. Άρης… ΟΦΗ… Απόλλων Σμύρνης… Και από κοντά, τα Τρίκαλα, η Λαμία, η ανερχόμενη Σπάρτη, ο ανανεωμένος Παναιγιάλειος, η Καλλιθέα, τα Χανιά, οι… σπουερλιγκάτοι Πανθρακικός, Καλλονή και όλοι οι υπόλοιποι, συνθέτουν ένα ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό μείγμα, έτοιμο για πραγματικό, Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι αναβολές

Ας ξετυλίξουμε, όμως, το κουβάρι της ιστορίας, για να βρούμε την... άκρη του. Γιατί φτάσαμε στην “εκπνοή” του Οκτώβρη για να δούμε μπάλα; Η αρχή έγινε με τον Υφυπουργό, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος απαίτησε να υπάρξουν κάμερες σε όλα τα γήπεδα, κάτι που θα έπρεπε να γίνει από πέρσι, με τις ομάδες να έχουν πάρει μία ακόμα προθεσμία. Παρά τις έντονες πιέσεις για νέα παράταση, η Κυβέρνηση δήλωσε κάθετη, καθώς αυτό έπρεπε να έχει τακτοποιηθεί από την περασμένη σεζόν. Κάποιο, βέβαια, θα υπέθετε πως οι ομάδες θέλουν την σέντρα και γι αυτό πιέζουν. Κι όμως, τα πράγματα δεν ήταν έτσι…

Στην πορεία, υπήρξε μία στροφή 180 μοιρών από την πλειοψηφία των παραγόντων, αφού συνειδητοποίησαν έστω και καθυστερημένα, ότι υπάρχουν πολλά ακόμα προβλήματα που εκκρεμούν και είναι αδύνατο έχουμε σέντρα. Χωρίς χορηγό, χωρίς… τηλεοπτική στέγη, χωρίς τίποτα, σχεδόν καμία ομάδα δε μπορούσε να πάρει το ρίσκο να παίξει μπάλα, αφού σχεδόν κανένας σύλλογος δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητος, προκειμένου να αντέχει να βγάλει όλη την σεζόν χωρίς το μεγάλο αυτό κομμάτι της «πίτας» των εσόδων.

Παράλληλα, άρχισε να υπάρχει μεγάλη φθορά και στον - τέως από την δευτέρα - πρόεδρο της Λίγκας, Στέλιο Σφακιανάκη, ο οποίος έδειχνε να μην μπορεί να διαχειριστεί το φορτίο, ενώ αρκετοί είναι οι παράγοντες που του “χρέωναν” όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Και τελικά, ήρθε η ολική ρήξη, μετά το «μαγείρεμα» της απόφασης και τον “με το έτσι θέλω” ορισμό της σέντρας για τις 22 Οκτωβρίου, βαφτίζοντας “Ναι” τις θετικές εισηγήσεις, όπως τον κατηγόρησαν αρκετές ΠΑΕ. Αποκορύφωμα η Καλλιθέα, η οποία με επίσημη επιστολή της απαίτησε την αναβολή του πρωταθλήματος και την παραίτηση του Σφακιανάκη.

Έτσι κι έγινε! Μία εβδομάδα αργότερα, ο πρόεδρος της Football League, έκανε γνωστή την παραίτησή του και… ως δια μαγείας, όλα τα προβλήματα λύθηκαν, με το συμβούλιο της διοργανώτριας Αρχής να αποφασίζει την σέντρα! Χωρίς χορηγό, χωρίς τηλεοπτική στέγη, αλλά και χωρίς Στέλιο Σφακιανάκη, κάτι που εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως ήταν… αρκετό.

Μίλα μου για μπάλα…

Δυστυχώς, στην Ελλάδα είναι πάντα δύσκολο να μιλήσεις για μπάλα. Πάντα θα υπάρχει ένα εξωαγωνιστικό… αλλά! Είτε θα είναι η διαιτησία, είτε θα είναι τα επεισόδια, είτε, όπως στην περίπτωσή μας, θα μιλάμε για… αναβολές. Υπάρχει, όμως και η μπάλα! Ας δούμε, λοιπόν, τι περιμένουμε από το πρωτάθλημα που ξεκινά, σε αγωνιστικό επίπεδο.

Τα φαβορί:

Άρης:


Έπεσε στην Γ’ για να καθαρίσει και… έμπλεξε. Οι ελπίδες ότι θα είναι περαστικός από τις χαμηλές κατηγορίες, αποδείχτηκαν φρούδες, αφού… κατάφερε να μείνει και δεύτερη σεζόν στα “χωράφια” του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Τώρα, έχοντας σοβαρευτεί - έτσι δείχνουν οι κινήσει του - ο Άρης ψάχνει την μεγάλη επιστροφή εκεί που ανήκει, στην μεγάλη κατηγορία. Με ρόστερ… βαρβάτο, με διοίκηση και σταθερότητα στο τεχνικό επιτελείο όπου ηγείται ο Νίκος Αναστόπουλος, οι «κίτρινοι» θέλουν να δείξουν από την πρώτη στιγμή ποιος είναι το αφεντικό και να μην μπουν σε μπελάδες.

ΟΦΗ:


Ακόμα μία ομάδα που πέρασε την… εκκαθάριση της Γ’ και τώρα αναζητά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια. Με δυνατό “χαρτί” τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο τους, οι Κρητικοί πέφτουν στην μάχη της Football League, με ένα δυνατό ρόστερ, με ομοιογένεια και υψηλές προσδοκίες. Αυτό, μαζί με την δυναμική του συλλόγου, κάνει τον ΟΦΗ ένα από τα μεγάλα φαβορί.

Απόλλων Σμύρνης:


Ο Απόλλων Σμύρνης, είναι η ομάδα που συμπληρώνει την τριάδα των μεγάλων φαβορί, που θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στην μεγάλη κατηγορία. Η επιστροφή του Παύλου Μυροφορίδη, που έχτισε τις ομάδες, τόσο της Ελαφράς Ταξιαρχίας, όσο και του Ηρακλή, που πήραν την άνοδο τα τελευταία χρόνια, είναι το όπλο του Απόλλωνα. Αν ξεπεράσει τα εσωτερικά προβλήματα που υπάρχουν, με τις κόντρες με Ερασιτέχνη και κόσμο, το γηπεδικό κλπ, τότε η Ταξιαρχία θα παλέψει επί ίσοις όροις για την άνοδο.

Οι… ύποπτοι:

Τρίκαλα:
Τα Τρίκαλα είναι η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες να μπει σφήνα στην τριάδα Με ένα εκπληκτικό ρόστερ, με παίκτες ποιοτικούς, ταλαντούχους και με αρκετές παραστάσεις, αλλά και με τον κόσμο πάντα στο πλευρό του, ο ΑΟΤ είναι μία σταθερή δύναμη που, όπως και πέρσι, αναμένεται να μας απασχολήσει μέσα στην σεζόν.

Λαμία:
Ακόμα μία… ήρεμη δύναμη του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, είναι η Λαμία. Και αυτή έχει δείξει ότι είναι ικανή να κάνει μεγάλες ζημιές και, γιατί όχι, να μπει στην διεκδίκηση του… ονείρου. Δηλαδή την επίτευξη της ανόδου στα σαλόνια της Super League.

Τα αουτσάιντερ:

Σπάρτη:
Ακόμα είναι νωρίς, αλλά η Σπάρτη έχει την δυναμική να ελπίζει στο κάτι παραπάνω. Οι νεοφώτιστοι, έχοντας πίσω τους μία ισχυρή διοίκηση, σαν βασικό στόχο έχουν την καθιέρωση στην κατηγορία, με μία καλή πορεία και εύκολη παραμονή. Αν, όμως, τους βγει η χρονιά, όμως, δε θα πουν όχι σε ένα δώρο που θα τους βάλει στο κόλπο της ανόδου από φέτος.

Παναιγιάλειος:
Ανανεωμένος και… αναγεννημένος, ο Παναιγιάλειος ξεκινάει μία νέα προσπάθεια, που έχει ως στόχο την επάνοδο του ιστορικού σωματείου από το Αίγιο. Όπως και με την Σπάρτη, έτσι και στην «Μαύρη Θύελλα», πρωταρχικός στόχος είναι το… χτίσιμο, αλλά το ταλέντο περισσεύει, οπότε τίποτα δεν αποκλείεται.

Τα αστέρια του πρωταθλήματος:

Ο Άρης κλέβει την παράσταση, με παίκτες όπως ο Τζιμπούρ, ο Διούδης, ο Καράμπελας, ο Μπούρμπος και άλλοι πολλοί, παίκτες που μέχρι πρόσφατα τους βλέπαμε σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Η δυναμική του συλλόγου, όμως και το πλάνο που υπάρχει στους «κίτρινους», κατάφερε να πείσει ποδοσφαιριστές πρώτης κλάσης, να αγωνιστούν στην Β' Εθνική. Παρόμοια, αλλά σε μικρότερο βαθμό, η κατάσταση και σε Απόλλωνα, ενώ αρκετούς πρωτοκλασάτους» συναντάμε και στα Τρίακλα. Η Ελαφρά Ταξιαρχία είναι ο νέος σταθμός του Αντώνη Πατρόπουλου, ενώ μαζί του θα αγωνίζονται και οι Χιώτης, Ντάσιος, Ρομάνο και Περογαμβράκης. Όσο για τον ΑΟΤ, Από τον Σιδεράκη, τον Βέρτζο και τον Νικολακάκη, μέχρι τους Χασομέρη, Μίνγκα, Μουμίν και Μπαϊκαρά, η ομάδα των Τρικάλων φροντίζει να βάζει ψηλά τον πήχη.

 

Τελευταία Νέα