Μια δωδεκάδα... αστέρια!

Φώτης Καρακούσης
Μια δωδεκάδα... αστέρια!

bet365

Το πρωτάθλημα της Volley League αρχίζει και το G-Weekend Journal φτιάχνει τις δύο... δικές του εξάδες από ξένους παίκτες. Δύο ομάδες που σίγουρα θα θέλαμε όλοι να βλέπουμε αντιμέτωπες κάθε αγωνιστική.

Έντονο ξένο χρώμα θα έχει το φετινό πρωτάθλημα της Volley League. Κάτι ο αριθμός που μπορεί να έχει κάθε ομάδα (τέσσερις), κάτι οι καλοί διεθνείς Έλληνες που παίζουν στο εξωτερικό, έχει ανάγκασει σχεδόν όλους τους προπονητές να στραφούν εκτός χώρας για τα ψώνια τους. Συνολικά 43 ξένοι θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα που κάνει πρώτο σερβίς σήμερα και οι οποίοι προέρχονται από 21 χώρες.

Την μερίδα του λέοντος την έχει η Βραζιλία με 9 παίκτες, η Σερβία ακολουθεί με 7, ενώ γερό μπάσιμο έχει γίνει και στην αγορά της Κολομβίας, καθώς φέτος θα είναι όχι ένας και δύο αλλά 5 παίκτες την συγκεκριμένη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Η Ουκρανία με 3 και οι Αμερική, Βουλγαρία με 2 ακολουθούν, ενώ από έναν παίκτη στο πρωτάθλημα μάς έχουν οι Ρωσία, Καναδάς, Σλοβενία, Ισραήλ, Ιταλία, Βενεζουέλα, Κούβα, Αργεντινή, Aυστραλία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μεξικό, Μπαχάμες, Πολωνία, Άγιος Δομήνικος και Αγία Λουκία.

Όσον αφορά τις θέσεις από τους 43 οι 20 είναι ακραίοι, οι 10 κεντρικοί, οι 9 διαγώνιοι (σε απλά ελληνικά μόνο 3 Έλληνες είναι σε ομάδες του πρωταθλήματος και αν βγάλουμε τον Αλβανό και διεθνή με την χώρα του Τζελάτι μένουν 2, ο Παλέντζας στον Εθνικό και ο Νίκος Ρουμελιώτης στην Παναχαϊκή), ενώ υπάρχουν και 4 πασαδόροι.

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε δύο εξάδες που πραγματικά όλοι θα θέλαμε να βλέπουμε να παίζουν μεταξύ τους, καθώς είμαστε σίγουροι πως θα μας προσέφεραν πλούσιο θέαμα, αν κρίνουμε από τα ονόματα που θα τις απαρτίζουν. Καμία δεν θα έχει λίμπερο, μιας και καμία ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα δεν προτίμησε κάποιον ξένο για την συγκεκριμένη θέση.

Ομάδα Α: Ο ορισμός του θεάματος

Πάμε στις δύο ομάδες με την πρώτη την οποία θα αποτελούν οι Ματέο Πάρις στο κέντρο, Λίμπερμαν Αγκάμεζ στην διαγώνιο, Αμαράλ Ντάντε με τον Λαζάρ Κοπρίβιτσα στα άκρα και τους Τζάστιν Νταφ και Λούκας Ρανγκέλ στο κέντρο. Λογικά με μια τέτοια ομάδα χτυπούσες με άνεση τον τελικό.

Πάρις: Ιδανικός μαέστρος...

Ο Ιταλός πασαδόρος ήταν από τους βασικούς λόγους που ο Φοίνικας πέρσι έφτασε ως τον τελικό του πρωταθλήματος και γι' αυτό οι... πειρατές έκαναν ότι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στις τάξεις τους. Ο μαέστρος των περσινών φιναλίστ είναι άκρως επιθετικός πασαδόρος, όχι μόνο από τη θέση του σερβίς, αλλά και συνολικά με τα περάσματά του. Αν κάποιες στιγμές καταφέρνει να συγκρατεί τον ενθουσιασμό του, θα είναι ακόμα πιο χρήσιμος.

Αγκάμεζ: Ανίκητος

Είναι από τους παίκτες που λες πως θα πας να πληρώσεις εισιτήριο για να τον δεις. Τρομερά ψηλό χτύπημα και κεραυνούς από το σερβίς. Ο Κολομβιανός που έκανε καριέρα στον Παναθηναϊκό, πήγε στο εξωτερικό και πήρε τίτλους, επέστρεψε στον Ολυμπιακό για να τον οδηγήσει και πάλι στους τίτλους και η αλήθεια είναι πως έχει δείξει πως μπορεί να το καταφέρει. Ε αν δεν μπορεί αυτός, ποιος μπορεί;

Ντάντε: Ο απόλυτος σταρ

Άλλος ένας τεράστιος παίκτης που ήρθε στην Ελλάδα την εποχή που μεσουρανούσε, αγαπήθηκε όσο λίγοι στον Παναθηναϊκό, κέρδισε τίτλους όντας βασικός ακραίος στην τεράστια Εθνική Βραζιλίας και στα 36 του επέστρεψε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Αν μιλάγαμε για άλλον θα λέγαμε πως σε αυτή την ηλικία δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ο Ντάντε όμως όχι απλά μπορεί, αλλά είναι από αυτούς που είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά και να οδηγήσει την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη στο τρία στα τρία.

Κοπρίβιτσα: Είναι Σέρβος, ξέρει βόλεϊ...

Στην θέση του δεύτερου ακραίου θα βάλουμε τον Λάζαρ Κοπρίβιτσα (ο Τσούπκοβιτς είναι όντως μεγαλύτερο όνομα, αλλά είπαμε να έχουμε και λίγη ποικιλία όσον αφορά τις ομάδες). Ένα ακόμα παιδί της μεγάλης των Σέρβων σχολή που με ύψος δύο μέτρα έκανε μεγάλη καριέρα στην χώρα του κατακτώντας τίτλους με τον Ερυθρό Αστέρα, πριν πάει στην Γαλλία και την Ρεν και τώρα πλέον στον Ηρακλή και στην χώρα μας. Πολύ καλός επιθετικός και ως Σέρβος είναι δεδομένο πως στα 25 του ξέρει το άθλημα.

Νταφ: Από τους κεντρικούς που κάνουν την διαφορά

Στο κέντρο δεσπόζει η παρουσία του Ντάστιν Νταφ. Ίσως του καλύτερου κεντρικού στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Καναδός όπως έδειξε και στο Γουόρλντ Λιγκ, αλλά και στο Ρίο είναι πολύ καλός επιθετικά, ενώ και στο μπλοκ πολλοί είναι οι αντίπαλοι που θα προσπαθούν μάταια να κερδίσουν έναν πόντο. Μεγάλο του προσόν το άλμα, αλλά και η εκρηκτικότητα που τον κάνει ανίκητο πάνω στο φιλέ.

Ρανγκέλ: Με την στόφα του πρωταθλητή

Όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα, όλοι στάθηκαν στην αλλαγή ακραίου και την έλευση του Χιμένες, ωστόσο μια ακόμα σημαντική προσθήκη είχε γίνει εκείνη την εποχή και ήταν αυτή του Λούκας Ρανγκέλ. Ο Βραζιλιάνος δυνάμωσε τρομερά το μπλοκ του... δικεφάλου και συνέβαλε τα μέγιστα στο να κατακτηθεί το πρώτο πρωτάθλημα. Φέτος ο 26χρονος επέστρεψε στην χώρα μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και είναι έτοιμος να βοηθήσει και πάλι τους... πράσινους στο να πετύχουν τον στόχο τους που είναι η είσοδος στην τετράδα. Στα συν του η επίθεση με τα 2.10 που είναι να τον κάνουν δύσκολα αντιμετωπίσιμο, ενώ και στο μπλοκ δεν είναι και ο πλέον εύκολος παίκτης για να τον κερδίσεις στο φιλέ.

Ομάδα Β: Άντε να την νικήσεις...

Η αλήθεια είναι πως στην δεύτερη λείπουν τα μεγάλα ονόματα της πρώτης, αλλά έχει μεγάλο ταλέντο που ξεχυλίζει και με το παραπάνω. Στην πάσα είναι ο Βλάντο Πέτκοβιτς, στην διαγώνιο ο Λεβάν Καλαντάτζε, στα άκρα οι Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς και Όσνιελ Μεργκαρέχο και στο κέντρο οι Γκρέισον Όβερμαν και Βαλεντίν Μπουρκόφσκι.

Πέτκοβιτς: Έμπειρος αλλά όχι Κουρνέτας

Καλείται να αντικαταστήσει τον μεγάλο Βασίλη Κουρνέτα που αποφάσισε να ασταματήσει έχοντας πρώτα καταφέρει να κατακτήσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα με τον ΠΑΟΚ και να λατρευτεί στην Θεσσαλονίκη. Ο Σέρβος έχει δείξει με την καριέρα που έχει κάνει πως μπορεί να τα καταφέρει, ενώ ο αδερφός του είναι γνωστός στην χώρα μας έχοντας παίξει στην ΕΑΠ. Έχοντας βρεθεί στην μεγάλη Εθνική Σερβίας έχει εμπειρία που θα φανεί χρήσιμη στον... δικέφαλο, ενώ στα συν του και η τρομερή ηρεμία στο παιχνίδι του.

Καλαντάτζε: Ασταμάτητος...

Από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στο φετινό πρωτάθλημα είναι και ο Λεβάν Καλαντάτζε. Ο Ρώσος μπορεί στο ελληνικό κοινό να μην είναι τόσο γνωστός όσο οι Ντάντε, Γκόμεζ, Αγκάμεζ, αλλά μιλάμε για έναν παίκτη με τρομερές παραστάσεις από το πρωτάθλημα της χώρας του που είναι υπερδύναμη στο άθλημα. Στα συν του η δύναμη, καθώς με 208 εκατοστά του είναι τρομερά δύσκολο να τον σταματήσεις. Στην καλή του μέρα είναι όντως ασταμάτητος και αυτό θα το δουν οι φίλοι όχι μόνο του Ηρακλή αλλά και των άλλων ομάδων.

Σαφράνοβιτς: Τεράστια εμπειρία...

Συνεχίζουμε με τα άκρα όπου θα βάλουμε τον μεγάλο Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς. Ο Ισραηλινός του ΠΑΟΚ είναι ο ορισμός του παίκτη-ομάδα. Ο άνθρωπος που στο πρώτο νταμπλ του ΠΑΟΚ έκανε όλη την δουλειά, καθώς ειδικά στην υποδοχή δύσκολα συναντάς καλύτερο από αυτόν. Μετά το πέρασμά του από την Πολωνία επέστρεψε στον... δικέφαλο θέλοντας να επαναλάβει την προπέρσινη χρονιά στο πρώτο μισό, καθώς στο δεύτερο στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του. Με υγιή Σαφράνοβιτς οι πρωταθλητές θα είναι ακόμα καλύτεροι στην προσπάθειά τους για το τρία στα τρία.

Μεργκαρέχο: Με το καλημέρα έδειξε το ταλέντο του

Ως δεύτερο ακραίο βάζουμε έναν παίκτη που θεωρείται μεγάλο ταλέντο, ο Παναθηναϊκός πάλεψε και με το παραπάνω να τον αποκτήσει και μόλις το έκανε αυτός το ξεπλήρωσε άμεσα οδηγώντας το... τριφύλλι στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ. Φυσικά μιλάμε για τον Όσνιελ Μεργκαρέχο τον 19χρονο Κουβανό που μετά την περιπέτεια που πέρασε ως μέλος της Εθνικής στη Φιλανδία (δεν ήταν στους κατηγορούμενους αλλά το έζησε έντονα όπως όλοι), είναι έτοιμος να κατακτήσει την Ευρώπη. Οι ειδικοί μιλάνε για τεράστιο ταλέντο και για παίκτη που μπορεί παρά το νεαρό της ηλικίας του να κάνει την διαφορά. Στα συν το άλμα και το σερβίς, αλλά και το αγωνιστικό θράσος έχοντας μάθει να παίζει σε μεγάλες διοργανώσεις όντας ακόμα παιδάκι.

Όβερμαν: Ως Αμερικανός δεν γίνεται να μην είναι καλός

Από τις χώρες που φημίζονται για τους κεντρικούς παίκτες είναι η Αμερική με τον Γκρέισον Όβερμαν του Φοίνικα να είναι ένα άξιο τέκνο της σχολής αυτής. Παρότι είναι κάτω από 2 μέτρα (1.99), το άλμα του τον βοηθάει να παίζει σε μεγάλα πρωταθλήματα κάνοντας ιδιαίτερα καλή καριέρα. Και φέτος θέλει να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις και να βοηθήσει τους... πειρατές να πετύχουν τους στόχους τους.

Μπουρκόφσκι: Η επιστροφή του Ουκρανού

Και κλείνουμε την δεύτερη εξάδα με τον Βαλεντίν Μπουρκόφσκι. Ο ύψους 205 εκατοστών Ουκρανός είναι γνωστός στην χώρα μας καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην ΑΕΚ και τώρα επιστρέφει για να βοηθήσει να πετύχει η Κηφισιά μια ακόμα έκπληξη όπως οι τελευταίες της. Πρόκειται για ένα βαρύ κεντρικό με πολύ δύναμη και με το μπλοκ του να είναι το μεγάλο του... όπλο και σίγουρα θα αποτελέσει από τα κλειδιά της ομάδας του Κώστα Αρσενιάδη.

Λείπει ο Γκόμεζ, αναμονή για Γιορντάνοφ

Τέλος δύο είναι οι παίκτες που άνετα θα μπορούσαν να βρίσκονται σε μια από τις δύο εξάδες. Αρχικά ο Ερνάντο Γκόμεζ ο μεγάλος άτυχος του πρωταθλήματος καθώς τραυματίστηκε στον ώμο και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Στον ΠΑΟΚ είναι λογικό να τον περιμένουν καθώς είναι ο ηγέτης τους, ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά από την στιγμή που ο τραυματισμός είναι σε ένα σημείο που για τον βολεϊμπολίστα είναι το άλφα και το ωμέγα.

Τέλος ερωτηματικό είναι και ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ. Ο Βούλγαρος διαγώνιος έδειξε το τεράστιο ταλέντο του σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αλλά είχε και αυτός έναν σοβαρό τραυματισμό στον ώμο που τον άφησε πίσω. Στην Κηφισιά μένει να δούμε αν τον έχει ξεπεράσει. Αν είναι καλά τότε το κενό του Γιοβάνοβιτς έχει καλυφθεί με τον καλύτερο τρόπο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα