Aδρεναλίνη στα ύψη στη Σαντορίνη

Δήμος Μπουλούκος
Aδρεναλίνη στα ύψη στη Σαντορίνη

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal ταξίδεψε στο πανέμορφο νησί και έζησε από κοντά την απόλυτη εμπειρία τρεξίματος και κολύμβησης στο Santorini Experience.

Σύμφωνα με τους περισσότερους τουριστικούς οδηγούς η Σαντορίνη συγκαταλέγεται στους ομορφότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου και όχι άδικα, καθώς η ομορφιά της είναι μοναδική. Το δέλεαρ να επισκεφτείς το ηφαιστειογενές νησί γίνεται μεγαλύτερο, όταν η παραμονή εκεί συνδυάζεται με ξεχωριστούς αγώνες που προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες. Η πρόκληση λοιπόν του Santorini Experience ήταν αρκετή για ένα ταξίδι – αστραπή στη Σαντορίνη το περασμένο Σαββατοκύριακο, με σύμμαχο τον εκπληκτικό καιρό που θύμιζε περισσότερο καλοκαίρι παρά φθινόπωρο!

Οι εκδηλώσεις του Santorini Experience ξεκινούσαν από την Πέμπτη με μαθήματα στίβου στους μαθητές των δημοτικών σχολείων από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Περικλή Ιακωβάκη με το πρόγραμμα Kids' Athletics και την Παρασκευή ακολούθησαν μαθήματα ταέκβοντο σε μικρούς αθλητές, από τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαϊδη.

Ωστόσο, αυτό που περίμεναν όλοι με αγωνία, ήταν οι αγώνες τρεξίματος 5, 10 και 15 χιλιομέτρων δίπλα στην καλντέρα και η κολύμβηση των 2,4 χιλιομέτρων από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι της Σαντορίνης. Σάββατο πρωϊ το ραντεβού ήταν στο εργοστάσιο της αφαλάτωσης στην Οία για την εκκίνηση των αγώνων δρόμου που είχε σχεδιάσει ο μαραθωνοδρόμος Νίκος Πολλιάς. Πρώτοι έφυγαν οι πιο δυνατοί δρομείς που είχαν δηλώσει συμμετοχή στα 10 και στα 15 χιλιόμετρα και μετά, εμείς οι υπόλοιποι, που αρκεστήκαμε στο πεντάρι! Οι οδηγίες του Πολλιά ήταν σαφείς: «Εχει αρκετή ανηφόρα στην αρχή, άρα κρατήστε δυνάμεις. Και προσοχή στο έδαφος, σε πολλά σημεία είναι σαθρό, ενώ οι πέτρες υποχωρούν και μπορεί να γλιστρήσετε!»

Εκκίνηση λοιπόν και αρχίσαμε να ανεβαίνουμε, συνεχίσαμε να ανεβαίνουμε και συνεχώς να ανεβαίνουμε, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι η... αρκετή ανηφόρα που μας είπε ο Νίκος Πολλιάς, ήταν ανηφόρα ως το... Θεό! Η δεύτερη οδυνηρή διαπίστωση ήρθε όταν φτάσαμε στο εκκλησάκι, μετά από περίπου 800 μέτρα απίστευτης ανηφορικής διαδρομής. Ο Πολλιάς όταν μιλούσε για εκκλησάκι, δεν μιλούσε για το πρώτο που συναντήσαμε, αλλά για το επόμενο που ήταν περίπου στο 1,5 χιλιόμετρο από την εκκίνηση και είναι αφιερωμένο στην Παναγία! Κάναμε λοιπόν το σταυρό μας στη Μεγαλόχαρη και συνεχίσαμε... Για να λέμε, όμως, την αλήθεια, βήμα – βήμα μπορεί με μεγάλο κόπο να σηκώναμε τα πόδια μας από το έδαφος στην ανηφορική διαδρομή, αλλά η θέα έκοβε την ανάσα.

Οταν τελικά φτάσαμε στο δεύτερο εκκλησάκι, όσα αντίκρισαν τα μάτια μας, δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Η μαγευτική Σαντορίνη απλωνόταν μπροστά μας ενώ στα δεξιά δέσποζε η καλντέρα και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Στο σημείο αυτό, παρότι ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας, οι περισσότεροι έκανα μία στάση δευτερολέπτων για να απολαύσουν το θέαμα και γεμίσουν το μυαλό και την καρδιά τους με υπέροχες εικόνες. Εικόνες, που αν μη τι άλλο, αποτέλεσαν τονωτική ένεση για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε, τα ωραιότερα πέντε χιλιόμετρα της ζωής μας, αδιαφορώντας τελικά αν σε κάποιο σημείο η κλίση πλησίαζε το 40%!

Εκπληκτικό πρέπει να ήταν το συναίσθημα για όσους συμμετείχαν στα 15 χιλιόμετρα καθώς η διαδρομή περνούσε μέσα από το Ημεροβίγλι, με τους δρομείς να τρέχουν στα πανέμορφα σοκάκια, σε ένα μοναδικό σκηνικό!

Φτάνοντας στον τερματισμό και αφού καταφέραμε με δυσκολία να κρατήσουμε την ισορροπία στην κατηφόρα, προτείναμε στους διοργανωτές να αλλάξουν ονομασία στη διοργάνωση και να προστεθεί η λέξη Tough στο Santorini Experience και να γίνει Santorini Tough Experience. Ωστόσο, όπως είπαμε και πριν, χαλάλι η δυσκολία του αγώνα, καθώς όσα ζήσαμε ήταν πραγματικά ξεχωριστά!

Το αποκορύφωμα βέβαια της διοργάνωσης ήταν ο κολυμβητικός αγώνας που θα ακολουθούσε την Κυριακή. Σημείο εκκίνησης το ηφαίστειο στη Νέα Καμένη και μετά από 2,4 χιλιόμετρα, οι κολυμβητές θα έφταναν στο παλιό λιμάνι του νησιού. Ο καιρός ευνοϊκός για τους κολυμβητές με ήλιο και άπνοια. Λίγο πριν από τις 11 δόθηκε το σύνθημα και οι τυχεροί είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν δίπλα στον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, την Κέλυ Αραούζου, τον Αντώνη Φωκαϊδη, τον Γιώργο Αρνιακό και τα υπόλοιπα παιδιά του Ομοσπονδιακού Προπονητή Νίκου Γέμελου.

Μην ρωτήσετε ποιοι έφτασαν πρώτοι στον τερματισμό, καθώς η απάντηση είναι δεδομένη. Σε τελική ανάλυση δεν έχει καμία σημασία καθώς ο αγώνας της κολύμβησης δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα και ήταν μία γιορτή για όλους. Ακόμα και για τους δύο τελευταίους, δύο άντρες που τερμάτισαν δίπλα – δίπλα και εισέπραξαν το αποθεωτικό χειροκρότημα όλων!

Το Santorini Experience δεν ήταν μία ακόμα εμπειρία, ήταν η ΕΜΠΕΙΡΙΑ! Το υποβλητικό σκηνικό της Σαντορίνης, οι μοναδικοί αγώνες και η αρτιότητα της διοργάνωσης σε κάνουν να μετράς αντίστροφα, για το ραντεβού του 2017!

photo credits: Elias Lefas & Vangelis Patsialos

 

Τελευταία Νέα