Κλόουν... τρομοκράτες!

Κλόουν... τρομοκράτες!

bet365

Αυτοί οι κλόουν δε συμμετέχουν σε παραστάσεις, δεν κάνουν τον κόσμο να γελάει. Το αντίθετο... Τρομοκρατούν και σκορπούν τον πανικό στις ΗΠΑ. Και το Halloween πλησιάζει...

Οι Κλόουν είναι κωμικοί διασκεδαστές, με χαρακτηριστική εμφάνιση που οφείλεται στο μέικ -απ, τις πολύχρωμες περούκες και τα περίεργα ρούχα τα οποία φορούν, ενώ μπορεί να φορούν και αστεία καπέλα. Κινούνται και μιλάνε κωμικά προκαλώντας το γέλιο στους παρευρισκομένους.

Ασκεί το επάγγελμά του σε οποιοδήποτε χώρο κληθεί να παρουσιάσει τις ικανότητές του, κυρίως σε παιδικές εκδηλώσεις. Ο κλόουν είναι μια εκμοντέρνιση του γελωτοποιού που βλέπαμε σε εικόνες βιβλίων. Ο κλόουν απαιτεί χαμόγελο και μόνιμα καλή διάθεση. Ανδρες, γυναίκες και παιδιά μεταφέρονται στο δικό τους κόσμο, χαρούμενο, μακριά από φόβο!

Ο κόσμος αλλάζει και μαζί πράγματα που ξέραμε και αγαπήσαμε... Οι κλόουν δεν είναι στους δρόμους, στις παραστάσεις, δεν χαρίζουν γέλιο. Αυτοί κρύβονται σε άλση κοντά σε κατοικημένες περιοχές, σε σκοτεινούς δρόμους, σε πάρκινγκ, σε προσελκύουν με γλυκά, άλλα με πονηρό σκοπό. Δε βγάζουν από τις τσέπες του μπαλόνια, αλλά μαχαίρια. Είναι παντού: Στη Νότια και Βόρεια Καρολίνα, στην Αλαμπάμα, στην Καλιφόρνια, στη Νέα Υόρκη, στο Κεντάκι, τρομοκρατούν και πλέον οι κλόουν στην ΗΠΑ αποτελούν ακόμα μια απειλή.

Αυτοί οι κλόουν είναι διαφορετικοί, φορούν στολές βγαλμένες από ταινίες τρόμου και θέλουν να βλέπουν τον κόσμο να κλαίει. Δυστυχώς δε διαφήμιζαν κάποιο ριμέικ του «it», αλλά έχουν πιο σκοτεινά κίνητρα. Αρκετοί από αυτούς προσπαθούσαν να προσελκύσουν παιδιά σε δάση, ήταν έξω από σχολεία και απειλούσαν, έκαναν επιθέσεις σε πάρκινγκ. Ναι, όσο εξωπραγματικό κι αν ακούγεται, είναι πλέον μια πραγματική απειλή.


Γκρήνβιλ, Νότια Καρολίνα, ένα μικρό αγόρι θα δει δύο κλόουν σε ένα άλσος κοντά στο σπίτι του. Ο ένας φορούσε μια κόκκινη περούκα και ο άλλος είχε ζωγραφισμένο ένα μαύρο αστέρι στο πρόσωπό του. Οι κλόουν τον καλούσαν να τους ακολουθήσει σε ένα μικρό σπίτι μέσα στο δάσος, ευτυχώς ο μικρός έτρεξε στη μητέρα του. Οι κλόουν έχουν αλυσίδες, οι καταγγελίες πληθαίνουν, αλλά η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να τους συλλάβει... Το ρεπορτάζ εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα και ξαφνικά οι καταγγελίες ήταν σαν... τσουνάμι. Στο Κεντάκι εμφανίστηκε ένας τρομαχτικός κλόουν που άρχιζε να εκτοξεύει απειλές προς τους μαθητές. Ο «Flomo Klown» δημιούργησε σελίδα στο Facebook και δεκάδες σχολεία έκλεισαν.


Στην Αλαμπάμα συνελήφθησαν τουλάχιστον επτά άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακουργήματα που συνδέονται με.. δραστηριότητες σχετικές με κλόουν. Σοκαριστικό περιστατικό και στο Pennsylvania State University, όταν αρκετοί κλόουν τρομοκράτησαν δεκάδες φοιτητές. Επιθέσεις σε πάρκινγκ με μαχαίρι αρκετές και πλέον η αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει ακόμα ένα επικίνδυνο φαινόμενο. Μπορεί οι συλλήψεις να είναι αρκετές, όμως το φαινόμενο με τους κλόουν θα συνεχιστεί, καθώς αντικατοπτρίζει την ξενοφοβία που έχει «στοιχείωσει» την αμερικανική κοινωνία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οπως τονίζει και ο Guardian «Ο κλόουν συμβολίζει το φόβο μας για το άγνωστο, για το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την μάσκα με το ψεύτικο χαμόγελο». Το Halloween πλησιάζει και σίγουρα η ιδέα να ντυθεί κανείς κλόουν δεν είναι η ιδανικότερη...

 

Τελευταία Νέα