Εσύ Μάριο, δεν θ' αλλάξεις ποτέ... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Εσύ Μάριο, δεν θ' αλλάξεις ποτέ... (vids)

bet365

Ο Μπαλοτέλι πρόλαβε να... κάνει τα δικά του στη Νις και το Gazzetta Weekend Journal θυμάται πως διαχειρίστηκαν την τρέλα του οι Μαντσίνι, Μουρίνιο, Μιχαΐλοβιτς και... Στραματσόνι!

Είναι ένα παιδί που δεδομένα πλέον, δεν μπορεί ν' αλλάξει. Να μπει σε... πολύ στενά καλούπια. Να κρατήσει το μυαλό του στη θέση του στις δύσκολες στιγμές. Όσο μπορέσει θ' απολαύσει τη μπάλα του, θα κάνει αυτό που πρέπει και θέλει μέσα στο γήπεδο, όμως όταν η ένταση θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα, εκεί... τον έχασες.

Αξίζει πρώτα απ' όλα ν' αναφέρουμε ότι έχει σκοράρει έξι φορές σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι και αυτή τη στιγμή με τη φανέλα της Νις από την ημέρα που ξεκίνησαν οι επίσημες υποχρεώσεις της γαλλικής ομάδας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Είναι και ο φορ που έχει την κορυφαία επίδοση λεπτών αγώνα ανά γκολ, ξεπερνώντας ποδοσφαιριστές όπως οι Καβάνι, Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες, Ιγουαΐν και Αγουέρο!

Στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα κάθε 51 λεπτά, όμως στο τελευταίο ματς πριν από τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων (απουσιάζει ξανά από την αποστολή που επέλεξε ο Βεντούρα για τα ματς με τις Ισπανία και FYROM) αφού πρώτα εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς της νίκης για τη νυν ομάδα του, διατηρώντας τη στην κορυφή της βαθμολογίας έπειτα από 8 αγωνιστικές, αποβλήθηκε για πρόθεση χτυπήματος σε αντίπαλο!

Είχε πάρει ήδη μια κίτρινη για τη φανέλα που έβγαλε στον πανηγυρισμό του στο γκολ με το οποίο έβαλε μπροστά τη Νις διαμορφώνοντας το 2-1 απέναντι στη Λοριάν και στις καθυστερήσεις πήρε λίγο νωρίτερα την άγουσα για τ' αποδυτήρια λόγω της νέας... εξαφάνισης της ψυχραιμίας του σε δυνατή κόντρα.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να μπορούμε να παίρνουμε από εκείνον όλα όσα μπορούμε, καθώς το παιδί πραγματικά μπορεί να δώσει πολλά. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνουμε την έφεσή του στο σκοράρισμα, όμως, όσο περνάει ο καιρός, θα πρέπει να βοηθάει και αμυντικά αλλά και στη γενικότερη λειτουργία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο» δήλωσε ο νέος προπονητής του, Λουσιέν Φαβρ, που προσπαθεί να ... πάει με τα νερά του, αλλά και να τον κρατάει χαρούμενο. Όσο ο Μάριο Μπαλοτέλι χαμογελάει, μάλλον θα κάνει καλά πράγματα στο χορτάρι...

Και μέχρι στιγμής, είναι καλά και μέσα στην εβδομάδα έμαθε πως η κόκκινη κάρτα σβήνεται και θα είναι κανονικά διαθέσιμος για τα επόμενα ματς της Νις, με τον ρέφερι να κάνει λόγο για λανθασμένη εκτίμηση και τη... μουλωχτή κίνηση του ποδοσφαιριστή να περνάει εν τέλει στα ψιλά.

Σε αντίθεση με τον Φαβρ, οι Μουρίνιο, Μαντσίνι και Μιχαΐλοβιτς... απηύδησαν μαζί του, ενώ λίγη από την τρέλα του αντίκρισε και ο νυν κόουτς του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι!

Στην παρουσία του στην Ίντερ, ο Μάριο Μπαλοτέλι είχε... τρελάνει τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο με τα όσα γίνονταν με τον Μάριο και θα ήταν μια... μεγάλη κωμωδία».

Ο «special one» θυμήθηκε μια ιστορία από ένα παιχνίδι στο Καζάν για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου οι «νερατζούρι» δεν είχαν άλλον επιθετικό, οι Μιλίτο και Ετό απουσίαζαν και ο Ιταλός είχε πάρει κίτρινη κάρτα από το πρώτο μέρος. «Σπατάλησα τα 14 από τα 15 λεπτά της ανάπαυλας στο ημίχρονο να του πω να μην αντιδράει, να μην κάνει φάουλ, να μη φωνάζει, να προσέχει και αντ' αυτού, μπαίνουμε στο γήπεδο και στο 46' παίρνει κόκκινη» ανέφερε στην ιστορία του ο Ζοσέ Μουρίνιο, γελώντας φυσικά, στην ανάμνηση...

Μια άλλη ιστορία του Πορτογάλου ήταν με το... στήσιμο που «έφαγε» από τον Μάριο Μπαλοτέλι σε κουβέντα που ήθελε να κάνει μαζί του. «Του είχα πει να είναι στο γραφείο μου στις 14:00 και δεν ήταν... Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι ήταν στην πίστα της Formula1 και έβλεπε την κούρσα. Μάλιστα μου είπε ότι “κόουτς, κουβέντες θα κάνουμε κάθε μέρα. Τη Formula τη βλέπουμε μια φορά το χρόνο στην Ιταλία”».

Στη Μάντσεστερ Σίτι, μες στο... κατακαλόκαιρο, σε φιλική αναμέτρηση στο Λος Άντζελες, ο Μάριο Μπαλοτέλι ανάγκασε τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να τον βγάλει από το παιχνίδι απλά και μόνο λόγω απειθαρχίας! Σε τετ-α-τετ και με το σκεπτικό πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα να κάνει τα... τσαλίμια του, προτίμησε μια «πιρουέτα» και μια... τακουνιά που έφυγε άουτ. Αντί να σκοράρει και να δείξει απόλυτος επαγγελματίας, ο τρελο-Μάριο έκανε τα δικά του, εκνεύρισε τον Ιταλό πρώην κόουτς των «πολιτών», εκείνος του είπε γιατί τον έβγαλε και από την αντίδραση του Μπαλοτέλι, μάλλον ο ποδοσφαιριστής είχε απλά να του πει «έλα μωρέ, λες κι έγινε τίποτα...».

Οι δυο τους είχαν... πλακωθεί και σε προπόνηση πολύ αργότερα, με τον Μαντσίνι να τρελαίνεται με τη συμπεριφορά του τρελο-Μάριο και να χάνει κάθε επαφή με την ψυχραιμία...

Στη Μίλαν, επί εποχής Σίνισα Μιχαΐλοβιτς στην άκρη του πάγκου, ο super-Mario, δεν άλλαξε. Όσο κι αν το ήθελε, όσο κι αν είχε προβεί σε δηλώσεις περί... ωρίμανσης, περί βελτίωσης, περί άλλου ανθρώπου και ποδοσφαιριστή, αν και δεν έκανε τα ίδια με το παρελθόν, έβγαλε απ' τα ρούχα του ακόμα έναν προπονητή.

Η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με την υπομονή του Μιχαΐλοβιτς, ήρθε τον περασμένο Φεβρουάριο σε παιχνίδι των «ροσονέρι» με αντίπαλο τη Τζένοα, με τον Μάριο Μπαλοτέλι στα τελευταία λεπτά να επιδεικνύει κάτι μεταξύ αδιαφορίας και σιγουριάς για το αποτέλεσμα, όμως αυτό δεν ήθελε να το δει ο τότε κόουτς των Μιλανέζων.

Οι δύο άνδρες καυγάδισαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης, με τον Μιχαΐλοβιτς να έχει... εξοργιστεί και να δηλώνει:

«Είναι και δικό μου λάθος που έβαλα στο ματς ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν ήταν διατεθειμένοι να τρέξουν και να τα δώσουν όλα μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Δεν είναι μόνο ο Μπαλοτέλι, είναι κι άλλοι και το ξέρουν καλά. Αυτό που έχω να πω είναι ότι όποιος δεν προσπαθεί και... περπατάει στο γήπεδο, δεν θα ξαναπατήσει χορτάρι»!

Δείγμα της... τρέλας του Μπαλοτέλι είχε πάρει και ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, όταν είχε παρουσιαστεί από την Ίντερ, τον Μάρτιο του 2012!

Ο Ιταλός φορ είχε τύχει να βρεθεί πάλι στο Μιλάνο εκείνες τις ημέρες και δίχως να λογαριάσει κάμερες, δημοσιογράφους και το event αυτό καθ' αυτό (σίγουρα όμως θα είχε σκεφτεί πως θα προκαλέσει ντόρο και θα... φανεί), έκανε... ντου στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Στραματσόνι!

Χαιρέτησε τους γνωστούς του από τους «νερατζούρι», αλλά και τον κόουτς του «τριφυλλιού»! Η έκφραση εκείνου, όταν ξανακάθισε στην καρέκλα του, ήταν... όλα τα λεφτά για την εντύπωση που του έκανε ο «τρελός»!

 

Τελευταία Νέα