Ο Ιντέγιε των... ρεκόρ! (vids & pic)

Ο Ιντέγιε των... ρεκόρ! (vids & pic)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Ιντέγιε των... ρεκόρ! (vids & pic)

bet365

Από το 2008 στην Ευρώπη ο Ιντέγιε με εξαίρεση την... καταστροφική σεζόν σε Αγγλία καταγράφει σχεδόν κάθε χρόνο πάνω από 15 γκολ! Το G - Weekend γράφει για τις επιδόσεις του και τον 2ο κορυφαίο μέσο όρο του.

Στα 27 του χρόνια ο Αφρικανός διεθνής άσος του Ολυμπιακού παραμένει για τα καλά... on fire, όπως φαίνεται και από το πολύ καλό φετινό ξεκίνημά του. Ακόμα και μεγάλα γαλλικά media όπως η Equipe τον συμπεριλαμβάνουν στον τοπ Αφρικανούς φορ της γηραιάς ηπείρου αυτήν την στιγμή.

Γιατί όχι; Ο Ιντέγιε Μπράουν έχει πάρει φόρα και εξακολουθεί να σκοράρει με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Έχοντας Μ.Ο. 0,7 γκολ φέτος με 5 τέρματα σε 7 αγώνες συν 2 ασίστ. Αριθμός που είναι ο 2ος καλύτερος της ευρωπαϊκής του καριέρας! Στο πρωτάθλημα δε έχει 4 γκολ σε μόλις 8 τελικές. Πέρυσι είχε 10 γκολ σε 43 τελικές αντίστοιχα στην Super League.

Θυμίζουμε επίσης πως ο αντίστοιχος περσινός αριθμός του ήταν 0,36 τέρματα ανά ματς με 13 γκολ και 7 ασίστ σε 36 αναμετρήσεις. Με γκολ βέβαια σε μεγάλα και κρίσιμα ματς και σε ντέρμπι όπως με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αλλά και σε αγώνες στην Ευρώπη όπως με Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Και ας είχε προηγηθεί η πλέον απογοητευτική χρονιά του στην Αγγλία - με βάση πάντα τις δυνατότητές του - με μόλις 7 γκολ σε 31 ματς και 2 ασίστ (0,2 μέσος όρος σκοραρίσματος).

ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΜΕ... 20ΑΡΕΣ!

Εάν κοιτάξει κανείς τους αριθμούς του Ιντέγιε από την πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη μέχρι και σήμερα θα δει μία αξιοσημείωτη σταθερότητα και αξιοπιστία στο σκοράρισμα. Το '13 - '14 είχε 10 γκολ σε 29 ματς και 6 ασίστ με Μ.Ο. 0,34.

Το 12 / 13 κατέγραψε 21 γκολ σε 40 ματς και 3 ασίστ (Μ.Ο. 0,52), το 11 / 12 είχε 26 γκολ σε 65 αγώνες (0,4 ανά ματς) και 6 ασίστ. Δηλαδή δύο σερί χρονιές με πάνω από 20 τέρματα.

Το 10 / 11 έχει Μ.Ο. γκολ 0,44 με 17 σε 38 αγώνες και 6 ασίστ. Το 09 / 10 είχε βάλει 23 γκολ σε 57 αγώνες και είχε και 7 ασίστ (Μ.Ο. 0,40). Το 08 / 09 τελείωσε την σεζόν με 13 γκολ σε 36 ματς και 9 ασίστ (0,36 Μ.Ο.) και τέλος το 07 / 08 είχε 6 γκολ σε 7 αγώνες (0,85 Μ.Ο.).

Ο Ιντέγιε πρωτοπήγε στην Ευρώπη το 2008 και την ελβετική Ξαμάξ. Από εκεί στην Σοσό το 2010 και το 2011 στη Ντιναμό Κιέβου. Το 2014 πήρε μεταγραφή στην Γουέστ Μπρομ και μετά ακολούθησε ο Ολυμπιακός. Συνολικά στην Ευρώπη έχει βάλει 141 γκολ σε 346 αγώνες (0,40 ο μέσος όρος) και έχει και 48 ασίστ.

ΟΙ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ LIMIT UP ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Στη Νιγηρία όσοι ξέρουν καλά τον Ιντέγιε Μπράουν θεωρούν πως είναι ένας πολύ μαχητικός και... εργατικός παίκτης. Που κάνει πολλά στο γήπεδο, κάτι που φαίνεται και στους αριθμούς. Πασάρει, τρέχει, μαρκάρει, καλύπτει χώρους και κλέβει μπαλιές για να βγάλει επιθέσεις. Ένας ποδοσφαιριστής που δεν το βάζει ποτέ κάτω. Θεωρούν πως το περιβάλλον στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό τον βοήθησε ώστε να δώσει νέα πνοή στην καριέρα του μετά το αποτυχημένο του πέρασμα από την Αγγλία.

Μέσω Ολυμπιακού άλλωστε επέστρεψε στην Εθνική της πατρίδας του. Εξηγούν όμως παράλληλα πως είναι και πολύ συναισθηματικός ως άνθρωπος. Εξού και τα κλάματά του μετά τον αποκλεισμό από την Χαποέλ Μπερ Σεβά σε συνδυασμό με την μεγάλη πίεση που δεχόταν τότε.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Με βάση λοιπόν το μεγάλο κόστος της μεταγραφής του στη Γουέστ Μπρομ αλλά και το πολύ καλό του βιογραφικό πριν την εν λόγω ομάδα αναζητήθηκαν οι λόγοι που δεν πέτυχε ή που εάν θέλετε απέτυχε στο Νησί. Πρώτον έλλειψη σωστής προετοιμασίας.

Έχοντας προβλήματα με τη βίζα του έχασε ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας του συλλόγου. Με τον τότε κόουτς της Γουέστ Μπρομ Άλαν Ιρβάιν να λέει πως δεν ήξερε τίποτα για αυτήν την μεταγραφή και το πως να τον ενσωματώσει στην ομάδα!

Δεύτερον ο πήχης είχε ανέβει πάρα πολύ ψηλά: το ποσό που δαπανήθηκε για την μεταγραφή του έφτασε εξαιρετικά ψηλά τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις για τον Ιντέγιε. Σε τέτοιο σημείο που ακόμα και πρώτης γραμμής φορ μπορεί να μην τα κατάφερνε. Η πίεση ήταν τρομερή εξαρχής.

Τρίτον η απόλυση του Ιρβάιν: ο Ιρβάιν αν και έλεγε πως δεν γνώριζε τίποτα για τον Ιντέγιε τον εμπιστεύθηκε και τον στήριξε. Μόλις όμως απολύθηκε και ήρθε άλλος τεχνικός τα πράγματα άλλαξαν.

Τέταρτον το στιλ που έπαιζε ο Τόνι Πιούλις και η έλλειψη δημιουργικής και επιθετικής βοήθειας από τους μέσους: στο 4-4-2 του Πιούλις στην Γουέστ Μπρομ ο Ιντέγιε δεν μπόρεσε να μπει όπως θα έπρεπε στα... καλούπια του. Παράλληλα οι μέσοι του συλλόγου Γιάκομπ, Μόρισον, Γκάρντνερ, Μπρουντ, Μαλούμπου και Φλέτσερ δεν βοηθούσαν παρά πολύ λίγο δημιουργικά και επιθετικά τους Ιντέγιε και Αντιτσέμπε. Ώρες ώρες έδειχναν οι επιθετικοί τελείως... κομμένοι και απομονωμένοι από το παιχνίδι της ομάδας. Ακόμα και έτσι ο Ιντέγιε ήταν ο 2ος σκόρερ της ομάδας μετά τον επιθετικό Μπεραχίνο που είχε 20 γκολ.

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΟΡ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ»

Σε μία παλαιότερη συνέντευξή του στη Νιγηρία ο Ιντέγιε είχε ρωτηθεί για το που προτιμάει να παίζει. Έχει ενδιαφέρον το τι είχε πει τότε.

«Δεν είμαι ο παίκτης που θα παίζω μόνο στην μικρή περιοχή. Δεν είμαι φορ μόνο για την μικρή περιοχή και... τέλος. Είμαι σαν... δρομέας στο γήπεδο. Έτσι έχω μάθει από την χώρα μου και την Εθνική. Για να διεκδικήσεις την μπάλα και να κλέψεις και να έχεις την κατοχή πρέπει να τρέχεις, να πιέζεις και να... μάχεσαι. Δεν φτάνει να στέκεσαι σε ένα σημείο και να περιμένεις. Από την άλλη όπως κάθε φορ θέλω και εγώ να έχω όσο πιο συχνά γίνεται την μπάλα στα πόδια μου και τις ανάλογες βοήθειες. Κάποιες φορές όμως όταν είμαι στην περιοχή και βλέπω πως δεν βγαίνει η φάση θα βγω εκτός να ζητήσω μπάλα και μετά θα πλαγιοκοπήσω για να συγκλίνω πάλι προς τα μέσα», είχε επισημάνει.

Τι λέει σε απλά ελληνικά ο Ιντέγιε; Πως δεν ήταν ποτέ ο κλασικός τύπος του στατικού φορ. Του φορ περιοχής που κάθεται και περιμένει την μπάλα. Είναι ο παίκτης που εάν χρειαστεί θα φτάσει μέχρι και στο κέντρο για να παλέψει και να τροφοδοτηθεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα