Τελικά είναι αλήτης ο Ντιέγκο Κόστα;

Κώστας Ζάλιαρης
Τελικά είναι αλήτης ο Ντιέγκο Κόστα;

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal δεν θέλει να βλέπει τα πράγματα μονόπλευρα και αναρωτιέται αν όντως ο Ντιέγκο Κόστα είναι ο πιο μισητός ποδοσφαιριστής στην Πρέμιερ Λιγκ...

Ο αγγλικός Τύπος μάλλον το θεωρεί δεδομένο. Ο Ισπανός φορ είναι ο μεγαλύτερος αλήτης του κορυφαίου πρωταθλήματος, ο ποδοσφαιριστής που δεν βάζει μυαλό, εκείνος που μόλις «θολώσει» θα τινάξει ένα παιχνίδι στον αέρα και δεν θα διστάσει να χτυπήσει τον συνάδελφό του, που θα τα βάλει με όλους, που θα ... γυαλίσει το μάτι του και θ' αφηνιάσει δίχως να μπορεί να ηρεμήσει μόλις το μέτρο του εκνευρισμού του χτυπήσει κόκκινο.

Από την άλλη υπάρχουν οι οπαδοί της Τσέλσι και οι υπέρμαχοι του Ντιέγκο Κόστα. Όταν το σύνθημα «Dieeeego, Dieeeego», διαπερνά τα ηχεία της τηλεόρασης (αν παρακολουθείς τα ματς των «μπλε» από απόσταση) είτε είσαι στις εξέδρες του «Στάμφορντ Μπριτζ», αντιλαμβάνεσαι πόσο μεγάλο διχασμό έχει προκαλέσει ο ποδοσφαιριστής. Κι όμως, δεν το έχει κάνει άθελά του. Δικά του καμώματα τον έχουν φέρει στο στόχαστρο, όμως, δεν γίνεται να μην έχει ελαφρυντικά. Δεν είναι, δα, κανάς... εγκληματίας, όσο κι αν θεωρείται ότι εγκληματεί εις βάρος του ποδοσφαίρου με τη συμπεριφορά του...

Τελευταίο του παράπτωμα, αυτό στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του νέου πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ. «Ακόμα δεν αρχίσαμε, τα ίδια κάνει...» το γενικότερο νόημα από το τρίτο ημίχρονο της νίκης (2-1) της Τσέλσι επί της Γουέστ Χαμ, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Ο Κόστα έπρεπε να έχει αποβληθεί περίπου 20 λεπτά πριν από το φινάλε όταν... ούτε ο ίδιος κατάλαβε γιατί έτρεξε προς τον Αντριάν με τη μπάλα στον έλεγχο του πορτιέρο των «σφυριών» κι έπεσε με τη σχάρα πάνω στον αστράγαλό του, ελογχεύοντας κίνδυνος για πολύ σοβαρή ζημιά στο πόδι του τερματοφύλακα της ομάδας του Σλάβεν Μπίλιτς.

Ο Άντονι Τέιλορ τη χάρισε στον Ντιέγκο Κόστα κι αυτός, επειδή προφανώς κατάλαβε ότι πάλι βγήκε... κακός, το πήρε πάνω του, πέτυχε μεγάλο γκολ στο 89' και χάρισε στους «μπλε» μεγάλη νίκη στο ντεμπούτο και του Αντόνιο Κόντε στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο πανηγυρισμός του, ξέσπασμα. Το είχε ανάγκη... Έτρεξε προς τον κόσμο κι έπεσε στην αγκαλιά των οπαδών, προς τους οποίους θα είναι πάντοτε ευγνώμων. Στο φινάλε της αναμέτρησης, η αγκαλιά με τον Κόντε, παρά το γεγονός πως με τον Ιταλό θα μπορούσαν να ... μη μιλιούνται λόγω της κατάστασης που εκτυλίχθηκε μέσα στο καλοκαίρι με την αβεβαιότητα για το μέλλον του Κόστα στον λονδρέζικο σύλλογο, έστελνε ακόμα περισσότερα μηνύματα.

Κι αν όλοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι ο Ισπανός δεν αλλάζει μυαλά και μένουν στη φάση με το χτύπημα στον Αντριάν κι όχι με το γκολ του, ο Μπίλιτς δίνει απαντήσεις λέγοντας για φάση που απλά ο Ντιέγκο έχασε το timing του μαρκαρίσματος και δεν μπορούσε να σταματήσει προτού φτάσει το πόδι του σε αυτό του Αντριάν στην περιοχή της Γουέστ Χαμ.

Από περιστατικά, άλλο τίποτα. Δεν είναι ο τύπος του ποδοσφαιριστή που θ' αντέξει το σκληρό παιχνίδι και θα δείξει ανοχή στο trash talking των αντιπάλων του. Ή ακόμα και τις δυνατές κόντρες. Κάτι θα βρει να κάνει γιατί εκείνη τη στιγμή θα χάσει την ψυχραιμία του. Θέλετε αγκώνα; Θέλετε κλωτσιά; Θέλετε απλή κοκορομαχία; Δεν θα το αφήσει έτσι. Έτσι έμαθε. Θα δείξει σε όποιον πάει να τον βγάλει εκτός παιχνιδιού και να τον κάνει να χάσει το μυαλό του, πως η κατάληξη της κόντρας τους, αν δεν τον βγάλει εκτός παιχνιδιού με κόκκινη, θα έχει νικητή εκείνον. Δεν αφήνει κανέναν να του πάρει τον αέρα!

Το γεγονός πως σε πρόσφατο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας τα έβαλε ακόμα και ... διαφημιστική πινακίδα γιατί έπεσε άσχημα και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, φανερώνει πως δεν είναι ήρεμος. Όχι ότι αυτό δεν τον βοηθάει στο παιχνίδι του. Απλά τον κάνει ευάλωτο μόλις δεχθεί το πρώτο τζαρτζάρισμα, ώστε να βρει τρόπο ν' απαντήσει και να ξεσπάσει.

Η «Telegraph» αφιέρωσε χώρο και χρόνο για ν' αποδείξει με εικόνα και λέξεις, ότι ο Ντιέγκο Κόστα είναι ίσως ο πιο μισητός ποδοσφαιριστής στο κορυφαίο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Ένας... κακός άνθρωπος, ένας αλήτης που δεν έχει ανάγκη η Πρέμιερ και που μόνο καλό δεν κάνει στο brand name.
Ο αγγλικός Τύπος, ωστόσο, έχει τη συνήθεια να... ξετινάζει ποδοσφαιριστές τέτοιου τύπου. Λίγο πιο... παθιασμένους, με περισσότερο νεύρο, που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, που θ' αντιδράσουν και που θα καταλάβουν ότι είναι αντρικό το παιχνίδι και που θα δώσουν στον οπαδό τη σπίθα και την αφορμή για ξεσηκωμό και για τη δημιουργία ατμόσφαιρας στο γήπεδο που θα δυσκολέψει τον αντίπαλο.

Στις τελευταίες του δηλώσεις, ο Ντιέγκο Κόστα έκανε ξεκάθαρο αυτό που αισθάνεται πλέον στην Αγγλία και το οποίο θυμίζει έναν άλλον εξαιρετικό φορ, που πλέον κάνει... παπάδες στη Μπαρτσελόνα. Ο Λουίς Σουάρες, αυτή τη στιγμή, μπορεί να καταλάβει απόλυτα πως αισθάνεται ο επιθετικός της Τσέλσι...

«Γνωρίζω πλέον τον νέο κανονισμό και ο διαιτητής μου έδειξε κίτρινη κάρτα από τη δεύτερη φορά που πήγα να του μιλήσω. Εκείνη τη στιγμή μου φάνηκε εξαιρετικά περίεργο, όμως μετά το κατάλαβα και μάλιστα στο ημίχρονο πήγα και του ζήτησα συγγνώμη.

Πρέπει όμως να είμαι ειλικρινής και δηλώνω ότι με έχουν στοχοποιήσει πλέον. Οι διαιτητές, ο κόσμος... Αν κάνω κάτι εγώ, παίρνει πολύ διαφορετική έκταση απ' ότι αν το κάνει κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής. Ο κόσμος και οι οπαδοί των αντίπαλων ομάδων με έχουν στοχοποιήσει...

Πρέπει να το διαχειριστώ και ζητάω από τον Θεό να με βοηθήσει να μην με επηρεάζει αυτό στο παιχνίδι και να μην γίνομαι αποδέκτης ποινών που κάνουν κακό σε μένα και την ομάδα μου» ήταν τα λόγια του Κόστα.

Τον ξέρουν, τον έχουν μάθει καλά, προσπαθούν κάθε φορά να τον βγάλουν εκτός εαυτού, τρώει... ξύλο από τα αντίπαλα στόπερ, στην ποδοσφαιρική καθομιλουμένη, παίζουν με το μυαλό του. Χτυπούν στην αδυναμία του.

Ναι, κλωτσάει κι εκείνος. Χτυπάει αντιαθλητικά. Είναι συνεχώς στην... τσίτα. Θα προκαλέσει καυγάδες. Θα κάνει και τους συμπαίκτες του ν' απορούν μαζί του. Μόνο που αυτοί θα τρέξουν να τον προστατεύσουν αμέσως γιατί γνωρίζουν ότι είναι τέτοιος παίκτης που η Τσέλσι τον έχει ανάγκη.

Ναι, έχει φτύσει ακόμα και διαιτητή, στο παιχνίδι με την Έβερτον για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας την περασμένη σεζόν.

Τα έχει κάνει όλα αυτά και δεν τα αρνείται. Αλλά... μονά – ζυγά, μονόζυγα, δεν γίνεται. Προκαλεί και προκαλείται. Λαμβάνει αφορμές. Ακόμα κι αν όντως «τσαλακώνει» την εικόνα του ποδοσφαίρου, ποιος μπορεί ν' αρνηθεί ότι αυτό το παιδί δεν έχει ψυχή και πάθος στο παιχνίδι; Και κάποιες φορές, αυτή η... αλητεία χρειάζεται στο γήπεδο. Ο «αλήτης» ποδοσφαιριστής, πάντα θα έχει αυτούς που θα βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του, αλλά και τους φανατικούς haters.

Όταν, εκείνος το αποφασίζει και βρίσκει πρόσφορο έδαφος, δεν θα το αφήσει δίχως απάντηση. Και το ξέσπασμα του αντρίκειου γκολ και του πανηγυρισμού στην πρεμιέρα με τη Γουέστ Χαμ, αλλά και την αγκαλιά του κόσμου, την χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο.

Γιατί αυτό το θηρίο τελικά, ό,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να το ημερεύσει κανείς... Το παρακάτω βίντεο, έστω κι αν η διαφημιστική καμπάνια ίσως φτάνει στην υπερβολή, μάλλον τα λέει όλα...

 

Τελευταία Νέα