To κορίτσι πίσω από την Ολυμπιονίκη

Δήμος Μπουλούκος
To κορίτσι πίσω από την Ολυμπιονίκη

bet365

ΠΑΟΚ, Αντετοκούνμπο, Παρίσι και παστίτσιο είναι ορισμένες από τις απαντήσεις της Αννας Κορακάκη στο Gazzetta Weekend Journal, σε μία διαφορετική συνέντευξη που παρουσιάζει το άλλο πρόσωπο του κοριτσιού, μακριά από τη σκοποβολή και τους αγώνες.

Μέσα σε τρεις ημέρες η Αννα Κορακάκη έγινε γνωστή σε όλους τους Ελληνες. Κι όχι μόνο την έμαθαν, αλλά χάρηκαν με τα απίστευτα κατορθώματα της καθώς στο πρόσωπο της είδαν την ελπίδα για μία νέα Ελλάδα. Μία νεαρή και όμορφη κοπέλα που μπορεί να γεννήθηκε στη Δράμα αλλά ξαφνικά έγινε η Αννα όλων των Ελλήνων με τα δύο μετάλλια, το ένα μάλιστα χρυσό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το gazzetta.gr είχε την τύχη και την ευλογία να ζήσει από κοντά τα κατορθώματα της, να χαρεί με τις επιτυχίες της και να γνωρίσει καλύτερα τη χρυσή Ολυμπιονίκη στο διάστημα της παραμονής της στο Ρίο.

Καταρχήν είναι πιο γλυκιά και όμορφη από κοντά σε σχέση με την εικόνα που έχουν όλοι, βλέποντας την Αννα ατάραχη και ανέκφραστη να σημαδεύει το στόχο. Επίσης είναι πιο χαρούμενη και εκφραστική όταν γνωρίζει τους ανθρώπους και κινείται σε οικείο περιβάλλον.

Αυτό που δεν διαφοροποιείται σε σχέση με την αθλητική της καριέρα, είναι η αυτοπεποίθηση της. Πιστεύει σε αυτό που κάνει, είναι σίγουρη για τις αποφάσεις της και δεν ταλαντεύεται, κάτι που φάνηκε όταν η Γερμανίδα αντίπαλο της στον τελικό, την ισοφάρισε 6-6 από 6-0, σε μία στιγμή που οι περισσότεροι θα έτρεμαν από το φόβο τους! «Δεν φοβήθηκα, ούτε τα έχασα, είπα μέσα μου ότι έχω πέντε σφαίρες και πρέπει να τις ρίξω στο στόχο για να κερδίσω.» Και κέρδισε, όχι μόνο το χρυσό μετάλλιο, αλλά τις καρδιές όλων!

Αν σε κάτι διαφέρει από την πλειοψηφία των κοριτσιών που βρίσκονται στην ίδια ηλικία, είναι η ωριμότητα της. Ο πρωταθλητισμός, οι αγωνιστικές εμπειρίες, ακόμα και τα ταξίδια για τους αγώνες, την έχουν ωριμάσει σε σημαντικό βαθμό.

Αυτή η ωριμότητα μάλιστα, φάνηκε και στο διάστημα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όταν έβαλε τέλος στα Social Media. «Απ’ όλα προτιμώ το Facebook στο οποίο περνούσα πολλές ώρες. Ωστόσο αποφάσισα κάποιους μήνες πριν από το Ρίο να αποτραβηχτώ απ’ όλα αυτά. Eκλεισα το λογαριασμό μου στο Facebook και άφησα μόνο τη σελίδα, σταμάτησα να μπαίνω στο διαδίκτυο και κράτησα μόνο το Instagram. Ηθελα να ξεφύγω λίγο και να προσηλωθώ στο στόχο μου.»

Αυτό που δεν σταμάτησε να κάνει, είναι ακούει μουσική: «μου αρέσει πάρα πολύ η μουσική και ακούω συνεχώς. Προτιμώ ποπ, χιπ χοπ και ραπ», ενώ δεν έκοψε ούτε τον άλλο… έρωτα της, το φαγητό! «Είμαι ερωτευμένη με το φαγητό, τρώω τα πάντα και μου αρέσουν όλα» λέει και ξεχωρίζει τη μαγειρική της μητέρας της: «τα κάνει όλα τέλεια, είναι πολύ καλή μαγείρισσα. Αν θα ξεχώριζα κάτι είναι το παστίτσιο της…»

Η ίδια δεν μαγειρεύει, αλλά κάνει ωραία γλυκά, κυρίως τούρτες, ενώ στα χόμπι… δυσκολεύεται. «H αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο χόμπι, επειδή δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ. Αν θα ξεχώριζα κάτι είναι η φωτογραφία.»

Και πώς να βρει χρόνο, όταν εκτός από προπονήσεις και αγώνες με την Ελλάδα, πέρασε όλο το χειμώνα ταξιδεύοντας στη Γερμανία. Ανήκει στην πρωταθλήτρια ομάδα της Bundesliga, τη Waldkirch και σχεδόν κάθε Παρασκευή έμπαινε στο αεροπλάνο, το Σάββατο αγωνιζόταν στη Γερμανία και την Κυριακή επέστρεφε στην Ελλάδα.

Επίσης είναι φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, για την οποία δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι η αγαπημένη της πόλη. Από εκεί είναι και η αγαπημένη της ομάδα… «Υποστηρίζω τον ΠΑΟΚ. Αλλωστε το αγαπημένη μου χρώμα είναι το μαύρο.» Οσον αφορα στο σπορ που της αρέσει: «Μου αρέσει το μπάσκετ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Θα ήθελα πολύ να τον γνωρίσω!»

Προτιμά τη θάλασσα από το βουνό, θα ήθελε να διαβάζει περισσότερα βιβλία αλλά δεν έχει χρόνο, ενώ αγαπημένη της ταινία είναι το Salt με την Angelina Jolie. Aπό όλες τις ερωτήσεις που της έκανα, σε δύο δεν ταλαντεύτηκε καθόλου και απάντησε αμέσως.

Η πρώτη αφορούσε τον αγαπημένο προορισμό: «Γαλλία φυσικά, με το Παρίσι. Είναι απίστευτη πόλη μου αρέσει πάρα πολύ», ενώ σίγουρη ήταν και για το αυτοκίνητο που θέλει: «Θα ήθελα μία Porsche Cayenne (γελάει) αλλά επειδή δεν γίνεται αυτό θέλω ένα Smart» και κοιτάει προς το μέρος του πατέρα της, ο οποίος γνέφει καταφατικά!

Να λοιπόν το δώρο της Αννας για το μετάλλιο, όταν με το καλό γυρίσει από τις διακοπές στη Γαλλία. «Το είχα κανονίσει εδώ και πολύ καιρό και ειλικρινά παρά τα μετάλλια δεν θα το αλλάξω. Χρειάζομαι διακοπές επειδή πιέστηκα πολύ τα τελευταία χρόνια», μας είπε χαμογελαστή και κοίταξε προς τον ουρανό!

Ηδη το μυαλό της ήταν στη Γαλλία…

 

Τελευταία Νέα