Το... Ζέκα το καλό!

Νίκος Αθανασίου
Το... Ζέκα το καλό!

bet365

Με αφορμή την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του το Gazzetta Weekend Journal γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται 10 ιστορίες για τον Κάρλος Ζέκα που ήρθε... παιδάκι και γράφει ιστορία στον Παναθηναϊκό!

Ο Κάρλος Ζέκα αποδεικνύεται... αιώνια πιστός στο «τριφύλλι» και τον Παναθηναϊκό, υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και το gazzetta weekend journal δημιουργεί ένα ιδιαίτερο top10 για τον Πορτογάλο μέσο!

Κάρλος Φρέιτας: Που κολλάει ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού και νυν της Φιορεντίνα; Το καλοκαίρι του 2011 όταν ο Κάρλος Ζέκα άφηνε την Σετούμπαλ για την Ελλάδα και το «τριφύλλι», ο Φρέιτας ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κλήθηκε να καταθέση την γνώμη του(όχι δημόσια) στον συντάκτη της στήλης. Όντας στο μοναδικό και... εξωτικό Κιτσμπούχελ της Αυστρίας, τα όσα έρχονταν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μόνο θετικά δεν ήταν για τον άγνωστο τότε «Ζεκά». Τελικά μία πενταετία αργότερα και αφού ο αρχηγός του Παναθηναϊκού διέψευσε τους πάντες, όχι μόνο κέρδισε τις καρδιές των φίλων του συλλόγου αλλά και την ποδοσφαιρική εκτίμηση του συμπατριώτη του που πλέον βγάζει το... παντεσπάνι του στην Φλωρεντίνα.

Αποκλειστικό: Αυτό ακριβώς ήταν για το gazzetta.gr το θέμα με το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Κάρλος Ζεκά! Πάμε να δούμε τι γράφαμε στις 16 Ιουλίου του 2011 μη μπορώντας να φανταστούμε ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής θα αποτελούσε ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου.

«Όπως έχουμε αναφέρει επιθυμία του Φερέιρα είναι να αποκτηθεί ένας εσωτερικός μέσος... box to box, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να παίξει ακόμη και στα άκρα. Οι περιπτώσεις που έχουν προταθεί είναι πολλές. Αυτή που φαίνεται, όμως, να ξεχωρίζει είναι ο 22χρονος κεντρικός μέσος της Βιτόρια Σετούμπαλ, Ζεκά!

Μάλιστα το βράδυ του Σαββάτου από τον Παναθηναϊκό επιβεβαίωναν την αποκάλυψη του gazzetta για τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή, καθώς ενδιαφέρονται για την απόκτηση του!

Ο Ζέκα είναι 22 χρονών, με συμμετοχές στην Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας και πέρυσι είχε 25 συμμετοχές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και είναι από τους ποδοσφαιριστές που αρέσουν πολύ στον 65χρονο τεχνικό. Οι «πράσινοι» εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούν την περίπτωση του και κινούνται για την απόκτηση του. Εξάλλου, στα συν του Ζεκά είναι και το ότι μπορεί να αγωνιστεί και στις πτέρυγες, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός πονάει και έχει μεγάλο κενό, καθώς υπάρχουν μόνο ο Λέτο, ο Κουίνσι που έρχεται και υπό... προϋποθέσεις ο Μαρίνος και ο Κλέιτον.

Βέβαια, η έλλειψη χρημάτων στον Παναθηναϊκό είναι γνωστή, όμως η Βιτόρια Σετούμπαλ είναι σε τραγική κατάσταση, αφού ψάχνει απελπισμένα να βρει χρήματα που θα την βοηθήσουν να καλύψει περσινά χρέη και παράλληλα να μπορέσει να κάνει κάποιες μεταγραφές. Επομένως, το κόστος για τον παίκτη αποκάλυψη της περασμένης σεζόν αναμένεται να είναι αρκετά χαμηλό και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 400-500.000 ευρώ».

Ράθυμος; Ποτέ. Ο Κάρλος Ζέκα στην πενταετία που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό είναι κάθε χρόνο ο πρώτος σε χιλιόμετρα συγκριτικά με τους συμπαίκτες του. Μετά τους πρώτους μήνες όπου άφησε το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και έγινε κεντρικός μέσος, παρουσιάστηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό ένα ακούραστο «μηχανάκι». Ο Πορτογάλος αρχηγός δεν άργησε να κερδίσει τους φίλους του «τριφυλλιού», καθώς σε κάθε παιχνίδι έδινε, δίνει και θα δίνει το 100% των δυνάμεών του.

Λαϊκή μουσική: Ο άνθρωπος είναι η χαρά της ζωής! Σε όποια φάση και αν τον πετύχεις έξω από τον αγωνιστικό χώρο όπου είναι... σκύλος, ο Κάρλος είναι με ένα τραγούδι στο στόμα! Τις περισσότερες φορές αυτό έχει σφραγίδα made in Greece, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να λατρεύει τον Νίκο Βέρτη, τον Πάνο Κιάμο κι άλλους λαϊκούς έλληνες τραγουδιστές!

Οικογένεια: Όπως έχει δηλώσει ο Παναθηναϊκός είναι η ποδοσφαιρική του οικογένεια, είναι ο σύλλογος που του άλλαξε την ζωή! Από κει και πέρα, όμως, έχει την ευτυχία να διαθέτει δύο υπέροχες κόρες, τις οποίες λατρεύει! Μάλιστα από αυτό το καλοκαίρι, φοράει παπούτσια όπου αναγράφονται τα όνοματά τους: Bea και Laura!

Συγγνώμη: Στο ποδόσφαιρο είναι λέξη που δύσκολα βγαίνει από τα χείλη των πρωταγωνιστών. Ο Κάρλος Ζέκα μέσα στον εφιάλτη του αποκλεισμού από την Καμπάλα προσέφερε μία απίστευση στιγμή ποδοσφαιρικής συγκίνησης, δείχνοντας τον σεβασμό, την αγάπη και την εκτίμησή του προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ήταν ο μοναδικός παίκτης που βγήκε απο τα αποδυτήρια και κατευθύνθηκε στο κοινό έξω από το πέταλο της 13 όπου πραγματικά «έβραζε». Προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις, ψέλισε μια συγγνώμη και ξέσπασε σε κλάματα! Μοναδική στιγμή και ο θυμός μετατράπηκε σε ένα χειροκρότημα παραδοχής για τον αντρικό τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο Πορτογάλος. Δεν κρύφτηκε, εξάλλου, ποτέ...

Ζεσουάλδο Φερέιρα: Ο άνθρωπος που του άλλαξε την ζωή τον Ιούλιο του 2011. Με μόλις μία χρονιά στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας, ο Ζέκα έκανε το δρομολόγιο «Πορτογαλία-Ελλάδα» χάρη στον έμπειρο τεχνικό, ο οποίος χωρίς λεφτά προσπαθούσε να φτιάξει την καλύτερη δυνατή ομάδα. Ο Φερέιρα πίεζε πολύ για να γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή, τον είχε σαν παιδί του και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει μία θέση στην καρδιά του για τον πρώην τεχνικό του «τριφυλλιού» που πιστώνεται τον ερχομό του «Ζεκ».

Ελλήνας: Όταν ήρθε δεν μπορούσε καλά-καλά να μιλήσει στα αγγλικά. Ήξερε μόνο πορτογαλικά. Με τον καιρό και την δουλειά, ο Κάρλος εκτός από εξαιρετικά αγγλικά, έμαθε και ελληνικά! Πλέον μπορεί να συννενοηθεί στην γλώσσα μας και όπως είναι γνωστό σε λίγο καιρό θα είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου. Θέλει πολύ να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος και δεν το έχει κρύψει...

Κύπελλο: Ο μοναδικός τίτλος που έχει κατακτήσει με την φανέλα του Παναθηναϊκού, το Κύπελλο την σεζόν 2013-2014. Πως περιγράφει ο ίδιος αυτή την στιγμή; «Φοβερή εμφάνιση, σε γεμάτο γήπεδο, μεγάλη νίκη. Τι αλλά να ζητήσεις από έναν τελικό;»
Θα μείνει στην ιστορία η απίθανη αντίδρασή του μετά το τρίτο γκολ του Μάρκους Μπεργκ, όπου έβαλε την φανέλα του Σουηδού στο χορτάρι και την... προσκύνησε!

Αρχηγός: Με όλα τα γράμματα κεφαλαία! Υπόδειγμα επαγγελματία, αποδεκτός από όλους μέσα στον σύλλογο, ταπεινός, παλαιάς κοπής ποδοσφαιριστής, από εκείνους που έβαζαν πάνω απ' όλα την φανέλα και μετά όλα τα υπόλοιπα. Ο Ζέκα «ρίζωσε» στον Παναθηναϊκό και θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία, σηκώνοντας περισσότερες κούπες τα επόμενα χρόνια...

 

Τελευταία Νέα