Τα... περίεργα από το Ρίο! (pics, vids)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Τα... περίεργα από το Ρίο! (pics, vids)

bet365

Tα χρυσά μετάλλια κλέβουν τη δόξα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά το Gazzetta Weekend Journal θυμάται όλα τα «περίεργα» γεγονότα της πρώτης βδομάδας στο Ρίο!

Ολόκληρος ο κόσμος είναι στραμμένος στο Ρίο! Οι καλύτεροι αθλητές βρίσκονται εκεί και δίνουν αγώνα καθημερινά για να εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις χώρες τους. Η πρώτη βδομάδα ολοκληρώθηκε κι εμείς θα στρέψουμε την προσοχή μας σε όλα τα... παράξενα γεγονότα που είδαμε ή ακούσαμε τις πρώτες μέρες της μεγάλης διοργάνωσης.

Ποιος αθλητής κολύμπησε με μέσο; Ποια αθλήτρια δεν κατάλαβε ότι κέρδισε μετάλλιο; Ποια έμαθε ότι είναι έγκυος λίγες μέρες πριν από το τουρνουά και... όλο το μυστήριο με την πράσινη πισίνα! Χαμός...

Έγκυος στον τέταρτο μήνα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Ντιάνα Ρέγες, αθλήτρια βόλεϊ από το Πουέρτο Ρίκο, είχε ένα μικρό ατύχημα με το αυτοκίνητό της δύο μέρες πριν ταξιδέψει για το Ρίο. Όταν η αθλήτρια πήγε στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις έμαθε ότι ήταν έγκυος και μάλιστα στον τέταρτο μήνα! Οι γιατροί τη διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της στους αγώνες κι έτσι αγωνίστηκε με το Πουέρτο Ρίκο στη μία από τις τρεις ήττες που γνώρισε σε ισάριθμα παιχνίδια πριν αποκλειστεί.

Γιόρτασε με... σάμπα ο Μπολτ!

Όταν ακούς Ρίο η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό είναι μία: Βραζιλιάνες που χορεύουν σάμπα! Αυτό σκέφτηκε κι ο Γιουσέιν Μπολτ και χόρεψε με καυτές Βραζιλιάνες, αφού ανακοίνωσε πρώτα: «Αυτοί θα είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες μου. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα είναι ευχαριστημένοι, αλλά θα είναι οι τελευταίοι. Είμαι σίγουρος. Το σκέφτηκα πολύ καιρό και νομίζω ότι ήρθε η κατάλληλη ώρα!».

Παντού με... βύσμα! Γιατί όχι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Η αλήθεια είναι ότι όταν είδαμε τον κ. Ρομπέλ Κίρος Χάμπτε «σκαλώσαμε»! Όχι, επειδή είναι από την Αιθιοπία. Όχι, επειδή τερμάτισε τελευταίος στα 100μ. ελεύθερο με τη συμμετοχή 59 αθλητών, αλλά επειδή το παρουσιαστικό του και τα παραπανίσια κιλά του δεν παραπέμπουν σε κολυμβητή! Σε πολλούς θύμισε τον Έρικ Μουσαμπανί (Σίδνεϊ 2000).


Ο Χάμπτε τερμάτισε σε χρόνο 1:04.95, ενώ ο πρώτος Ζόνι Χοσέ Περές Πένια από τη Δομινικανή Δημοκρατία πρώτος στην προκριματική του σειρά σε 51.50!

Ο ίδιος είπε πως στη χώρα του δεν υπάρχει πισίνα για να προπονηθεί που να τηρεί τις προδιαγραφές, ενώ υπογράμμισε πως: «Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό για την χώρα μου και γι' αυτό επέλεξα την κολύμβηση. Όλοι στην Αιθιοπία τρέχουν, δεν κολυμπούν, αλλά εγώ ήθελα να γίνω κολυμβητής».

Λίγες ώρες αργότερα βέβαια... μαθεύτηκε ότι ο πατέρας του είναι ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας της Αιθιοπίας.

Oι sexy καρτέλες!

Αυτό με τις κάρτες βαθμολογίας στις καταδύσεις... κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει (ή και όχι!). Για την ιστορία οι αθλητές είναι ντυμένοι!

Η... τυφλή Κινέζα!

Η χαριτωμένη 20χρονη Κινέζα, Φου Γουανχουί, σίγουρα έχει αρκετούς βαθμούς μυωπία! Η νεαρή κολυμβήτρια αρχικά έμαθε από τη ρεπόρτερ που της έπαιρνε συνέντευξη ότι προκρίθηκε στον τελικό στα 100μ. ύπτιο κι εκεί - επίσης από την ίδια ρεπόρτερ - έμαθε ότι βγήκε τρίτη και θ΄ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

«Αν και δεν κέρδισα κάποιο μετάλλιο, είμαι περήφανη που έσπασα το Ασιατικό ρεκόρ με 58.76» και ο κεραυνός ήρθε αμέσως: «Μα... κέρδισες μετάλλιο, είσαι τρίτη!», της είπε η ρεπόρτερ κι εκείνη... τρελάθηκε: «Τι; Τρίτη; Δεν το ήξερα!».

Γούρι κι αυτό...

Ο Καναδός Σάντο Κοντορέλι δεν θέλει να προσβάλλει κανέναν, ωστόσο δεν λες ότι έχει και συνηθισμένο γούρι! Τι κάνει λοιπόν; Σηκώνει... το μεσαίο του δάχτυλο στον πατέρα του και προπονητή του, Τζότζεφ!

«Ο πατέρας μου μου είπε ότι έπρεπε να έχω αυτοπεποίθηση και να μην υπολογίζω τους υπόλοιπους. Έτσι, μου ζήτησε να του υψώνω το μεσαίο δάχτυλο πριν από κάθε αγώνα και αυτός μου το ανταποδίδει», ήταν η εξήγησή του!

Και πρόταση γάμου είχαμε!

Η Βραζιλιάνα αθλήτρια ράγκμπι από τη Βραζιλία, Ίζι Τσερούλο, δέχτηκε πρόταση γάμου από την αγαπημένη της, Μάρτζορι Ένια που ήταν εθελόντρια στους αγώνες ράγκμπι! Η Βραζιλιάνα αθλήτρια είπε το «ναι» κι έδωσε ένα... καυτό φιλί στην αγαπημένη της!

Η πολυσυζητημένη πράσινη πισίνα!

Η αλήθεια είναι πως όταν είδαμε την πισίνα καταδύσεων να γίνεται από μπλε... πράσινη πάθαμε ένα σοκ. Τι να πουν κι αθλητές δηλαδή. Την περασμένη Τρίτη (9/8) η πισίνα έγινε πράσινη και οι ειδικοί έτρεξαν να σώσουν την κατάσταση: «Αυτό συνέβη λόγω της αλκαλικότητας του νερού. Δεν υπάρχει κανένα θέμα για την υγεία των αθλητών. Το νερό θα ξαναγίνει κανονικό», είπε ο ο διευθυντής του «Rio 2016» Μάριο Αντράντα.

Μετά είχαμε και νέο κρούσμα! Η πισίνα του πόλο πρασίνισε επίσης στο κολυμβητήριο Maria Lenk. Οι υπεύθυνοι θεώρησαν πως έπρεπε ν' αναλάβουν δράση κι έριξαν χλωρίνη και τα πρώτα παράπονα ήρθαν: «Με δυσκολία άνοιγα τα μάτια μου στην τελευταία περίοδο! Δεν μπορούσαμε να δούμε», είπε για το παιχνίδι στο οποίο νίκησαν τη Γαλλία ο αρχηγός των ΗΠΑ.

Τελικά, την Παρασκευή (12/8) το πρωί η πισίνα έκλεισε προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, αφού το νερό άρχισε να μυρίζει άσχημα.

Κι ας κλείσουμε με καταδύσεις!

 

Τελευταία Νέα