Ο Καρμέλο των ρεκόρ! (pics, vid)

Αλέξανδρος Καραλής
Ο Καρμέλο των ρεκόρ! (pics, vid)

bet365

Ο Καρμέλο Άντονι θα βρεθεί με την «Team USA» για 4η φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Face Control σας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη προσωπικότητα της αμερικανικής ομάδας, εστιάζοντας παράλληλα στα ρεκόρ που είναι έτοιμος να σπάσει ο Μέλο με το εθνόσημο.

Μόλις μερικές μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και οι ΗΠΑ προβάλλουν για μία ακόμη φορά ως το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στα παρκέ του Ρίο. Το gazzetta.gr εστιάζει στον παίκτη που ξεχωρίζει στο ρόστερ της φετινής ομάδας, τον Καρμέλο Άντονι.

Μπορεί το όνομά του να μην ακούγεται τόσο συχνά όσο του καλού του φίλου ΛεΜπρόν ή άλλων αστέρων του NBA, ωστόσο, ο Μέλο αποτελεί αναμφίβολα έναν παίκτη σούπερ σταρ.

Στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο σταρ των Νικς είναι έτοιμος να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της «Team USA», καθώς «χτυπάει» πρωτιά σε πολλές κατηγορίες, αποτελώντας αναμφίβολα τον «player to watch» του τουρνουά.

Ο ίδιος, ωστόσο, έχει συνηθίσει από μικρός να είναι διαρκώς στο επίκεντρο. Ήδη από το σχολείο και ως απόφοιτος λυκείου ήταν ο παίκτης με τη υψηλότερη βαθμολογία στους παίκτες της ηλικίας του σε όλη τη χώρα!

Την επόμενη χρονιά, ως πρωτοετής, ο Άντονι οδήγησε το πανεπιστήμιο του Syracusse στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, κερδίζοντας το φημισμένο Κάνσας και με τον ίδιο να αναδεικνύεται «καλύτερος πρωτοετής της σεζόν» και «πιο αξιοπρόσεκτος παίκτης του πρωταθλήματος». Μάλιστα, η φανέλα με το Νο.15 αποσύρθηκε προς τιμήν του από το πανεπιστήμιό του!

Τη σεζόν 2012-13, ήρθε μία ακόμη διάκριση, καθώς με τη φανέλα των Νικς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του NBA με 28,7 πόντους , ενώ και την αμέσως επόμενη σεζόν ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα σε λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι με 38,7 λεπτά!

Είναι πρώτος στη λίστα των παικτών των Νικς με τους περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι (62) ενώ ηγείται και της λίστας των Νεοϋρκέζων με τους περισσότερους πόντους σε ένα δεκάλεπτο (33).

Τα επιτεύγματά του, όμως, με το εθνόσημο στο στήθος είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά! Ως παίκτης των ΗΠΑ, αναδείχθηκε το 2006 ως ο καλύτερος άνδρας αθλητής μπάσκετ στη χώρα του.

Έχει ήδη τρία ολυμπιακά μετάλλια σε τρεις παρουσίες με την Εθνική του Ομάδα (2 χρυσά σε Πεκίνο και Λονδίνο και 1 χάλκινο στην Αθήνα) και φιλοδοξεί να ανέβει για ακόμη μια φορά στο βάθρο των μεταλλίων, χωρίς αυτή τη φορά να χρειαστεί να πετάξει το μετάλλιό του σε λίμνη, όπως είχε κάνει με το χάλκινο της Άθηνας!

Σε ό,τι αφορά την καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Άντονι κρατάει το ρεκόρ για τους περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα (37) και για τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε έναν αγώνα (10). Ο Μέλο έχει επίσης τις περισσότερες εύστοχες βολές σε έναν αγώνα (13) και τα περισσότερα τρίποντα συνολικά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων (39).

Αν ο 32χρονος σούπερ σταρ φτάσει απλά στα επίπεδα που μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, η πρωτιά σ αυτές τις 4 κατηγορίες θα φαίνεται μικρή. Κι αυτό γιατί, είναι εξαιρετικά πιθανό να ηγείται, με την ολοκλήρωση των αγώνων στο Ρίο, ακόμη 7 κατηγοριών στο μπάσκετ!

Πρώτος παίκτης στην ιστορία των ΗΠΑ που θα συμμετάσχει σε 4η Ολυμπιάδα

Πρώτος Αμερικανός με 4 ολυμπιακά μετάλλια μπάσκετ

Πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία των ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Πρώτος ριμπάουντερ στην ιστορία των ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Πρώτος σε εύστοχα σουτ στην ιστορία των ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Πρώτος σε εύστοχες βολές στην ιστορία των ΗΠΑ σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα ρεκόρ της αμερικανικής ομάδας μπάσκετ στις Ολυμπιάδες, είναι ταυτόχρονα και ρεκόρ του θεσμού.

Ο ίδιος ο Άντονι σχολίασε την απόφασή του να συμμετάσχει και στη φετινή Ολυμπιάδα λέγοντας: «Ένιωθα ότι έχω τη θέληση και τις δυνάμεις να το κάνω και είναι τιμή μου να εκπροσωπήσω για ακόμη μια φορά τη χώρα μου!»

Στις 21 Αυγούστου, το όνομα του Μέλο είναι πολύ πιθανό να «φιγουράρει» στην πρώτη θέση 11(!) ατομικών κατηγοριών και να μπει για πάντα στο πάνθεον των παικτών της «Team USA» και των Ολυμπιακών Αγώνων συνολικά. Όχι κι άσχημα...

 

Τελευταία Νέα