Η περίφημη... Κουκοτσιάδα! (vids)

Η περίφημη... Κουκοτσιάδα! (vids)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal θυμήθηκε τον Τόνι Κούκοτς που έγραψε μπασκετική ιστορία στις 01/08/87 κερδίζοντας μόνος τους τις ΗΠΑ έχοντας 11/12 τρίποντα. Η μέρα έχει μείνει γνωστή ως «Κουκοτσιάδα».

Το καλοκαίρι του 1987 ο Νίκος Γκάλης και η εθνική μας ομάδα έριχνε στο καναβάτσο τη Γιουγκοσλαβία. Σε εκείνη την ομάδα των «πλάβι» ο Κρέζιμιρ Τσόσιτς εμφάνισε για πρώτη φορά τον Τόνι Κούκοτς. Το ψιλόλιγνο αγόρι από το Σπλιτ ήταν άγνωστο στο ευρύ κοινό και η αλήθεια είναι πως στο ΣΕΦ δεν έγινε περισσότερο γνωστό στο μπασκετικό στερέωμα. Βλέπεται ήταν ο 12ος παίκτης εκείνης της Γιουγκοσλαβίας.

Ο Τόνι Κούκοτς φρόντισε να γίνει γνωστός περίπου 45 μέρες αργότερα.

Στο Μπόρμιο διεξαγόταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων. Οι ΗΠΑ με τους Γκάρι Πέιτον, Λάρι Τζόνσον, Λίονελ Σίμονς, Στέισι Όγκμον, Μπράιαν Ουίλιαμς, Νοτουέιν Σίντσιους ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Περπατητά...

Μέχρι που εμφανίστηκε ο Τόνι Κούκοτς.

Την πρώτη μέρα του Αυγούστου του 1987 ο Κούκοτς έγραψε μπασκετική ιστορία...

Έγραψε την περίφημη Κουκοτσιάδα!

Η νίκη των Γιούγκων απέναντι στα Αμερικανάκια (110-95) επισκιάστηκε από τον 19άχρονο «all around» της Γιουγκοσλαβίας αφού σκόραρε 37 πόντους έχοντας 11/12 τρίποντα!

Ο Λάρι Μπράουν δε μπορούσε να το πιστέψει!

«Ήταν σα να ακούς τον Μότσαρτ να γράφει μουσική» λέει ο θρύλος εκείνης της ημέρας.

Για την ιστορία εκείνη η Γιουγκοσλαβία των Κούκοτς, Ράτζα, Ντίβατς, Πετσάρκσι, Παβίσεβιτς και Κοπρίβιτσα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αφού επανέλαβε τη νίκη επί των ΗΠΑ και στον τελικό (86-76).

 

Τελευταία Νέα