Ο Γιαννιώτης εκ των έσω...

Ο Γιαννιώτης εκ των έσω...

bet365

Λίγο προτού βρεθεί ο Σπύρος Γιαννιώτης αντιμέτωπος με την τελευταία και μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, η σύζυγός του Ισμήνη Καλλαντζή μιλά στο Gazzetta Weekend για τη ζωή δίπλα σε έναν πρωταθλητή.

Ο αθλητής του Νίκου Γέμελου, κολύμπησε για τελευταία φορά σε πισίνα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξήχθη το περασμένο σαββατοκύριακο στον Άλιμο και γνώρισε την αποθέωση από τους παρευρισκόμενους, αντλώντας τεράστια αποθέματα θετικής ενέργειας ενόψει Ρίο.

Σε λίγες εβδομάδες, ο Γιαννιώτης θα κάνει άλλη μία απόπειρα για το πολυπόθητο ολυμπιακό μετάλλιο, ώστε να το προσθέσει στα ήδη γνωστά κατορθώματά του. Μακριά όμως από πισίνες και θάλασσες, πώς είναι η καθημερινότητα ενός αθλητή που ετοιμάζεται για τη δόξα; Λίγες εβδομάδες πριν από την τελευταία παράσταση του Γιαννιώτη ως εν ενεργεία αθλητή, η σύντροφός του μας αποκαλύπτει τον άνθρωπο Σπύρο…

Μιλάει ο Σπύρος στο σπίτι για το τι συνέβη στην προπόνηση;
«Όπως πιθανότατα έχετε καταλάβει ο Σπύρος δεν είναι και πολύ ομιλητικός, όμως πάντα συζητάμε όταν κάτι τον προβληματίζει. Θα μου πει δηλαδή αν η προπόνηση δεν πήγε όπως ήθελε, αλλά μέχρις εκεί. Δεν είναι από τους ανθρώπους που μιλάνε όλη την ώρα για τη δουλειά του.»
Αν έχει «στραβώσει» με κάτι, είτε αυτό έχει σχέση με εσάς είτε όχι θα το συζητήσει;
«Μπορεί να θέλει το χρόνο του όμως, ναι, θα μιλήσει γι αυτό που τον έχει ενοχλήσει και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ αφάνταστα σε εκείνον. Δεν θα κρατήσει κάτι, αν κάτι τον έχει πειράξει θα το πει αμέσως προκειμένου να λυθεί εκείνη την ώρα. Αυτό δεν το κάνει μόνο με εμένα, αλλά με όλους».

Πως του αρέσει να διασκεδάζει;
«Με δεδομένο ότι είναι ολυμπιακή χρονιά και είναι ιδιαίτερα απαιτητική, προσπαθεί να είναι ήρεμος, να κοιμάται νωρίς και να ξεκουράζεται.
Υπό άλλες συνθήκες του αρέσει να βγαίνει χαλαρά, σε χώρους που δεν υπάρχει τσιγαρίλα. Τον ενοχλεί αφάνταστα το τσιγάρο! Είναι πάντα πολύ προσεκτικός, ώστε να είναι καλά.
Ευτυχώς, ούτε εγώ είμαι party animal, επομένως τα έχουμε βρει μία χαρά».

Τι μπορεί να τον κάνει έξαλλο και πως αντιδρά;
«Η γκρίνια τον εκνευρίζει, όπως επίσης όταν δεν τον σέβονται, δηλαδή του μιλάει κάποιος λες και γνωρίζονται χρόνια. Γενικά δεν του αρέσει να παραβιάζουν το χώρο του. Όταν θυμώνει… τρώει τα νύχια του!

Το Λονδίνο ήταν τραυματική εμπειρία για τον Σπύρο, ήταν κάτι που ξεπέρασε γρήγορα;

«Ο Σπύρος είναι αισιόδοξος άνθρωπος, όταν βιώνει ένα πρόβλημα, φροντίζει να το προσπερνά και να συνεχίζει. Νομίζω όμως ότι το Λονδίνο δεν το έχει ξεπεράσει. Έφτασε τόσο κοντά στο να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και τελικά δεν τα κατάφερε, το γιατί μένει εκεί και το τι θα είχε γίνει εάν… Μετά από μία τόσο επώδυνη εμπειρία η καθημερινότητα αποκαθίσταται, όμως στην ουσία δεν το αφήνεις ποτέ πίσω.

Το σημαντικό είναι ότι νιώθει καλά με τον εαυτό του, γνωρίζοντας ότι τα είχε δώσει όλα, όμως η πίκρα παρ’ όλα αυτά δεν παύει να υπάρχει.»

Βοηθάει στις δουλειές στο σπίτι ή μόλις επιστρέφει από την προπόνηση παίρνει θέση στον καναπέ;
«Με τον Σπύρο είμαστε μαζί τα τελευταία 11 χρόνια, προηγουμένως ζούσε μόνος του πολλά χρόνια, επομένως είχε μάθει να τα βγάζει πέρα.
Μάλιστα, επειδή του αρέσει το καλό φαγητό, ξέρει μάθει να μαγειρεύει πολύ καλά, οπότε βοηθάει.
Τώρα για το αν είναι τακτικός… εντάξει, θα μπορούσε και καλύτερα!

Ο Γέμελος είναι πολύ προληπτικός, ισχύει το ίδιο και για τον Σπύρο;
«Νομίζω ότι ο Σπύρος δεν είναι τόσο προληπτικός, έχει όμως κάποιες ιεροτελεστίες που ακολουθεί πριν τους αγώνες και έχουν να κάνουν την προετοιμασία του κολυμβητικού του εξοπλισμού.
Αυτή η ιεροτελεστία δεν αλλάζει ποτέ πριν τον αγώνα. Νομίζω ότι του δημιουργεί αίσθημα ηρεμίας η συγκεκριμένη ρουτίνα».

Σε θέλει κοντά του στους αγώνες;
«Πριν τους αγώνες θέλει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα, ούτε με παίρνει, ούτε τον παίρνω τηλέφωνο. Αυτό ισχύει μόνο την ημέρα του αγώνα.
Αλήθεια είναι ότι εγώ δεν θέλω να είμαι παρούσα στους αγώνες γιατί αγχώνομαι και δεν θέλω να του προσθέτω το δικό μου άγχος.
Κάποιες φορές πηγαίνω στους αγώνες όταν είναι κοντά για βόλτα, αλλά για παράδειγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι αθλητές είναι στο Ολυμπιακό Χωριό και αν πάω θα έχει το δικό μου άγχος για το αν είμαι καλά. Γι αυτό νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην πηγαίνω.

Εσένα σε θεωρεί γουρλού;
«Δεν το έχουμε συζητήσει, αλλά δεν νομίζω ότι θα μου το έλεγε κιόλας αν με θεωρούσε γκαντέμω. Στο μυαλό του είμαι ουδέτερη, πιστεύω. Στο Λονδίνο πάντως είχα πάει, στο Ρίο όμως δεν θα είμαι. Ελπίζω να πάνε όλα καλά κι ας με πει γκαντέμω, δεν πειράζει!»

Έχεις φανταστεί τη ζωή σας από την επομένη του αγώνα στο Ρίο;
«Να πω την αλήθεια δεν την έχω φανταστεί, γιατί τον Σπύρο τον γνώρισα ενόσω έκανε πρωταθλητισμό. Πιστεύω όμως ότι θα βρούμε τα πατήματα και τις ισορροπίες μας. Το θετικό είναι ότι φεύγει απολύτως χορτασμένος και γι αυτό είμαι αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να διαχειριστεί τη νέα του ζωή. Εκείνου που θα αλλάξει στη ζωή μας είναι η καθημερινότητα του Σπύρου και σίγουρα γι αυτό θα χρειαστεί μία περίοδο προσαρμογής.
Εγώ θα είμαι εδώ να τον στηρίζω, όπως με στηρίζει και εκείνος».

 

Τελευταία Νέα