Ελλάδα γεμάτη ιστιοπλοΐα!

Ελλάδα γεμάτη ιστιοπλοΐα!

bet365

Το καλοκαίρι είναι εδώ και το G - Weekend Journal παρουσιάζει τους σπουδαιότερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοιχτής θάλασσας που θα γίνουν στην Ελλάδα και σας καλούν να ανοίξετε πανιά!

Η ιστιοπλοΐα είναι το άθλημα που ταιριάζει στη χώρα και τον Ελληνα. Χιλιάδες νησιά, υπέροχες θάλασσες, δυνατοί άνεμοι και πανέμορφα τοπία συνθέτουν τον πιο ευλογημένο τόπο στον πλανήτη για ιστιοπλοΐα.

Ετσι για ένα ακόμα καλοκαίρι, οι ναυτικοί και οι ιστιοπλοϊκοί όμιλοι όλης της χώρας θα διοργανώσουν μία σειρά εξαιρετικών αγώνων που ήδη έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει τις σημαντικότερες διοργανώσεις που θα γίνουν φέτος στην Ελλάδα και η επιλογή είναι δική σας! Οπλιστείτε με την απαραίτητη διάθεση βρείτε το πλήρωμα και το σκάφος και ανοίξτε πανιά για θαλασσινές περιπέτειες στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου.

CYCLADES REGATTA 2016

Eνας από τους πιο παραδοσιακούς και ιστορικούς αγώνες ιστιοπλοϊας ανοιχτής θαλάσσης στην Ελλάδα, φέτος γίνεται για 22η φορά, από το Ναυταθλητικό Ομιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας. Ο 22oς αγώνας "ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2016" και φέτος επισκέπτεται 5 νησιά! Ξεκινά από την Τζιά και τερματίζει στην Κύθνο, περνώντας από Νάξο, Κίμωλο, Σίφνο. αυξάνοντας τα νησιά-σταθμούς που παραδοσιακά επισκεπτόταν το Cyclades Regatta από 3 σε 5.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.notk.gr/activities/sailing-race-regatta/open-sea/cyclades/2016-gr.html

Κύπελλο Βορείου Αιγαίου

Ενας ακόμα ιστορικός αγώνας που ξεκίνησε το 1979 και ουσιαστικά ήταν ο κυριότερος αγώνας για τους κυβερνήτες και τα πληρώματα της Βόρειας Ελλάδας. Διοργανωτής είναι ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης που μετά από σχεδόν 10 χρόνια διακοπής, αναβίωσε το Κύπελλο το 2013. Για φέτος θα γίνει από την Πέμπτη 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, για σκάφη με πιστοποιητικά ORC International. Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στον Τορωναίο Κόλπο και η έναρξη της διοργάνωσης και η συνάντηση κυβερνητών θα γίνει στο Porto Carras στην Χαλκιδική, όπου θα είναι η έδρα της διοργάνωσης. Τα συμμετέχοντα σκάφη θα ελλιμενιστούν στην μαρίνα του Porto Carras. Οι ιστιοδρομίες θα περιλαμβάνουν διαδρομές ελεγχόμενου στίβου (όρτσα-πρύμα, τρίγωνο) και παράκτιες διαδρομές στον Τορωναίο κόλπο.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.northaegeancup.gr/

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC 2016

Το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου αποτελεί επίσης τη δοκιμαστική διοργάνωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC 2016 που ξεκινά αμέσως μετά και είναι το μεγαλύτερο διεθνές ιστιοπλοϊκό γεγονός του καλοκαιριού. Διοργανωτής είναι ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο Porto Carras Grand Resort, από τις 3 ως τις 10 Ιουλίου, στη θαλάσσια περιοχή του Τορωναίου Κόλπου και έμπροσθεν του Porto Carras Grand Resort, με σημείο εκκίνησης αλλά και διεξαγωγής της συνάντησης των κυβερνητών, τη φημισμένη, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, Porto Carras Μarina!

Ήδη η διοργάνωση έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών, καθώς ως τώρα έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος 73 σκάφη από 10 χώρες, αποδεικνύοντας ότι έχει αγκαλιαστεί με θέρμη από τους ιστιοπλόους. Εκτός από την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν πληρώματα από την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, την Τουρκία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Κύπρο, αλλά ακόμη και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://orci.ncth.gr/

53ο Ράλι Αιγαίου

Το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου, όπως ξεκίνησε να λέγεται, είναι το παλαιότερο και λαμπρότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στον ελληνικό χώρο και διοργανώνεται από το 1964 με αγωνιζόμενους από τον κόσμο και φυσικά από την Ελλάδα. Ο κάθε ιστιοπλόος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει τρέξει τουλάχιστον μία φορά σε αυτό τον αγώνα και συγκεντρώνει τους καλύτερους Ελληνες, ενώ όλα αυτά τα 53 χρόνια διεξαγωγής του, έχει περάσει από όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου. Για το 2016 θα διεξαχθεί από τις 16-24 Ιουλίου και τα σκάφη θα αποπλεύσουν από το Φάληρο με κατεύθυνση την Πάτμο (155 ν.μ.). Στο «νησί της Αποκάλυψης » θα πραγματοποιηθούν τοπικές ιστιοδρομίες γύρω από σημαδούρες ( inshore ιστιοδρομίες ) και την επόμενη ημέρα, ο στόλος θα κατευθυνθεί προς τη Μήλο (110 ν.μ.). Η τελευταία ιστιοδρομία θα είναι από το «νησί της Αφροδίτης» στο Σούνιο συνολικής απόστασης 60 ναυτικών μιλίων.

Για περισσότερες πληροφορίες www.aegeanrally.gr/

Ράλι Ιονίου

Το Ράλι Ιονίου ή όπως κανονικά λέγεται «Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου» θα διεξαχθεί για 27η φορά από το Σάββατο 30 Ιουλίου έως την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016. Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στον Κορινθιακό κόλπο, στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Ιόνιο με αφετηρία την Ιτέα, ενδιάμεσους σταθμούς την Πάτρα και την Ιθάκη και τερματισμό στον Αστακό και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα συγκεντρώσει τους καλύτερους ιστιοπλόους της Δυτικής Ελλάδας, στο ετήσιο καθιερωμένο ραντεβού. Συνδιοργανωτές είναι ο Ι.Ο. Πατρών, ο Ι.Ο. Κέρκυρας, ο ΝΑ.Ο. Κεφαλονιάς-Ιθάκης, ο Α.Ο. Ιθάκης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», ο Α.Ν.Ο. Ζακύνθου, ο Ν.Ο. Λευκάδας και ο ΝΑΟ. Αστακού. Ένα σημαντικό στοιχείο του αγώνα είναι το γεγονός ότι ο σχεδιασμός της διαδρομής, σε συνδυασμό με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τις αποστάσεις επιτρέπουν τη συμμετοχή σκαφών με χαμηλό μπάτζετ και ακόμη δίνουν τη δυνατότητα σε ιστιοπλόους με κάποια εμπειρία να συναγωνιστούν τους καλύτερους ιστιοπλόους της χώρας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.sailingclub.gr

Aegean Regatta

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» έγινε για πρώτη φορά το 2001 προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στους ιστιοπλόους να γνωρίσουν νησιά και προορισμούς που δύσκολα θα έπαιρναν απόφαση να επισκεφθούν και αφετέρου να τονώσει οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες και να τους δώσει μία ευκαιρία ώστε να κερδίσουν τους επισκέπτες τους. Γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και μέσα σε αυτά τα 16 χρόνια έγινε ο αγώνας με τις περισσότερες συμμετοχές, φτάνοντας τις 100, βάζοντας παράλληλα στον ιστιοπλοϊκό χάρτη τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που ως τότε δεν ήταν συχνά προορισμοί ιστιοπλοϊκών αγώνων. Διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Η Αegean Regatta θα γίνει από τις 19 έως τις 27 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Το λιμάνι εκκίνησης είναι η Μαρίνα του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική και τα σκάφη θα κατευθυνθούν στη Μύρινα της Λήμνου, μετά στον Άγιο Ευστράτιο, ακολουθεί ο Μόλυβος στη Λέσβο και ο τερματισμός θα γίνει στη Μυτιλήνη. Η φετινή καινοτομία της Ρεγκάτας του Αιγαίου θα είναι ο Άγιος Ευστράτιος καθώς για πρώτη φορά το συγκεκριμένο νησί θα αποτελέσει προορισμό ιστιοπλοϊκού αγώνα. Συντονιστής όμιλος της AegeanRegatta 2016 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, και Ι.Ο.Χίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.aegeanregatta.gr/

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ORC

Τα καλά της θα φορέσει η Χίος για να φιλοξενήσει μία σπουδαία ιστιοπλοϊκή διοργάνωση. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο πανέμορφο νησί του Ανατολικού Αιγαίου, από τις 28 Αυγούστου 2016 έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2016.

Τα σκάφη θα ελλιμενιστούν στο κεντρικό λιμάνι της Χίου και οι ιστιοδρομίες θα πραγματοποιηθούν ανατολικά του νησιού, στο κανάλι Χίου - Τσεσμέ.Η διοργάνωση θα είναι ανοιχτή και για ξένες συμμετοχές και η ανταπόκριση αναμένεται μεγάλη καθώς ήδη υπάρχει η πρώτη από Τουρκία. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης είναι συνδιοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χίου και της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της ΕΙΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.chiorc.gr/offshore2016

 

Τελευταία Νέα