Ενας... Τιμωρός στην εξουσία!

Ενας... Τιμωρός στην εξουσία!

bet365

Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ένας πρόεδρος...Τιμωρός! Οι Φιλιππίνες έχουν νέο πρόεδρο που στέλνει μήνυμα: «Διακινητές ναρκωτικών, κλέφτες και τεμπέληδες, καλύτερα να φύγετε...»

Οι Φιλιππίνες έχουν νέο Πρόεδρο και τα διεθνή Μέσα τονίζουν πως μπροστά στον Ροδρίγκο Ντουτέρτε ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει με... Αγιο!!! Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη οι αντιδράσεις πολιτών παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας θέλοντας να αποτρέψουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων να συνεχίσει την πορεία του προς τον Λευκό Οίκο.

Αιτία; Τα λεγόμενά του για τις Γυναίκες, τους μετανάστες... Στις Φιλιππίνες όμως ο Ντουτέρτε «Dirty» Harry ήταν αυτός που συγκλόνισε τους πολίτες της χώρας με τον πύρινό του λόγο, αλλά και τις υποσχέσεις του!

Οι ψηφοφόροι του επέλεξαν να συγχωρήσουν τα «αστεία» του ότι θα ήθελε να συμμετάσχει στον... βιασμό μιας Αυστραλέζας που σκοτώθηκε στη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή των Φιλιππίνων το 1989, καθώς και όταν αποκάλεσε τον Πάπα «γιο πόρνης».

Οι Φιλιππινέζοι του άναψαν πράσινο φως να εξαλείψει το έγκλημα μέσα σε ένα εξάμηνο με κάθε μέσο. Τι τόνισε προεκλογικά ο 71χρονος πρώην Εισαγγελέας «Ξεχάστε τους νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν μπω στο προεδρικό μέγαρο, θα κάνω ακριβώς αυτό που έκανα και ως Δήμαρχος του Νταβάο».

Οι αντίπαλοι του τον κατηγόρησαν πως... ανέχθηκε επί σειρά ετών τα «τάγματα θανάτου» που είχαν αναλάβει να «εκκαθαρίσουν» το Νταβάο (τρίτη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό) από τις εγκληματικές συμμορίες.

Ο Μπενίνιο Ακίνο, γιος της πρώτης προέδρου των Φιλιππίνων μετά την επιστροφή της Δημοκρατίας στη χώρα, Κορασόν Ακίνο, τόνισε πως ενδεχόμενη εκλογή του Ντουτέρτε θα μπορούσε να φέρει τη χώρα στην εποχή του δικτάτορα Φερντινάντο Μάρκος (1972 - 1986).

«Εεε, εσείς έμποροι ναρκωτικών, κλέφτες, τεμπέληδες, καλύτερα να φύγετε, γιατί θα σας σκοτώσω. Τα πτώματά σας θα γεμίσουν τον κόλπο της Μανίλα και θα παχύνουν όλα τα ψάρια της περιοχής» τόνισε κι... έπεισε!

Rodrigo Duterte

Η δημαγωγία του Ντουτέρτε γύρω από τη διαφορά της ελιτίστικης τάξης, αλλά και η εγκληματικότητα βρήκε μεγάλη απήχηση στα λαϊκά στρώματα, που έχουν μείνει μακριά από το υπάρχον πολιτικό σύστημα!

Μπορεί οι οικονομικοί δείκτες στην εξαετία της Ακίνο να είχαν ανοδική τροχιά, αλλά οι κοινωνικές ανισότητες δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ, με τον κοινωνικό πλούτο να μένει στα χέρια... λίγων! Αυτό πλήρωσε και ο υποψήφιος Μαρ Ρόχας, γιατί απλά εκπροσώπησε την φιλιππινέζικη ελίτ!

Εξι μήνες έδωσε διορία για την εξάλειψη της εγκληματικότητας και της διαφθοράς και οι επικριτές του ανησυχούν πως η υπόσχεσή του θα σημάνει την ευρεία χρήση των «Ταγμάτων θανάτου». Πιστεύουν επίσης πως θα αντιμετωπίσει κατά μέτωπο το οργανωμένο έγκλημα και η χώρα θα μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη, στο ίδιο επίπεδο με το Μεξικό, όπου η μάχη Αστυνομίας - Καρτέλ έχει στοιχίσει σε χιλιάδες ζωές!

Ο Ντουτέρτε φώναξε «Θα χτίσω Γραφεία Τελετών και όχι φυλακές για τους εγκληματίες». Στα νότια των Φιλιππίνων, στο Νταβάο, τα «τάγματα θανάτου» γνωστά και ως «Peacekeepers» πραγματοποιούσαν εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι Φιλιππινέζοι του έδωσαν τον τίτλο «Ο Τιμωρός» και οι υποστηρικτές του τονίζουν πως όσα τους είχε υποσχεθεί τα έκανε πράξη.

Rodrigo Duterte

Την πόλη του την αποκαλούσαν «Νικαράγουα της Ασίας» λόγω προβλημάτων με τα ναρκωτικά, τις απαγωγές και τη βία, ωστόσο έγινε η 9η ασφαλέστερη πόλη στον Πλανήτη!

Επτά φορές αναδείχθηκε Δήμαρχος και η τοποθέτησή του «Θα σκοτώσω τα ίδια μου τα παιδιά αν πάρουν ναρκωτικά» δεν θα ξεχαστεί ποτέ! «Βίασες ένα παιδί στην Πόλη μου; Θα σε σκοτώσω, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Έχω την 9η ασφαλέστερη πόλη στον Πλανήτη. Πως νομίζετε πως έγινε αυτό. Θα τους σκοτώσουμε όλους» φωνάζει και ο κόσμος παραληρεί!

Συχνά θα καταρτίσει καταλόγους για να προειδοποιήσεις τους εγκληματίες πως... έρχεται η σειρά τους! Θρυλείται, πως ο Ντουτέρτε είχε διαβάσει ονόματα εγκληματιών στην τοπική τηλεόραση, οι οποίοι στη συνέχεια βρέθηκαν νεκροί!

Στο Νταβάο, οι παράπλευρες απώλειες απώλειες ήταν πολλές και θάνατοι δεκάδων αθώων από τα «τάγματα θανάτου» δεκάδες. Τις τελευταίες δυο δεκαετίες την πόλη του Ντουτέρτε εκτιμάται πως έχουν χάσει τη ζωή τους 1424 άνθρωποι, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν 132 παιδιά.

Το 2009 ο Ζάιπε Λαρόσα βρέθηκε έξω από ένα καφενείο με δεκάδες σφαίρες στο σώμα του. Η οικογένειά του πιστεύει πως έψαχναν για δίδυμους που είχαν κάνει ληστεία και... μπερδεύτηκαν, μιας και ο Ζάιπε είχε έναν δίδυμο αδελφό.

Ανθρωποι έχουν εκτελεστεί κάτω από την υποψία μόνο ενός εγκλήματος. Το 2005 η αστυνομία άφησε ελεύθερο τον 22χρονο Ροντόλφο, αφού δεν υπάρχουν στοιχεία για την κλοπή του. Μόλις βγήκε από το τμήμα μαχαιρώθηκε θανάσιμα...

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Human Rights Watch» έχει χτυπήσει το καμπανάκι τονίζοντας πως ο Ντουτέρτε θα αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών. Ο ίδιος δεν θέλει να τον αποκαλούν... Τραμπ, αφού τονίζει πως ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είναι ένας φανατικός.

Ο Ντουτέρτε είναι περήφανος για τη σεξουαλική του ζωή και το καυχιέται «Εχω χωρίσει από τη γυναίκα μου, δεν είμαι σεξουαλικά ανίκανος. Τι να κάνω;;; Οταν παίρνω το Viagra μου σηκώνεται...».

Πέρσι, είχε... εξοργιστεί από την κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της επίσκεψης του Πάπα και τον είχε χαρακτηρίσει... «Γιο της πόρνης». Αναγκάστηκε όμως να ζητήσει συγγνώμη...

Ο νέος πρόεδρος είναι εξαιρετικά δημοφιλής με το εκλογικό σώμα γιατί δεν προέρχεται από την «Ελίτ», υπόσχεται την καταπολέμηση της διαφθοράς σε μια χώρα όπου το 80% των νομοθετών προέρχεται από πολιτικές δυναστείες με συμφέροντα.

«Η Αλλαγή έρχεται» ήταν το σύνθημά του και οι Φιλιππίνες τον εμπιστεύθηκαν!

 

Τελευταία Νέα