P.F.S Training: Οδηγός κορυφής!

P.F.S Training: Οδηγός κορυφής!

bet365

O Nίκος Σκαρμούτσος, αποκαλύπτει, μέσω του G- Weekend Journal, το P.F.S training και εξηγεί γιατί και στο ποδόσφαιρο θες τον... προσωπικό σου προπονητή!

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να πετύχεις τους στόχους σου, η προπόνηση με την ομάδα σου δεν μπορεί να σε καλύψει πλήρως. Το P.F.S TRAINING (Personal Fitness Soccer Training), το οποίο ασχολείται με τις αδυναμίες και την ατομική βελτίωση του κάθε ποδοσφαιριστή, έρχεται για να καλύψει αυτό το κενό.

Το μυστικό της επιτυχίας του P.F.S TRAINING είναι ότι οι διπλωματούχοι προπονητές κάνουν προπόνηση-μαθαίνουν-βελτιώνουν τους ποδοσφαιριστές, μέσα στο γήπεδο με την μπάλα και όχι με στιβικές μεθόδους, μεταφέροντας την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους με στόχο την αύξηση της απόδοσης. Απευθύνεται σε ηλικίες από 8 ετών έως ερασιτέχνες και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Ο ποδοσφαιριστής ανάλογα την ηλικία του και τις ανάγκες του βελτιώνει την τεχνική, την τακτική, την φυσική κατάσταση, τον συντονισμό, την αντίληψη, την ταχύτητα αντίδρασης, την ευστοχία, την συνεργασία, την αποτελεσματικότητα, το ποδοσφαιρικό στιλ.

Ασκήσεις νευρομυικής συναρμογής ιδίως για τις μικρές ηλικίες γίνονται καθημερινά ώστε να κατανοήσουν οι μικροί ποδοσφαιριστές γρηγορότερα το σώμα τους, να το ελέγχουν και να το τοποθετούν σωστά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Νίκος Σκαρμούτσος μαζί με το Νίκο Καφέτζη έχουν ξεκινήσει να... κουράρουν παίκτες και ομάδες, έχοντας αναλάβει το φορτίο να βελτιώσουν την ατομική επίδοση του κάθε ποδοσφαιριστή, δουλεύοντας αποκλειστικά με τον ίδιο. Ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, γνωστός για την παρουσία του σε ομάδες όπως οι Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικό, Παναχαϊκή, Καλλιθέα, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Άρη και άλλους πολλούς συλλόγους εξηγεί στο Gazzetta Weekend Journal τι είναι το P.F.S Training και γιατί όποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την μπάλα, πρέπει να ακολουθήσει το εν λόγω πρόγραμμα.

Πως ξεκίνησε η ιδέα του PFS Training;

Το pfs training (personal,fitness,soccer training) ξεκίνησε εδώ και 1.5 χρόνο. Το συγκεκριμένο project ήταν κάτι που θέλαμε να πραγματοποιήσουμε και οι δυο μας για την βελτίωση της απόδοσης του ποδοσφαιριστή. Πληροφορίες που συλλέξαμε, αφού ενημερωθήκαμε για το personal στο ποδόσφαιρο ύστερα από δύο ταξίδια στο εξωτερικό (Ισπανία-Αγγλία) μας έκαναν να δούμε εντελώς διαφορετικά το πως πρέπει να προπονείται ο ποδοσφαιριστής ώστε να βελτιώνεται συνεχώς. Εμπειρία-εξειδίκευση-τεχνογνωσία είναι τρεις λέξεις όπου στο εξωτερικό επιβάλλεται να τις έχεις ώστε να μπορείς να κάνεις personal training.

Τι κερδίζει κάποιος ακολουθώντας αυτό το πρόγραμμα;

Ακολουθώντας τα προγράμματα του pfs training ο ποδοσφαιριστής δουλεύει μέσα στο γήπεδο με την μπάλα χωρίς στιβικές μεθόδους, βελτιώνοντας στοιχεία και αδυναμίες του - κάτι το οποίο δεν μπορεί να το κάνει στην ομάδα του για διάφορους λόγους, όπως μεγάλος όγκος ατόμων, λίγος χρόνος κτλ.

Τα γενικότερα οφέλη που έχει;

Το κέρδος για τους ποδοσφαιριστές είναι τεράστιο, διότι η πίεση στη προπόνηση με την μπάλα,η τακτική μέσα από αγωνιστικά παιχνίδια,ο ανταγωνισμός-συναγωνισμός που δημιουργείται στην προπόνηση σε συνδυασμό με την εμπειρία και την εξειδίκευση των προπονητών δημιουργούν τρομερή αυτοπεποίθηση στον κάθε αθλητή και τον κάνουν καλύτερο κάτι που φαίνεται στην ομάδα του .


Εχοντας μια πλούσια καριέρα ως ποδοσφαιριστής, πιστεύεις ότι αν είχες και εσύ το PFS training στα χρόνια σου θα ήσουν καλύτερους σε κάποιους τομείς;

Σαφώς και θα ήμουν καλύτερος αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο τα χρόνια που έπαιζα εγώ ποδόσφαιρο. Σίγουρα θα βελτίωνα κομμάτια τεχνικής, τακτικής - φυσικής κατάστασης, δύναμης,αντίληψης και πολλά άλλα που θα με έκαναν πιο ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή. Είχα βέβαια την τύχη να έχω γυμναστή στην Καλλιθεα (Α εθνική ) το 2004 όπου έκανα και την καλύτερή μου ποδοσφαιρική χρονιά τον συνεργάτη μου στο pfs training, τον Νικο τον Καφέτζη όπου κομμάτια προπόνησης του σημερινού pfs training τα εφάρμοζε από τότε βοηθώντας με απίστευτα.

Πως γίνεται η αξιολόγηση στο τι αδυναμίες έχει ο καθένας;

Η αξιολόγηση του κάθε αθλητή γίνεται ύστερα από πλήρεις εργομετρικές μετρήσεις που περνάει στο pfs training. Επίσης, η ηλικία και η θέση που αγωνίζεται ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής είναι στοιχεία που λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε άνετα να βγάλουμε την προπόνηση που έχει ανάγκη το κάθε παιδί ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις όποιες αδυναμίες μπορεί να έχει. Το εν λόγω πρόγραμμα ακολουθούν μόνο παιδιά που είναι στη.. γνωριμία τους με το ποδόσφαιρο ή και παίκτες που είναι ήδη σε ομάδες;

Ποιοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα και πότε μπορούν να έρχονται;

Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά εκτός Κυριακής σε πρωινά και απογευματινά γκρουπ. Παράλληλα με τις προπονήσεις, το pfs training, έχει ξεκινήσει να μεταλαμπαδεύει την τεχνογνωσία του σε ομάδες, ακαδημίες, συλλόγους,αθλητές υψηλού επιπέδου και όχι μόνο. Ακαδημίες όπως: ΑΟ Καστέλλας, Αγιαξ Ταύρου, Βύζας Μεγάρων και άλλες μας έχουν εμπιστευτεί και τους ευχαριστούμε πολύ.

 

Τελευταία Νέα