Σαν δυο σταγόνες βροχής...

Σαν δυο σταγόνες βροχής...

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal συγκρίνει τους δύο σέντερ φορ των «αιωνίων». Μπράουν Ιντέγε vs Μάρκους Μπεργκ. Το κρας τεστ δεν βγάζει νικητή, αφού τα νούμερα τους είναι… ανατριχιαστικά ίδια. Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Ο ένας δεν έχει ούτε… μυρωδιά από ντέρμπι αιωνίων. Μονάχα κάποια βιντεάκια στο ίντερνετ και μερικές ιστορίες από συμπαίκτες του που βρίσκονται χρόνια στην ομάδα. Που έχουν ζήσει τα συγκεκριμένα παιχνίδια και γνωρίζουν τη σημασία τους. Ο άλλος έχει παίξει πολλά. Έχει χάσει, έχει κερδίσει, έχει σκοράρει, έχει πανηγυρίσει, έχει εκνευριστεί. Είναι εκείνος που θα… μεταλαμπαδεύσει στους νεότερους «τι εστί Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός».

Μπράουν Ιντέγε στη μία άκρη. Μάρκους Μπεργκ στην άλλη. Δουλειά τους; Να σκοράρουν. Να είναι εκείνοι που οι συμπαίκτες τους θα «ακουμπήσουν» τη μπάλα πάνω τους ώστε να καταλήξει στα δίχτυα. Το Gazzetta Weekend Journal επιχειρεί να καταγράψει τα πεπραγμένα τους στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Οι ομοιότητες τους σχεδόν… ανατριχιαστικές.

Συμμετοχές, γκολ, τελικές. ΟΛΑ ΙΔΙΑ

Μοιάζει σχεδόν απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τους αριθμούς τους. Είναι σαν μια… κόπια ο ένας με τον άλλον. Έχουν ίδιο αριθμό συμμετοχών, ίδιο αριθμό γκολ, ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών, άρα και ίδιο μέσο όρο συχνότητας στο σκοράρισμα.

19 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα ο Μπράουν Ιντέγε, 19 με τον Παναθηναϊκό ο Μάρκους Μπεργκ. 7 γκολ ο Ιντέγε, 7 γκολ και ο Μπεργκ. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό; 37 τελικές προσπάθειες ο Ιντέγε, 37 και ο Μπεργκ. Θέλετε κι άλλο; Οι 10 απ’ τις 37 του Νιγηριανού είναι με το κεφάλι. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον Σουηδό. Οι 10 απ’ τις 37 με το κεφάλι. Πρόκειται για ανατριχιαστική ομοιότητα.

Ακόμα και τα λεπτά συμμετοχής είναι σχεδόν όμοια. Ο Μπεργκ μετράει 1548 λεπτά, την ώρα που ο Ιντέγε έχει 8 λεπτά περισσότερα, ήτοι 1556’. Ελάχιστη είναι η διαφορά στις ασίστ (4 ο Ιντέγε έναντι 3 του Μπεργκ), ελάχιστη η διαφορά στα λάθη (62 ο Ιντέγε, 69 ο Μπεργκ), όχι όμως και στα κλεψίματα, εκεί όπου ο Σουηδός έχει περισσότερα απ’ τα διπλάσια (16 έναντι 7 του Νιγηριανού).

Ο Μπεργκ έχει 35 κερδισμένα φάουλ, ο Ιντέγε 23, αλλά το… εντυπωσιακά αρνητικό για τον Σουηδό είναι οι κίτρινες κάρτες. Έχει εφτά σε 19 συμμετοχές. Σπάνιο για σέντερ φορ, την ώρα που ο Ιντέγε έχει μόλις μία.

Ψάχνοντας την… επιστροφή

Το ξεκίνημα του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, από πλευράς σκοραρίσματος. Δεν σκοράρει στις πρώτες του τρεις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, αλλά δίνει δύο ασίστ στις νίκες με Πλατανιά και Ξάνθη. Το δίμηνο Οκτώβρης – Νοέμβρης αποτελεί το… ξεπέταγμα. Πέντε γκολ σε έξι αγώνες, εκ των οποίων τα δύο στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Παράλληλα κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Ευρώπη και στον Ολυμπιακό αισθάνονται πως η επένδυση εκατομμυρίων αρχίζει να πιάνει τόπο. Ακολουθεί… καθίζηση, που κρατάει μέχρι και σήμερα. Με μοναδική «αναλαμπή» τα δύο συνεχόμενα γκολ στις αρχές Ιανουαρίου κόντρα σε Πανιώνιο και Λεβαδειακό. Από τότε τίποτα. Το τελευταίο του γκολ καταγράφεται στις 10 Ιανουαρίου στο 3-1 απέναντι στους Βοιωτούς. Δύο μήνες και εφτά αγωνιστικές αργότερα, ο Ιντέγε αδυνατεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. 412 αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ. Ένα ματς σαν αυτό της Κυριακής είναι η ευκαιρία για… επιστροφή.

Ψάχνοντας την… εξιλέωση

Η έξωθεν φετινή μαρτυρία για τον Μπεργκ δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Λογικό. Η σεζόν που κάνει δεν μοιάζει με τις προηγούμενες. Έχει εφτά τέρματα, ένα λιγότερο από τον Καρέλη που αποχώρησε τον Γενάρη. Βγάζει εκνευρισμό εντός γηπέδου. Είχε μείνει για μήνες χωρίς γκολ, παρά το καλό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, όταν στις δύο πρώτες αγωνιστικές είχε ισάριθμα γκολ (με Παναιτωλικό και Καλλονή).

Πέρασαν κοντά 2,5 μήνες για να βρει δίχτυα ξανά. Από τις 30 Αυγούστου και το ματς με την Καλλονή, ο Σουηδός σκόραρε πάλι στις 7 Νοεμβρίου και τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Από τότε πέρασε ακόμα μεγαλύτερο διάστημα μακριά από τα γκολ.

Από τις 7 Νοεμβρίου, φτάσαμε στις 24 Ιανουαρίου για να πετύχει γκολ κόντρα στον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά. Το τελευταίο του ήρθε απέναντι στον ΠΑΟΚ στις 21 Φεβρουαρίου. Η συχνότητα με την οποία σκοράρει δεν έχει καμιά σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Ένα ματς σαν αυτό της Κυριακής είναι για εκείνον η ευκαιρία για… εξιλέωση.

 

Τελευταία Νέα