Το ομορφότερο... γκολ του κόσμου!

Μιχάλης Τσαμπάς
Το ομορφότερο... γκολ του κόσμου!

bet365

Το δικαίωμα στον αθλητισμό είναι αναφαίρετο για όλους! Ακόμη και γι' αυτούς που για κάποιον λόγο η ζωή φρόντισε να τους δείξει το σκληρό πρόσωπο της. Η πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων είναι γεγονός και σας καλεί να την στηρίξετε!

Τους ένωσε η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Μα περισσότερο η ανάγκη να δείξουν ότι μπορούν. Ότι δεν έχουν ειδικές ανάγκες, αλλά διαθέτουν ειδικές ικανότητες. Ο καθένας για διαφορετικό λόγο βρέθηκε μπροστά σε έναν... Γολγοθά. Με σκληρό, οδυνηρό τρόπο κλήθηκε να ανέβει ένα «βουνό» και παράλληλα για το υπόλοιπο της ζωής του να ζήσει με το «θέμα του». Τα κατάφεραν. Όλοι τους.

Με πολλές, άπειρες δυσκολίες. Με πόνο ψυχής και σώματος. Με την πολιτεία και την κοινωνία πολλές φορές να έχει ορθώσει... τείχος ολόκληρο απέναντί τους. Σημασία έχει όμως ότι μπόρεσαν να τα βάλουν με όλους. Να πετύχουν το πιο όμορφο... γκολ ζωής.

Ε, κι αφού έβαλαν το πρώτο γκολ, αποφάσισαν να βάλουν κι άλλα πολλά. Κάπως έτσι προέκυψε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα ακρωτηριασμένων! Ο αθλητικός σύλλογος ΑμεΑ Καστελλάνοι! Πρόκειται για τον πρωτεργάτη του συγκεκριμένου αθλήματος στην Ελλάδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα να λειτουργεί και ως εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο team manager Άρης Μαυρόπουλος (Υποψήφιο Διδάκτωρ ΤΕΦΑΑ Αθηνών) δεν κρύβει την πίστη του για την επιτυχία του εγχειρήματος και καλεί τους πάντες να το στηρίξουν τονίζοντας:

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε σε αυτόν τον ρόλο και να προσδώσουμε στο άθλημα την υπόσταση που του αξίζει.

Οι προπονήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας ξεκινούν την προσεχή εβδομάδα 3 Μαρτίου 2016 σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου στου Ρέντη. Περιμένουμε όλους όσους θέλουν να δοκιμάσουν και να συμμετέχουν σε αυτό το συναρπαστικό άθλημα».

Για τεχνογνωσία στην Πολωνία

Ο Άρη Μαυρόπουλος , μαζί με τον προπονητή ποδοσφαίρου Γεώργιο Ιορδανίδη (BA (Hons) Football Studies – FA Level 2) και δυο εκ των μελών της νεοσύστατης ποδοσφαιρικής ομάδας (Νίκος Παπαγγελής και Δημήτρης Βουβόπουλος), βρέθηκαν στην Πολωνία όπου και φιλοξενήθηκαν στο training camp της αντίστοιχης εθνικής ομάδας. Ο λόγος που έγινε το ταξίδι στην Βαρσοβία είναι ότι οι Πολωνοί διατηρούν μια από τις πιο άρτιες ενώσεις ακρωτηριασμένων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως.

Διοργανώνουν πρωτάθλημα πέντε ομάδων, ενώ η Πολωνία είναι αυτή που διαχειρίζεται την Ευρωπαική Ομοσπονδία Ακρωτηριασμένων Ποδοσφαιριστών – EAFF, έχοντας ρίξει το βάρος στην διάδοση του αθλήματος. Ύστερα από συνεχείς συνεννοήσεις η τετραμελής αποστολή των Ελλήνων έφτασε στις αθλητικές εγκαταστάσεις Hala Piłkarska Bemowo όπου οι προπονητές επιμορφώθηκαν για το άθλημα και άνοιξαν διαύλους επικοινωνίας με τους Πολωνούς αντιπροσώπους για την ανάπτυξη και εξέλιξη του αθλήματος στη Ελλάδα

Πως παίζεται...

Στο άθλημα αυτό συμμετέχουν ποδοσφαιριστές είτε με ακρωτηριασμό, είτε εκ γεννετής ανωμαλία στο ένα κάτω άκρο χρησιμοποιώντας πατερίτσες (παίχτες γηπέδου, εκτός του τερματοφύλακα) ή στο ένα άνωάκρο (τερματοφύλακες). Οι διαστάσεις του γηπέδου έχουνεπιτρεπόμενο όριο 70 επί 60 μέτρα το μέγιστο και τέρματα ύψους 2,2 μέτρων και πλάτους 5 μέτρων.

Η κάθε ομάδα δικαιούται time-out δυο λεπτών ανάαγώνα ενώ διατηρεί το δικαίωμα απεριορίστων αλλαγών. Δεν υπάρχει κανονισμός offside. Σε κάθε ομάδααγωνίζονται 7 βασικοίπαίκτες, ενώ η διάρκεια του αγώνα είναι δυο ημίχρονα των 25 λεπτών το καθένα, με μεσοδιάστημα ξεκούρασης 10 λεπτών

 

Τελευταία Νέα