Grammys 2016: Tα... Όσκαρ της μουσικής! (vids)

Αντωνία Σπανού
Grammys 2016: Tα... Όσκαρ της μουσικής! (vids)

bet365

Το G- Journal Weekend πήρε... τον χρόνο του και παρουσιάζει τον απόηχο των φετινών Grammys. Η πρωτιά και η απάντηση της Taylor Swift στον Kanye West, ο Ed Sheeran που σαρώνει, η δίκαιη συγγνώμη στον Justin Bieber αλλά και η εκπληκτική εμφάνιση της Lady Gaga!

Το 2016 καλλιτεχνικά μας έχει φέρει την τεράστια συζήτηση για το αν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο αξίζει να είναι αυτός που επιτέλους θα πάρει το πολυπόθητο Όσκαρ, για την ερμηνεία του στην ταινία «The Revenant».

Έχουν γραφτεί άπειρες απόψεις, o Ντι Κάπριο μάλλον έχει φτιάξει νέα δωμάτια για να χωρέσουν τα βραβεία που έχει μαζέψει φέτος, για αυτό και όλοι αδημονούν για την φετινή τελετή. Ευτυχώς για τους τραγουδιστές δεν είπε και κανένα τραγούδι στην ταινία ο Λέο, γιατί οι πιθανότητες του Bruno Mars να κερδίσει το βραβείο για το τραγούδι της χρονιάς στην τελετή θα μειώνονταν δραματικά...

Αλλά, ας αφήσουμε την συζήτηση για τα Όσκαρ στην άκρη για την ώρα, αφού η 58η απονομή των μουσικών βραβείων στο Straples Center του Λος Άντζελες είναι γεγονός, όπως και τα όσα έγιναν αλλά και συζητήθηκαν το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου.

*Έτσι για να καταλάβουμε την δυναμική των βραβείων στην Αμερική, και όχι μόνο, να αναφέρουμε ότι το hashtag των Grammys χρησιμοποιήθηκε 46 δισεκατομμύρια φορές και ακόμα γράφει...!!!

Αν δεν ήσασταν σε κάποια σπηλιά κλεισμένοι... είναι σίγουρο ότι θα έχετε ακούσει τι έχει συμβεί στα φετινά βραβεία Grammys. Για ακόμα μια φορά τα μεγαλύτερα μουσικά βραβεία του πλανήτη προσέφεραν θέαμα, εντυπωσιακές παρουσίες, φούντωσαν τις διάφορες επίκαιρες συζητήσεις και προσέφεραν την απαραίτητη «τροφή» για την... επόμενη μέρα.

Το Gazzetta Journal Weekend θα προσπαθήσει να συζητήσει μαζί σας τις σπουδαιότερες στιγμές των φετινών βραβείων και να κάνουμε τις απαραίτητες επισημάνσεις για τους μεγάλους πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Bruno Mars – Mark Ronson

Τον τίτλο του τραγουδιού της χρονιάς κέρδισε το «Uptown Funk». Είναι μια από τις πιο μεγάλες νίκες της βραδιάς, αφού το τραγούδι έχει παίξει απίστευτα πολύ μέσα στην χρονιά και ξεπέρασε άλλες τεράστιες επιτυχίες.

Ο παραγωγός επέλεξε τον «πολύ καυτό» Bruno Mars να δώσει το κάτι παραπάνω στο τραγούδι του. Ο Mars, μετά την εμφάνιση του και στο Super Bowl για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί έναν από τους καλύτερους performer της απέναντι πλευράς του Ατλαντικού και στην φάση που είναι ότι πιάνει... γίνεται χρυσός.

Ήδη εδώ και αρκετά χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται μια σύγκριση με τον τεράστιο Michael Jackson και στο χέρι του είναι να φτιάξει τον δικό του μύθο, με το Αμερικάνικο κοινό να ξεχωρίζει το πολύ πλούσιο ταλέντο του. Οι live εμφανίσεις του Mars είναι μοναδικές και ο νεαρός performer προβλέπεται να έχει λαμπρή πορεία.

*Το τραγούδι πέρασε 14 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή του Billboard!

Ed Sheeran

Το Βρετανικό ταλέντο που αναμένεται και αυτός να γράψει την δικιά του ιστορία στο παγκόσμιο στερέωμα. Στο σπίτι του γύρισε με το βραβείο του καλύτερου τραγουδιού της χρονιάς και αυτό δεν είναι άλλο από το «Thinking Out Loud». Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός, αφού οι συμμετοχές ήταν πολύ δυνατές αλλά και πως να χάσει...

Το τραγούδι... έπαιξε απίστευτα πολύ σε ολόκληρο τον κόσμο και ο νεαρός τραγουδιστής και τραγουδοποιός πολύ γρήγορα κατάφερε να φτιάξει την δική του κυριαρχία στον χώρο. Ο Sheeran έχει βάλει πολύ στέρεες βάσεις πλέον και έχοντας όπλο το πολύ πλούσιο ταλέντο του, νοιώθει πιο σίγουρος από ποτέ για την συνέχεια της καριέρας του.

Taylor Swift

Η τεράστια νικήτρια της βραδιάς και όχι μόνο. Η Taylor Swift είναι η μεγαλύτερη σταρ, αυτή την στιγμή, στην Αμερική και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Η 26χρόνη σταρ, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα στην καριέρα της και ειδικά το τελευταίο της άλμπουμ (1989) έχει κάνει τεράστια επιτυχία. Η 58η απονομή των Grammys θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη της νεαρής σταρ.

«Ως η πρώτη γυναίκα που καταφέρνει να κερδίσει το βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς στα Grammys για δεύτερη φορά, θέλω να πω σε όλες τις γυναίκες εκεί έξω, ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να υποτιμήσουν την επιτυχία σας. Αλλά αν απλά συγκεντρώνεστε στην δουλειά σας και δεν αφήνετε ανθρώπους να σας βγάζουν έξω από τον δρόμο σας, μία μέρα όταν φτάσετε στον προορισμό σας, θα ξέρετε ότι είστε εσείς και οι άνθρωποι που αγαπάτε που σας πήγαν εκεί».

Αυτή ήταν και η απάντηση της Taylor Swift στα υποτιμητικά και σεξιστικά σχόλια του Kanye West. Η νεαρή σταρ έχει φτάσει στο υψηλότερο σκαλί της επιτυχίας με τον πιο σωστό τρόπο.

Μετά την νεότερη καλλιτέχνιδα που έχει πάρει το βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς το 2010, φέτος γράφει ξανά ιστορία αφού έγινε η μοναδική γυναίκα που το καταφέρνει αυτό δεύτερη φορά.

Χωρίς να προκαλεί και με τις φίλες της πάντα στο πλευρό της η Τaylor Swift έχει διαλέξει τον... δύσκολο τρόπο και η φετινή απονομή των βραβείων Grammys αποδεικνύει ότι ο δύσκολος τρόπος ίσως να είναι και ο καλύτερος.

Το 2014 έχασε το βραβείο και αυτό το μόνο που της δημιούργησε ήταν κίνητρο: «Θυμάμαι ότι δεν πήγα στο πάρτι μετά, επέστρεψα σπίτι, έκλαψα λίγο, και πήγα και έφαγα πολλά μπέργκερ... Έχεις λίγες επιλογές όταν χάνεις ένα βραβείο: Μπορείς να αποφασίσεις και να πεις ' έκαναν αυτοί λάθος'. Δεύτερη επιλογή είναι 'Θα ανέβω πάνω στην σκηνή και θα αρπάξω το μικρόφωνο από όποιον κέρδισε'. Ή τρίτη μπορείς να πεις, ' Μπορεί να έχουν δίκιο. Μπορεί να μην έκανα τον δίσκο της καριέρας μου. Μπορεί να χρειάζεται να φτιάξω το πρόβλημα, που είναι ότι δεν έχω φτιάξει κοινά αποδεκτό άλμπουμ».

Η Swift διάλεξε το τελευταίο και δικαιώθηκε. Της ήρθε η ιδέα για το 1989 και κατάφερε να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα σε πολύ μικρή ηλικία. Πούλησε 1.287 εκατομμύρια αντίτυπα και έκανε τεράστια επιτυχία που επισφράγισε με ένα πολύ σημαντικό βραβείο.

Ο καλός χαρακτήρας που έχει την θέτει στα καλά πρότυπα μιας τεράστια βιομηχανίας που δεν έχει μάθει να ξεχωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις... αλλά ίσως να αρχίσει να μαθαίνει...

Αdele

Τα φετινά βραβεία δεν πήγαν ιδιαίτερα καλά για την Adele. Η Βρετανίδα τραγουδίστρια δεν ήταν καν στις υποψηφιότητες για τα φετινά Grammys και η ζωντανή εμφάνιση της δεν πήγε όπως το είχε φανταστεί και η ίδια, αλλά και το κοινό της αφού τα τεχνικά προβλήματα δεν άφησαν την καλλιτέχνη να ερμηνεύσει το τραγούδι της.

Θα τολμήσουμε να μαντέψουμε ότι μάλλον έχει καπαρώσει ένα βραβείο για του χρόνου αφού το καινούργιο της άλμπουμ έχει διαλύσει κάθε ρεκόρ. Ο χρόνος που αποφάσισε να πάρει μακριά από τα καλλιτεχνικά δρώμενα στοίχισαν στην Adele στα φετινά βραβεία αλλά μάλλον θα... πνίξει τον πόνο της στην επιτυχία που έχει το φετινό της άλμπουμ.

Στην φετινή συμμετοχή της στον θεσμό πάντως αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα και δημιουργήθηκε ολόκληρο θέμα στα social media. Η Αdele προσπάθησε να ερμηνεύσει το «All I Ask», αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό και η ίδια δικαιολογήθηκε στο twitter.

«Τα μικρόφωνα από το πιάνο έπεσαν στα πλήκτρα και ακούστηκε αυτός ο ήχος... Σκ@@α συμβαίνουν».

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι είχε μια άτυχη στιγμή και μπορεί να περιμένει μερικούς μήνες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η Adele θα αποζημιωθεί.

Justin Bieber

Οι κριτικοί έχουν αρχίσει να ζητάνε συγγνώμη και ο Bieber αρχίζει να κάνει πραγματική μουσική. Το πιτσιρίκι που έκανε τεράστια επιτυχία με τραγούδια που απευθύνονται σε νεαρά παιδιά έχει αλλάξει εντελώς και μαζί φροντίζει να αλλάξει και την μουσική του.

Ο Justin Bieber έχει περάσει από πολλά στάδια και τα περισσότερα από αυτά έχουν να κάνουν με έναν κακομαθημένο σταρ που το τελευταίο που τον απασχολούσε ήταν η μουσική του. Αυτό όμως φαίνεται ότι σταδιακά αλλάζει. Το τελευταίο του άλμπουμ είναι διαφορετικό από όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα και οι συνεργασίες που έχει διαλέξει τον ανεβάζουν καλλιτεχνικό επίπεδο.

Ο Bieber μαζί με τους Skrillex and Diplo κέρδισαν και τα δύο βασικά βραβεία για το καλύτερο ηλεκτρονικό χορευτικό κομμάτι για το τραγούδι τους «Where Are U Now», ένα κομμάτι για το οποίο οι δημιουργοί αναγκάστηκαν να... απολογηθούν για την συνεργασία τους με τον νεαρό σταρ.

Τελικά μάλλον δικαιωμένοι πρέπει να νοιώθουν για αυτήν την επιλογή τους. Ο Bieber ερμήνευσε πάνω στην σκηνή το νικητήριο κομμάτι του αλλά και το Love Yourslef, μια δημιουργία ενός ακόμα νικητή των βραβείων του Ed Sheeran.

Οι συνεργασίες του αλλά και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται πλέον την δουλειά του έχει αναγκάσει τα μεγαλύτερα μέσα στην Αμερική να ζητήσουν συγγνώμη από τον νεαρό σταρ και εκείνος με τις εμφανίσεις του φροντίζει να αποζημιώνει αυτούς που δέχονται να τον ακούσουν.

Lady Gaga

Ήταν η αποκάλυψη της βραδιάς. Η εκπληκτική εμφάνιση της Lady Gaga κάνοντας αφιέρωμα στον David Bowie έκλεψε τις εντυπώσεις και ήταν αυτό που τελικά έμεινε από τα φετινά βραβεία. Η ενέργεια που έβγαλε στην σκηνή σε συνδυασμό με το εκπληκτικό αφιέρωμα στον τεράστιο David Bowie, που έφυγε πριν από λίγες μέρες από την ζωή, έκανε την Lady Gaga για ακόμα μια φορά να εντυπωσιάσει.

Το στήριξε από την εμφάνιση της στο κόκκινο χαλί μέχρι και την ερμηνεία της πάνω στην σκηνή και η ίδια δήλωσε ότι ήταν το πιο απαιτητικό πράγμα που έχει κάνει στην καριέρα της εξαιτίας της επιρροής που είχε πάνω της και της διαμόρφωσης τελικά της καλλιτεχνικής της ιδιότητας.

«Όταν ήμουν 19 χρονών... ξεκίνησα να ζω την ζωή μου σαν και εκείνον. Άρχισα να αφομοιώνω την τέχνη και την μόδα και την ιστορία της τέχνης και έναν συνδυασμό από αυτά τα πράγματα, τεχνικές για τις παραστάσεις... και άρχισα να κάνω παρέα μόνο με ανθρώπους που ήταν καλλιτέχνες και αυτός ήταν ο τρόπος που εκείνος ζούσε και το έμαθα αυτό από εκείνον» είπε η Lady Gaga.

Kendrick Lamar

Άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο Kendrick Lamar σάρωσε τα βραβεία (κατέκτησε 4) και προσέφερε στο κοινό μια καταπληκτική εμφάνιση. Ο καλλιτέχνης, που έχει αποσπάσει και τα θετικά σχόλια του Πρόεδρου των ΗΠΑ, ανέβηκε στην σκηνή και ερμήνευσε δύο τραγούδια. Το «The Blacker the Berry» αλλά και το «Alright» ακούστηκαν στην σκηνή του Staples Center με τον Lamar να δίνει μια διαφορετική αισθητική με τις εμφανίσεις του.

Παίζοντας με τις σκιές αλλά και φορώντας χειροπέδες δημιούργησε ένα σκηνικό που καλλιτεχνικά έδωσε το κάτι παραπάνω στην φετινή απονομή των Grammys.

Ο ίδιος στην παραλαβή του βραβείου του για το Καλύτερο Ραπ Άλμπουμ δήλωσε: «Αυτό είναι το hip – hop... Θα ζήσουμε για πάντα. Πιστέψτε το».

Ο Lamar δικαιώθηκε, μετά από την όχι και τόσο θετική ιστορία που έχει στον θεσμό... Πέρυσι ο ίδιος καλλιτέχνης είχε 7 υποψηφιότητες, για ένα άλμπουμ που κατά γενική ομολογία ήταν εξαιρετικό αλλά τελικά δεν κέρδισε κανένα βραβείο, με αυτό του πρωτοεμφανιζόμενου να είναι αυτό που «πόνεσε» περισσότερο τους φίλους της ραπ.

Φέτος, ο ίδιος έδωσε τις απαντήσεις του μέσα από μια εξαιρετική εμφάνιση.

Meghan Trainor

H πρωτοεμφανιζόμενη της παρέας είναι η Meghan Trainor. Aν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το συζήτησαν λίγο για το αν η Meghan άξιζε το πολυπόθητο βραβείο, η αλήθεια είναι ότι η επιτυχία που έχουν σημειώσει τα τραγούδια της δεν άφηναν και πολύ περιθώρια.

Τα δάκρυα της νεαρής συνθέτριας και τραγουδίστριας κατά την παραλαβή του βραβείου της ήταν και αυτό που ξεχώρισε στην απονομή για το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου.

Η 22χρόνη βέβαια έχει ήδη προλάβει να προκαλέσει, αφού εκτός από τα πολύ πετυχημένα τραγούδια της, έχει δώσει και ένα πολύ παθιασμένο φιλί με τον Charlie Puth στα ΑΜΑs 2015, γεγονός που την έφερε στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων...

*Rihanna

Η μεγάλη απούσα της βραδιάς των 58 Grammys ήταν η Rihanna. H Riri μετά από εντολή γιατρού και για να μην τραυματίσει τις φωνητικές της χορδές αναγκάστηκε να μην εμφανιστεί στα φετινά βραβεία απογοητεύοντας τους εκατομμύρια θαυμαστές της.

Πηγές αναφέρουν ότι στην πρόβα η τραγουδίστρια ήταν καταπληκτική και κάνουν ακόμα πιο μεγάλο τον... πόνο των απανταχού θαυμαστώ της.

Η ίδια μετά τον χαμό που προκλήθηκε στο twitter απάντησε: «Λυπάμαι που δεν μπορούσα να είμαι εκεί... Ευχαριστώ τα Grammys και την CBS για την υποστήριξη τους απόψε».

 

Τελευταία Νέα