Πρώτη θέση... παρκέ στον Εξάστερο! (pics)

Δήμος Μπουλούκος
Πρώτη θέση... παρκέ στον Εξάστερο! (pics)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal περιγράφει την εμπειρία ενός ευρωπαϊκού αγώνα του μπασκετικού Παναθηναϊκού στα Court Seats, δίπλα στο παρκέ!

H πρόσκληση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν άκρως δελεαστική για να μπορείς να την αρνηθείς. Παναθηναϊκός εναντίον Eφές σε κρίσιμο ματς για το μέλλον των «πρασίνων» στη Euroleague όχι απλώς μέσα στο γήπεδο, αλλά Court Seat, δηλαδή ακριβώς δίπλα στον αγωνιστικό χώρο, πατώντας ουσιαστικά στο παρκέ! Μία μοναδική εμπειρία που απλώς δεν χάνεται με τίποτα, με αποτέλεσμα να αφήσω εύκολα τα δημοσιογραφικά και να παρασυρθώ στο... χορό του Εξάστερου!

Μπαίνοντας από την είσοδο των VIP, το ευγενικό προσωπικό της ΚΑΕ σε καθοδηγεί πως να βρεις τη θέση σου κι όταν φτάσεις εκεί, το ταξίδι στην ευρωπαϊκή βραδιά του Παναθηναϊκού ξεκινά!

To πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν ένα ελαφρύ... χάσιμο! Βρίσκεσαι σε μία κατάσταση που δεν ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις... Στις κερκίδες όπου εκείνο το βράδυ περισσότεροι από 10.000 φίλοι του «τριφυλλιού» έκαναν έντονη την παρουσία τους, στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες του Παναθηναϊκού σε απόσταση... αγγίγματος να προθερμαίνονται, ή στα υπόλοιπα τεκταινόμενα μέσα ή γύρω από το παρκέ! Ακόμα και ο Mr Green που δίνει το δικό του σόου, είναι μία κατηγορία από μόνος του για να τον κοιτάς...

Το τζάμπολ σε επαναφέρει στην τάξη, καθώς τώρα όλη η προσοχή επικεντρώθηκε στον αγώνα. Εναν αγώνα που είχαμε την τύχη να βλέπουμε τον Ραντούλιτσα να κάνει πράγματα και θαύματα και να φορτώνει το καλάθι των Τούρκων με 23 πόντους! Ο Σέρβος ήταν καταπληκτικός και παρότι ο Ιβκοβιτς χρησιμοποίησε σύνθετες άμυνες με δύο ή και τρεις παίκτες για να τον κλείσουν, αυτός ανενόχλητος, έβαζε τους αντιπάλους και τη μπάλα μέσα στο καλάθι, ξεσηκώνοντας τους φίλους της ομάδας που γέμισαν το κλειστό του ΟΑΚΑ.

Είναι γεγονός ότι ο Ραντούλιτσα είναι μία κατηγορία μόνος του! Οσο ήρεμος και χαλαρός φαίνεται, άλλο τόσο τρομακτικός είναι από κοντά, με τη θηριώδες μπόι του, τα πολύχρωμα tatoo και τη μακριά γενειάδα του! Και μπορεί εκείνο το βράδυ να μην απολαύσαμε τον Διαμαντίδη ως παίκτη λόγω τραυματισμού, αλλά είδαμε τον Διαμαντίδη... προπονητή. Σε αναμμένα κάρβουνα στον πάγκο, ζούσε τον αγώνα, έδινε συμβουλές στους συμπαίκτες του, πεταγόταν σαν ελατήριο σε λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών, ήταν μία κατηγορία μόνος του. Αρχηγός με Α κεφαλαίο, μέσα και έξω από το γήπεδο!

Και μπορεί ο «Μήτσος» να έλειπε από το παρκέ, αλλά υπήρχε ο Γιάνκοβιτς που κάλυψε το κενό του αρχηγού και έβαλε καθοριστικά καλάθια, με το ήρεμο προσωπικό του στιλ. Το δικό του σόου έδωσε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Μπροστά – μπροστά με τους σφυγμούς του να ξεπερνούν τους 150 έζησε με μεγάλη αγωνία το ματς, φώναξε, πανηγύρισε, διαμαρτυρήθηκε και στο τέλος χάρηκε για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές.

Πάντως οι Court Seats έχουν και τα μειονεκτήματα τους! Καταρχήν αρκετές φορές ο ένας διαιτητής μπαίνει μπροστά σου και περιορίζει το οπτικό πεδίο! Και συνέβαινε αυτό, όταν ο Παναθηναϊκός ήταν στην επίθεση κι έφερνε τη μπάλα κάτω από το καλάθι, σε σημείο να θέλεις να σηκωθείς και να του φωνάξεις, «φύγε από τη μέση να δω τον Ραντούλιτσα». Κρατήθηκα, όμως, έπρεπε να σεβαστώ τη φιλοξενία...

Το δεύτερο «μειονέκτημα» είναι οι Cheerleaders του Παναθηναϊκού! Δεν λέω, μία χαρά κοπέλες είναι και κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά όταν στέκονται δίπλα σου, αντιμετωπίζεις ένα μικρό δίλημμα: Να παρακολουθήσεις την εξέλιξη του τον αγώνα ή τα όμορφα κορίτσια ντυμένα στα πράσινα και τα μαύρα;

Τελικά το δίλημμα βρήκε τη λύση του καθώς η εξέλιξη του αγώνα και η σπουδαία εμφάνιση του Παναθηναϊκού δεν επέτρεψε τις... λοξές ματιές! Ο Εξάστερος νίκησε 83 – 78, παραμένει στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά της Euroleague και μία πολύ βραδιά εμπειρία ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο!

Oι Court Seats προσφέρουν μία διαφορετική οπτική, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο όλα τα πλεονεκτήματα ενός αγώνα του μπασκετικού Παναθηναϊκού! Εξάστερη εμπειρία στο φουλ!

 

Τελευταία Νέα