Πολυθεσίτης και σωτήρας του Παναιτωλικού!

Αντώνης Σαούλης
Πολυθεσίτης και σωτήρας του Παναιτωλικού!

bet365

Ο Τάσος Παπάζογλου σε νέο ρόλο (αυτόν του αμυντικού χαφ) δίνει λύσεις (και) στον Παναιτωλικό και το πιο σημαντικό βαθμούς που έχει ανάγκη η ομάδα.To G-Weekend Journal σας παρουσιάζει τον άνθρωπο που έχει σκοράρει σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκε!

Προφανώς και δεν θα είναι από τα γκολ που θα θυμόμαστε στο τέλος της χρονιάς. Ενα φάουλ του Κέβιν λίγα μέτρα μπροστά από την μεσαία γραμμή και μια κεφαλιά που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ομως το συγκεκριμένο γκολ θα το θυμούνται σίγουρα στο Αγρίνιο. Ηταν το τέρμα που χάρισε τρεις βαθμούς στον Παναιτωλικό κόντρα σ' έναν δύσκολο αντίπαλο (Αστέρα Τρίπολης) σ' ένα πολύ κομβικό σημείο μέσα στην σεζόν.

Ενα γκολ που το έβαλε ένα παιδί το οποίο αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να ενισχύσει την άμυνα αλλά το τελευταίο διάστημα έχει μεταμορφωθεί σε αμυντικό χαφ. Ο λόγος για τον Τάσο Παπάζογλου ο οποίος εδώ και μερικά παιχνίδια έχει γίνει εξάρι, κίνηση που την είχε δοκιμάσει ο Γιάννης Μαντζουράκης και δείχνει να του βγαίνει!

ΑΠΟ ΧΑΦ, ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ
Η αλήθεια είναι πως ο Τάσος Παπαζόγλου πιτσιρίκι έπαιξε αμυντικό χαφ μέχρι ο Γιώργος Τσιφούτης (πρώτος του προπονητής στις Σέρρες) να τον κάνει κεντρικό αμυντικό. Και ως τέτοιος έκανε το όνομά του στον Πανσερραϊκό. Που σε πολύ νεαρή ηλικία (21 ετών) είχε γίνει αρχηγός και ηγέτης της ομάδας που ανέβασε την ομάδα την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό με τον Παπάζογλου στις Σέρρες είναι ότι είχε βάλει το γκολ την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον ΟΦΗ που χάρισε και την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα συμπαίκτες τότε και με τον Αθανασιάδη (δανεικός τότε από τον ΠΑΟΚ) αλλά και με τον Ανακόγλου (τώρα στην ΑΕΚ). Ταυτόχρονα σ' εκείνη την πορεία άρχισε να μαθαίνει και νέες θέσεις.

Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς τον έβαλε σε αρκετά παιχνίδια να είναι το δεξί μπακ του Πανσερραϊκού. Κάτι που προφανώς του ήταν καινούργιο και δύσκολο αλλά θ' αποδεικνυόταν ότι θα του έδινε χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό!

Η ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ Ο ΜΙΤΣΕΛ
Μπορεί στον Ολυμπιακό να μην έκανε την καριέρα που θα ήθελε ο ίδιος αλλά αν μη τι άλλο κέρδισε τον σεβασμό των προπονητών του. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε τονίσει σε μια απολογιστική του συνέντευξη πριν αποχαιρετήσει την Ελλάδα πως προφανώς και είχε αδικήσει παίκτες με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Τάσο Παπάζογλου. «Εάν βλέπατε πόσο πολύ δουλεύει δουλεύει στην προπόνηση θα είχατε την ίδια απάντηση με μένα», είχε πει ο Τσινγκούρι.

Σε αντίθεση με τον Βαλβέρδε ο Μίτσελ στο πρώτο του εξάμηνο στον Ολυμπιακό τον έβαλε κατευθείαν βασικό. Και ως δεξί μπακ! Του έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής με αποτέλεσμα ο Παπάζογλου να κλείσει την σεζόν 12-13 με 22 συμμετοχές στους «ερυθρόλευκους».

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΞΑΝΑ ΧΑΦ
Στο εξάμηνο στην Ξάνθη πρόλαβε κι έκανε 11 συμμετοχές φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και φέτος πλέον στον Παναιτωλικό πραγματοποιώντας μέχρι στιγμής την πιο γεμάτη του σεζόν στο πρωτάθλημα από τότε που αγωνιζόταν στον Πανσερραϊκό.

Και τα έφερε έτσι η μοίρα που επέστρεψε και στην θέση στην οποία ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο! Οντας τιμωρημένος για το ματς με τον ΠΑΟΚ και σε φιλικό με την ομάδα Νέων ο «Ματζούρ» τον δοκιμάζει αμυντικό χαφ! Ο Παπάζογλου νιώθει ότι έχει επιστρέψει πίσω στον χρόνο και δείχνει στον προπονητή του ότι μπορεί ν' αντεπεξέλθει στην συγκεκριμένη θέση.

Με ΑΕΚ (στο ΟΑΚΑ), Ηρακλή, Παναθηναϊκό (στη Λεωφόρο). Εκτός από την καλή του απόδοση ήρθε και το γκολ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης που χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του για να ξεφύγει κι άλλο από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

ΓΚΟΛ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ!
Πάρα το γεγονός οτι μιλάμε για αμυντικό εντούτοις ο Τάσος Παπάζογλου έχει σκοράρει σε όλες τις ομάδες του. Φυσικά με τον Πανσερραϊκό με τον οποίο και είχε τις περισσότερες συμμετοχές του αλλά και με τον Ολυμπιακό (1 σε πρωτάθλημα και 1 σε Κύπελλο) και με την Ξάνθη (1 γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό μάλιστα) και πλέον και με τον Παναιτωλικό!

Πλέον έχει συμπληρώσει 151 συμμετοχές στις επαγγελματικές διοργανώσεις κι έχει βάλει 9 γκολ. Εχει την ευκαιρία φέτος να τα κάνει δέκα. Με τον χρόνο που έχει στον Παναιτωλικό αλλά και στην θέση που πλέον αγωνίζεται είναι πολύ πιθανό.

Για την ώρα βλέπουμε μετά από καιρό Ελληνα ποδοσφαιριστή να έχει αλλάξει τόσες θέσεις. Και λέμε Ελληνα γιατί το πρόσφατο παράδειγμα του Φρανσουά Μοντέστο είναι πολύ νωπό. Μιας και είχε αποκτηθεί ως στόπερ, έπαιξε και δεξί μπακ αλλά είχε ξεχωρίσει ως αμυντικό χαφ. Και αν μη τι άλλο δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια τον Παπάζογλου. Στα 28 του διανύει μια γεμάτη σεζόν που έχει νέα θέση και ήδη δύο βραβεία πολυτιμότερου παίκτη...

 

Τελευταία Νέα