Ευχήσου με ένα βιβλίο!

Gazzetta team
Ευχήσου με ένα βιβλίο!

bet365

Βιβλίο. Ένας πολύτιμος σύντροφος και στην περίοδο των εορτών! Μέσω του G-Weekend Journal, η συγγραφέας Ηλιάνα Μάρου προτείνει έξι βιβλία για να διαβάσουμε και να χαρίσουμε!

Η περίοδος των Χριστούγεννων δίνει την αφορμή για όμορφες σκέψεις, μνήμες, καθώς και την εκδήλωση τρυφερών συναισθημάτων που πηγάζουν από μέσα μας. Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες χαρίζουμε δώρα. Είτε από αγάπη, είτε από ευγνωμοσύνη, είτε ακόμα και από υποχρέωση.

Μερικές φορές επιβάλλεται ν’ αφιερώσουμε αρκετό προσωπικό χρόνο για την έρευνα αγοράς ενός δώρου αλλά και τη μελέτη της προσωπικότητας του παραλήπτη του. Ένα αξιόλογο βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να κάνουμε σε κάποιον! Είναι μια καλή συντροφιά, το έχουμε για πάντα, μας ξυπνά αναμνήσεις και με την ανάγνωσή του κάνουμε τον εσωτερικό μας κόσμο πιο πλούσιο!

«Άριστο βιβλίο είναι εκείνο που ανοίγουμε με λαχτάρα και κλείνουμε με κέρδος.» Άμος Άλκοτ (αμερικανός φιλόσοφος, 1799-1888)

Η συγγραφεάς του βιβλίου «Τα ένοχα μυστικά του καθρέφτη», Ηλιάνα Μάρου, καταθέτει τις δικές της προτάσεις για βιβλία που η υπόθεσή τους μας παρασύρει και μας ταξιδεύει.

  1. Ματωμένα τρίγωνα, Αθανάσιος Θ. Κοσμόπουλος, Εκδόσεις Αγγελάκη

Ένας νεκρός Εύζωνας πυροβολημένος από άγνωστο, ελεύθερο σκοπευτή στην Πλατεία Συντάγματος την ώρα της αλλαγής… Ένα περίεργο ντόμινο ξεδιπλώνεται καθώς η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες. Ποιο μυστικό συνδέει τα σημαντικότερα Αρχαία Ιερά της Ελλάδας; Τι κρύβει η Αθήνα στα σπλάχνα της; Ποια αντιπαλότητα αδελφοτήτων και ταγμάτων ξεδιπλώνεται στην Αθήνα εδώ και δεκάδες χρόνια; Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τίποτα δεν είναι συγκυριακό… Οι κορυφές του τριγώνου δεν είναι συμπτωματικές.

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που πυροδοτεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη με την συναρπαστική πλοκή του!

2. Ο Υποβολέας, Ντονάτο Καρίζι, Εκδόσεις Ωκεανίδα

Η ομάδα του εγκληματολογικού καλείται να εξιχνιάσει μια σειρά αποτρόπαιων εγκλημάτων. Απέναντί τους έχουν έναν πολυπρόσωπο εχθρό που τους παρασύρει σ’ ένα εφιαλτικό παιχνίδι. Κάθε εγκληματική πράξη αποκαλύπτει ένα κρυφό μήνυμα, που φέρνει αντιμέτωπα όλα τα μέλη της ομάδας με ότι πιο σκοτεινό κρύβεται μέσα τους. Όμως το τίμημα της επιτυχίας είναι πολύ ακριβό, γιατί πίσω από κάθε έγκλημα που εξιχνιάζεται κρύβεται κάτι ακόμα πιο φριχτό.

Ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα με συνεχείς ανατροπές, μυστήριο και απρόβλεπτο τέλος!

3. Έρωτας στην κόψη του ξίφους, Μάνος Καλύβας, Εκδόσεις Αγγελάκη

Χαιρώνεια 338 π. Χ. Η μάχη που άλλαξε την πορεία του Ελληνισμού. Σε μία πορεία ολέθριας σύγκρουσης Έλληνες πολέμησαν εναντίον Ελλήνων και νίκησαν… Ένα ταξίδι σε Αθήνα, Πέλλα, Θήβα, Κόρινθο, Ελάτεια. Μία εκπληκτική πλοκή με ιστορικές μάχες, συγκρούσεις, έρωτες, αντιζηλίες, μίσος, φιλοδοξίες, ίντριγκες και πάθος για εκδίκηση…

Ένα υπέροχο ιστορικό μυθιστόρημα που σπεύδει να συναρπάσει το αναγνωστικό κοινό!

4. Τι απέγινε ο Σμερντιάκοφ;, Μαρία Χ. Μαλανδρινού, Εκδόσεις Γαβριηλίδης

Ο χρόνος του έργου είναι το παρόν και τόπος του η Αθήνα. Το κέντρο της, άλλοτε με την αίγλη των παλιών αστικών της δρόμων, άλλοτε με τη θλιβερή τωρινή του όψη και άλλοτε πλημμυρισμένο από πλήθη που διαδηλώνουν και συνδέουν την πολιτικά ταραγμένη εποχή πριν από τη δικτατορία του’ 67 με τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα. Ανάμεσά τους οι ήρωες του έργου δοκιμάζονται στην ενοχή και την αθωότητα του Σμερντιάκοφ και σε μια παράσταση που θα ματαιωθεί, τελικά.

Ένα καλογραμμένο βιβλίο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον!

5. Το Υδάτινο Μαχαίρι, Paolo Bacigalupi, Εκδόσεις SEΛΙΝΙ

Οι Νοτιοδυτικές Πολιτείες της Αμερικής έχουν ξεκληριστεί από την ξηρασία. Όταν εξαπλώνονται φήμες για ένα νέο απόθεμα νερού στο Φοίνιξ, ο Άνχελ Βελάσκες, το Υδάτινο Μαχαίρι του Λας Βέγκας, παίρνει εντολή να τις ερευνήσει… Όμως, αν το νερό έχει μεγαλύτερη αξία από το χρυσάφι, η μοναδική αλήθεια που επικρατεί στην έρημο είναι ότι, για να ξεδιψάσεις, κάποιος άλλος πρέπει να ματώσει.

Ένα υπέροχο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας όπου ο συγγραφέας μάς παρουσιάζει ένα θρίλερ για το κοντινό μας μέλλον, ρίχνοντας φως στο πώς ζούμε σήμερα και στο τι μας επιφυλάσσει το αύριο!

6. Το τραγούδι της Αννέτας, Δήμητρα Ιωάννου, Εκδόσεις Ψυχογιός

Αθήνα, Σήμερα

Η Άννα παντρεύεται τον επιχειρηματία Ανάργυρο Σοφιανό, καθώς ο κοινωνικός της περίγυρος και η μητέρα της την πιέζουν ασφυκτικά ν’ αποκατασταθεί και να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια. Τα αισθήματα για τον σύζυγό της περνούν κυρίως από το μονοπάτι της λογικής και λιγότερο από της καρδιάς. Παλεύοντας με τις αμφιβολίες, θα νοσήσει ξαφνικά και η κατάσταση της σωματικής και ψυχολογικής της υγείας θα κλονιστεί.

Επτάνησα, 17ος αιώνας

Στη Ζάκυνθο του 17ου αιώνα, η Αννέτα, καρπός μιας απαγορευμένης αγάπης, ερωτεύεται παράφορα τον Μέλιο, και είναι αποφασισμένοι να ζήσουν αυτό τον έρωτα με όποιο κόστος.

Πώς συνδέεται το παρελθόν με το παρόν και πώς μπορεί να προσφέρει τη λύτρωση στις ψυχές; Ποια είναι τα πρόσωπα από το παρελθόν που κάνουν επίμονα την εμφάνισή τους στα όνειρα της Άννας;

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και έρωτα! Μια μελωδία που τραγουδά γλυκά τον πόνο της αλύτρωτης αγάπης!

*Η Ηλιάνα Μάρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μάρκετινγκ και Χρηματοοικονομικά και μιλάει τρεις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά, Ρουμάνικα. Εργάστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στην παρουσίαση ψυχαγωγικού προγράμματος, σε ραδιοφωνικό σταθμό στη σύνταξη δελτίων ειδήσεων και συνεντεύξεων καθώς και στις δημόσιες σχέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια Ψυχολογίας και Κινηματογράφου (σενάριο, σκηνοθεσία).

 

Τελευταία Νέα