Eίδαμε πρώτοι το «Star Wars: Η Δύναμη ξυπνάει»

Δήμος Μπουλούκος
Eίδαμε πρώτοι το «Star Wars: Η Δύναμη ξυπνάει»

bet365

To Gazzetta Weekend Journal ήταν στην αποκλειστική προβολή της νέας ταινίας ταινίας «Star Wars: Η Δύναμη ξυπνάει» και σας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα για το κοινό!

Την ίδια ώρα που όλοι περιμένουν με αγωνία την επίσημη προβολή της νέας ταινίας «Star Wars: Η Δύναμη ξυπνάει» στις 24 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους όλης της χώρας, το Gazzetta Weekend Journal ήταν μεταξύ των πραγματικά τυχερών που τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου είδαν την ταινία πριν βγει στους κινηματογράφους.

Το τηλεφώνημα του Γιώργου Μαχειμάρη από το γραφείο Τύπου της NOVA ήταν τόσο δελεαστικό που δεν μπορούσα να το αρνηθώ. Το να δω τη νέα ταινία του Πολέμου των Άστρων σήμαινε πολλά, πέρα από ένα συναρπαστικό δίωρο θέαμα πασπαλισμένο από μπόλικη διαστημόσκονη! Με τον Πόλεμο των Αστρων μεγάλωσα εγώ, όπως και αρκετές γενιές. Μικρό παιδί ενθουσιάστηκα με την γενναιότητα του Λουκ Σκαϊγουόκερ, σαγηνεύτηκα από τα κόλπα του Χαν Σόλο, χαμογέλασα με τη ρομποτική αφέλεια του R2-D2 και του C3-PO και έμεινα άφωνος από τις επικές μάχες των Τζεντάι με τους στρατιώτες της Αυτοκρατορίας.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που πίστευα ότι κρατούσα το φωτόσπαθο και πολεμούσα τους αόρατους εχθρούς ενώ ακόμα περισσότερες ήταν οι φορές που ζητούσα από τη Δύναμη να με βοηθήσει να πετύχω κάποιο στόχο μου... Τα χρόνια πέρασαν και μετά την πρώτη τριλογία, η μαγεία άρχισε σιγά - σιγά να χάνεται, μαζί με την παιδική μου ηλικία. Ετσι λοιπόν η πρόσκληση να δω το νέο Πόλεμο των Άστρων στο μυαλό μου ορθώθηκε σαν μία πρόσκληση να επιστρέψω - έστω και για λίγο - σε εκείνα τα πανέμορφα χρόνια!

Οι συνωμότες της νύχτας

Η προβολή θα ξεκινούσε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στον κινηματογράφο Αθήναιον, γωνία Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Φτάνοντας εκεί κατά τις 23.30 αντιλήφθηκα ότι δεν ήμουν ο μοναδικός τυχερός καθώς υπήρχαν δύο μεγάλες ουρές με δεκάδες άτομα να περιμένουν υπομονετικά. Ηταν οι τυχεροί συνδρομητές που εξασφάλισαν μέσα από τα Nova Προνόμια την πολυπόθητη πρόσκληση στην αποκλειστική προβολή και φυσικά στήθηκαν από νωρίς στην ουρά.

Ηταν τόσος ο κόσμος που τα διερχόμενα αυτοκίνητα έκοβαν ταχύτητα για να ρωτήσουν τι περιμένουν όλοι αυτοί τέτοια ώρα στο πεζοδρόμιο. Ενας ταξιτζής μάλιστα, αρκετά... ψαγμένος είπε την καλύτερη ατάκα. Σταμάτησε έξω από το Αθήναιον, άνοιξε το παράθυρο του συνοδηγού και είπε συνωμοτικά: «Ξέρω τι κάνετε, θα δείτε το Χαϊλάντερ»! Αντε να του εξηγήσεις τώρα...

Το κλίμα πάντως ήταν αρκετά χολιγουντιανό με ορισμένους φανατικούς να κουβαλούν μαζί τους ομοιώματα του Νταρθ Βέιντερ ή να είναι ντυμένοι σαν τον δάσκαλο Τζεντάι Όμπι-Ουάν Κενόμπι... Τελικά μετά από μία ώρα αναμονής, διάβηκα το κατώφλι του κινηματογράφου και πήρα θέση με ολάνοιχτα μάτια και αυτιά να απολαύσω την ταινία.

Η παράσταση αρχίζει!

Στις 1.10 τα φώτα χαμήλωσαν εν μέσω γενικών επευφημιών και η πασίγνωστη μουσική συνόδευε το intro της ταινίας με τα γράμματα να ταξιδεύουν μέσα στον γαλαξία. Από την αρχή ο σκηνοθέτης Τζέι Τζέι Εϊμπραμς σε βάζει στο κλίμα του Πολέμου των 'Αστρων με εντυπωσιακό ρυθμό, καταιγιστικά εφέ και έντονη δράση. Η πλοκή ξετυλίγεται γύρω από την αναζήτηση του τελευταίου Τζεντάι, του Λουκ Σκαϊγουόκερ, με τον χάρτη για το που κρύβεται κάπου στον Γαλαξία, να τον μεταφέρει το ρομποτάκι ΒΒ-8, στο οποίο τον έδωσε ο καλύτερος πιλότος της Αντίστασης, ο Πο Ντάμερον.

Τελικά το συμπαθέστατο ανδροειδές φτάνει στην δυναμική Ρέι, την ηθοποιό Ντέιζι Ρίντλεϊ που κλέβει την παράσταση στην ταινία και γύρω από αυτήν και την προσπάθεια της να βρει τον Λουκ Σκαϊγουόκερ, ξετυλίγεται η πλοκή της ταινίας με πολλές μάχες, έντονο σασπένς και φυσικά την αιώνια κόντρα του καλού με το κακό, που στο «Η Δύναμη ξυπνάει» ενσαρκώνουν το Πρώτο Τάγμα (η συνέχεια της Αυτοκρατορίας) και ο Κάιλο Ρεν, η συνέχεια δηλαδή του μακαρίτη Νταρθ Βέιντερ!

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό ξεπετάγονται και οι παλιοί μας γνώριμοι, πρώτα ο αειθαλής Χάρισον Φορντ ως Χαν Σόλο μαζί με τον συμπαθέστατο και μαλιαρό Τσούι, με όλους στο Αθήναιον να καραχειροκροτούν την εμφάνιση του! Είναι αναμφίβολα ο guest star της ταινίας και το σύμβολο της διαχρονικότητας του Πολέμου των Αστρων από το 1977 έως σήμερα.

Ακολουθεί η γερασμένη πλέον πριγκίπισα Λέιλα, τα δύο υπέροχα ρομπότ που λατρέψαμε στις παλιές ταινίες, R2-D2 και του C3-PO, ενώ αναφορές γίνονται και στην Δύναμη, την υπερφυσική ικανότητα των Τζεντάι να κάνουν πράγματα που δεν μπορούν οι άλλοι. Απέναντι τους οι δυνάμεις του κακού που για μία ακόμα φορά θα χάσουν. Βέβαια δεν είναι όλα προδιαγραμμένα στην ταινία και υπάρχουν ανατροπές, όπως αυτό που θα συμβεί στον Χαν Σόλο και θα καθορίσει τη συνέχεια των ταινιών, αλλά δεν πρόκειται να σας αποκαλύψουμε. Να έχετε κι έναν επιπλέον λόγο να πάτε στις σκοτεινές αίθουσες...

Το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» είναι ένας άξιος συνεχιστής των πρώτων ταινιών, ειδικά του «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται». Εχει όλα τα συστατικά που το κάνουν επιτυχημένο, καθώς μπορεί να είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας βασισμένη στα εφέ, αλλά πάντα δίνει έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα και τα συναισθήματα που γεννιούνται μέσα από την τριβή των ανθρώπινων σχέσεων. Χωρίς να γίνεται κατάχρηση της δράσης ο Εϊμπραμς συνεχίζει την παραμυθένια αφήγηση του Τζορτζ Λούκας και μας μεταφέρει με τρόπο ονειρεμένο στα πιο μακρινά γαλαξιακά όνειρα μας! Μοναδικό μειονέκτημα, η αδυναμία κάποιων από τους χαρακτήρες της ταινίας, όπως του Φιν,του νερόβραστου πολεμιστή του Πρώτου Τάγματος που τάσσεται στο πλευρό της Αντίστασης, του άχρωμου και άοσμου Πο, του καλύτερου δηλαδή πιλότου της Αντίστασης και κυρίως του κακού Κάιλο Ρεν που δεν φοβίζει κανέναν και μοιάζει περισσότερο με ανώριμο κολεγιόπαιδο, παρά σαν τον άξιο συνεχιστή του σκοτεινού Νταρθ Βέιντερ!

Αυτοί βέβαια δεν επισκιάζουν τη συναρπαστική ταινία που σίγουρα ικανοποιεί τους παλιούς θαυμαστές των πρώτων φιλμς του Star Wars αλλά συναρπάζει και τις νέες γενιές που δεν ξέρουν πολλά πράγματα για την καλύτερη ίσως διαστημική ταινία που εμπνεύστηκε το Χόλιγουντ! Οσο για το τέλος και αν βρέθηκε τελικά ο Λουκ Σκαϊγουόκερ, η συνέχεια επί της οθόνης! 'Η αλλιώς May the Force be with you που έλεγαν οι παλιότεροι Τζεντάι στους νεώτερους...

 

Τελευταία Νέα