Retro stories: Οι φανέλες του ΠΑΟΚ!

Σταύρος Σουντουλίδης
Retro stories: Οι φανέλες του ΠΑΟΚ!

bet365

Εμπνευσμένη από το ένδοξο παρελθόν του συλλόγου, η επετειακή φανέλα για τα 90 χρόνια ζωής του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να βγει στην μπουτίκ! Με αφορμή αυτό, το G-Weekend Journal σας παρουσιάζει την πορεία της «ασπρόμαυρης φανέλας» μέσα στο χρόνο!

Το άσπρο και το μαύρο έγινε συνώνυμο με τον ΠΑΟΚ. Η ασπρόμαυρη ριγέ φανέλα ηλεκτρίζει στην εμφάνισή της τους χιλιάδες πιστούς της ομάδας, γενιές και γενιές γαλουχήθηκαν και μεγάλωσαν βλέποντας τον «Δικέφαλο του Βορρά» να αγωνίζεται με τα συγκεκριμένα χρώματα: άσπρο και μαύρο.

Σε ένδειξης τιμής για το παρελθόν και την προέλευση του σωματείου, το άσπρο και το μαύρο, η χαρά και η λύπη για τις αλησμόνητες Πατρίδες επιλέχθηκαν να είναι τα χρώματα του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε και με άλλα χρώματα. Με μοβ, με μπλε, με πορτοκαλί, με ασημί, μια δύο φορές και με κόκκινο, αλλά το άσπρο και το μαύρο αποτελεί το σήμα κατατεθέν του σωματείου.

Ενόψει των 90 ετών από την ίδρυση του ΠΑΟΚ, ο υιός του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος, σε συνεργασία με το τμήμα μάρκετινγκ της ΠΑΕ και την αθλητική εταιρία ένδυσης, που ντύνει την ομάδα από φέτος, κατέληξαν στην συγκεκριμένη φανέλα, που φορούσε η ποδοσφαιρική ομάδα στα μέσα της δεκαετίας του ’60.

Μια μαύρη φανέλα, με λευκό γιακά, κορδόνι και έναν τελείως διαφορετικό δικέφαλο αετό, που λάνσαρε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της δεκαετίας του ’60 ο Γιώργος Κούδας στα πρώτα του βήματα με τον ΠΑΟΚ.

Η επετειακή φανέλα, που θα έχει κι άλλες εκπλήξεις, όπως το λογότυπο για τα 90 χρόνια, θα ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις αρχές του νέου Έτους, όπου ο «Δικέφαλος» θα γιορτάσει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα