Τζιμπούρ: I feel good!

Γιώργος Τσακίρης
Τζιμπούρ: I feel good!

bet365

Ο Αλγερινός άσος της ΑΕΚ, γύρισε και όπλισε! Επόμενος στόχος να «πυροβολεί» τα δίχτυα κατά ριπάς και το G-Weekend Journal κάνει αναδρομή και αποκαλύπτει πως ο Τζιμπούρ έγινε ξανά ο ηγέτης της Ένωσης...

Αποτέλεσε τον διακαή πόθο του Δημήτρη Μελισσανίδη από το καλοκαίρι που η ΑΕΚ προετοιμαζόταν να αγωνιστεί στα γήπεδα της Β' κατηγορίας. Από τότε όπως είχε αποκαλύψει το gazzetta.gr ο Ρέφικ Τζιμπούρ ήταν στο κάδρο για να φορέσει ξανά την κιτρινόμαυρη φανέλα και να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ και του... ερχόμαστε!

Μάλιστα τότε, εκείνο το καλοκαίρι, ο Δημήτρης Μελισσανίδης συναντήθηκε δυο φορές με τον Αλγερινό άσο. Την πρώτη στο σκάφος του όπου συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας του από την δεύτερη κατηγορία και τη δεύτερη φορά στο σπίτι του αφεντικού της ΑΕΚ στην Βούλα όπου δείπνησαν και έδειξαν ότι και οι δυο ήθελαν να γυρίσει στην ομάδα...

Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας σε αυτές τις περιπτώσεις: σα θέλει η νύφη κι ο γαμπρός! Ο γάμος λοιπόν άργησε ένα χρόνο αλλά έγινε όπως είχε αποκαλύψει το gazzetta.gr μήνες πριν και έγινε επίσημος στις 17 Ιουνίου του 2015 και παρά τις πολλές ώρες που χρειάστηκαν για να φτάσουμε στο τελικό deal.

Τζιμπούρ και ΑΕΚ συναποφάσισαν να συνυπάρξουν ξανά και να αποτελέσει τον ηγέτη της (αυτός ήταν ο στόχος ξεκάθαρα και δικαιολογημένα για τον Μελισσανίδη) στην επιστροφή της εκεί που επιτάσσει η ιστορία της.

Η προετοιμασία και τα... σύννεφα!

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά. Στην Πολωνία αναγνώρισαν άπαντες τον διαφορετικό και προσηλωμένο στη δουλειά Ρέφικ Τζιμπούρ. Πρώτος στις προπονήσεις, δίπλα στους προπονητές, έτρεχε σε συμπαίκτες ισπανόφωνους και μη να βοηθήσει και να εξηγήσει τι ακριβώς ζητάει και θέλει να βλέπει (τότε) ο Τραϊανός Δέλλας.

Πλάκες, φιλίες με τους συμπαίκτες, πειράγματα! Ο Τζιμπούρ ήθελε τον ρόλο του ηγέτη, αυτός του ταιριάζει αποκλειστικά! «Είμαι εδώ για να ηγηθώ, να βοηθήσω τους συμπαίκτες, τους προπονητές, να δώσω από τον εμπειρία μου και να κάνω αυτό που χρωστάω στην ΑΕΚ», τα λόγια του από την Πολωνία στη συνέντευξή του...

Τα πρώτα σύννεφα δεν άργησαν να έρθουν όχι γιατί ο Αλγερινός υπέπεσε σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα, αλλά για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και τα νεύρα που έβγαζε με τους αντιπάλους ακόμη και στα φιλικά τεστ. Κλωτσιά εκτός φάσης στον Ζοάο Βίκτορ και αφού είχε δεχτεί ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον άσο της Ανόρθωσης.

Δεν άρεσε στον κόσμο (δικαιολογημένα) της ΑΕΚ αυτή η αντίδραση αλλά ούτε και στους ανθρώπους της ομάδας που του έδωσαν το τελευταίο συγχωροχάρτι. Σίγουρα κακό μαντάτο ήταν και η απουσία του Τζιμπούρ από μία πρωινή προπόνηση των «κιτρινόμαυρων» με την επιστροφή της Ένωσης από την Πολωνία αλλά αυτό ήταν ένα λάθος επικοινωνίας και συνεννόησης με αποτέλεσμα να περάσει χωρίς ιδιαίτερη ζημιά για τον ποδοσφαιριστή και κυρίως για την ομάδα.

Η θλάση και η πίκρα του...

Οι μέρες περνούσαν και ο Τζιμπούρ απλά περίμενε και... μονολογούσε: «να ρθει η πρεμιέρα. Να παίξουμε και όλα να πάνε καλά! Αυτό μόνο...», έλεγε ο Αλγερινός φορ και όλα φυσικά -ΑΕΚ είμαστε γαρ- πήγαν στραβά για τον ίδιο.

Ο «τρομοκράτης» κάνει πολύ καλό ματς, ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά αποχωρεί τραυματίας και όντας ψυχολογικά down γιατί είχαν προηγηθεί τα γιουχαΐσματα στο πρόσωπό του από μέρος οπαδών της Ένωσης στο φιλικό με την Σεβίλλη αλλά και στο άκουσμα του ονόματός του στην αρχική ενδεκάδα στον αγώνα με τον Πλατανιά. Το σημαντικότερο όμως ήταν η θλάση... Πίκρα ναι για τις αντιδράσεις του κόσμου, απογοήτευση μεγάλη όμως για το διάστημα αποχής λόγω τραυματισμού.

Από τον Αύγουστο θα χρειαστεί να περάσουν μήνες, μεγαλύτερο διάστημα κοινώς από το αναμενόμενο για το πρόβλημα (σύνηθες φαινόμενο στην ΑΕΚ δυστυχώς το θέμα της αποκατάστασης) και επιστρέφει τελικά τέλη Νοεμβρίου(!!!) απέναντι στον Παναιτωλικό με ασίστ και κερδισμένο πέναλτι.

Απόδοση από τον Τζιμπούρ που επιβεβαίωσε όλους εκείνους που υποστήριζαν πως με τον Αλγερινό στη διάθεση της η ΑΕΚ έχει απίθανη γραμμή κρούσης και ταυτόχρονα θα είχε διαφορετική βαθμολογική συγκομιδή σε ματς όπως με την Ξάνθη, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό (όλα εκτός έδρας). Στο τελευταίο ματς μάλιστα (κόντρα σε Καλλονή) σκοράρει με φορίσια κεφαλιά και ανοίγει το σκορ!

Είναι καλά και το δείχνει...

«Πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε να αποδείξουμε ότι η ΑΕΚ δικαιούται να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πάντα υπάρχει πίεση όταν παίζεις για την ΑΕΚ. Πρέπει να το καταλάβουμε αλλά να ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι και διασκέδαση και πρέπει να το απολαμβάνουμε», δηλώνει μετά το παιχνίδι με την Καλλονή και βγάζει ξανά το ηγετικό του προφίλ.

Ο Τζιμπούρ με την έλευση Πογιέτ απογειώνεται. Κατ' αρχήν τα τετ α τετ με τον Ουρουγουανό και τον Αλγερινό ανεβάζουν στα ύψη τη ψυχολογία του Τζιμπούρ. «Είσαι ο ηγέτης μας, ο καλύτερος και πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής μας, αυτός είναι ο ρόλος σου και ξέρεις πως πρέπει να λειτουργήσεις», λέει μεταξύ άλλων ο Πογιέτ στον «Τρομοκράτη» και τον... απογειώνει.

Λίγες μέρες αργότερα διαβάζει στα ΜΜΕ ότι ο τεχνικός της ΑΕΚ αποθέωσε τον Τζιμπούρ και τον έχρισε τον ηγέτη της ομάδας για να επιβεβαιώσει ότι όσα του είπε ο προπονητής ισχύουν και τα εννοεί. Απλή διαχείριση ποδοσφαιριστή με ιδιαιτερότητες λέγεται αυτή και αποφέρει πάντα και ΜΟΝΟ κέρδη για ομάδα, κόουτς και παίκτη...

«I feel good» σιγοτραγουδάει ο Τζιμπούρ στα Σπάτα και αναμφισβήτητα αυτό φαίνεται και βγαίνει στο γήπεδο. Με την επιστροφή του αναπροσαρμόστηκαν και οι μεταγραφικές... ανησυχίες της ΑΕΚ αφού πλέον προτεραιότητα δεν είναι η απόκτηση φορ, αλλά εξτρέμ, επιθετικών με κύριο στοιχείο την ταχύτητα όπως είπε ο Πογιέτ. Λόγια που απλά εκτόξευσαν την ψυχολογία του Αλγερινού φορ στο... διάστημα!

Κολλητό φιλαράκι με Μπουονανότε, κοντά με Βάργκας, φιλαράκι από παλιά με Αραβίδη και feeling μεγάλου αδερφού. Ο Τζιμπούρ επέστρεψε και πάει στα παλιά του λημέρια για να πυροβολήσει και πάλι αφού όπως είπε: «Όλοι γνωρίζουν ότι ο Πανιώνιος πάντα θα είναι στην καρδιά μου. Δεν θα πάω όμως χαλαρός. θα πάω εκεί για να νικήσω, να σκοράρω. Αυτός είμαι. Αυτή είναι η ΑΕΚ και πρέπει να πάει εκεί μόνο για τη νίκη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα