Κόντρα στην μοίρα του!

Αντώνης Σαούλης
Κόντρα στην μοίρα του!

bet365

Οταν όλα τα... σημάδια του έδειχναν πως το ποδόσφαιρο δεν είναι γραφτό του, αυτός το πάλεψε, το γύρισε και πήγε κόντρα στην μοίρα. Αυτή τον δικαίωσε στο... 90'.

Συμβιβάζεσαι ή αντιστέκεσαι. Αποδέχεσαι την μοίρα σου ή προσπαθείς να την αλλάξεις. Στο τέλος είμαστε οι επιλογές μας. Αυτό που διαλέξαμε να κάνουμε ή αυτό που δεν διαλέξαμε. Από αυτές κρινόμαστε και κυρίως μέσα από αυτές κάνουμε τον απολογισμό στις ζωές μας.

Ο Φελίπε Πάρντο την Τετάρτη το βράδυ γύρισε σπίτι μαζί με την οικογένειά του. Όταν η γυναίκα του Καρίτο και η μικρή του κόρη κοιμήθηκαν, σκεφτόταν τις δύσκολες στιγμές που του είχαν παρουσιαστεί. Γύρισε το χρόνο πίσω και κοίταγε ξανά τις επιλογές του. Αυτές που εν τέλει έπραξε κι όχι αυτές που δεν έπραξε.

Εχοντας τρία γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ (περισσότερα από τον κολλητό του τον Τζάκσον Μαρτίνες) θυμόταν όλες τις δυσκολίες που τράβηξε μικρός. Τότε που η μοίρα τον έσπρωχνε να σταματήσει την μπάλα. Να κόψει το ποδόσφαιρο. Κόντρα σε αυτήν το πάλεψε. Και το γύρισε. Γύρισε την ίδια την μοίρα η οποία πλέον του κάνει όλα τα χατίρια. Σε βαθμό να σκοράρει στο 90', φορώντας την φανέλα με το 90 μιας και είναι γεννημένος το 1990...

ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΚΟΤΥΧΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ
Θα μπορούσε να είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο. Θα ήταν πολύ λογικό. Ολα όσα του συνέβαιναν ήταν σημάδια που θα μπορούσε να τα είχε χρησιμοποιήσει την επιλογή του. Οταν κοτζάμ Ρίβερ Πλέιτ τον είχε ξεχωρίσει και τον είχε ζητήσει (μαζί με τον Ράδαμελ Φαλκάο) ο ίδιος ο πατέρας του του έκλεισε την πόρτα!

Η μητέρα του Σιέλο, πέθανε και ο πατέρας του Εντγκαρ του απαγόρευσε να φύγει από το σπίτι και την χώρα. Οπότε όταν ήρθε η πρόταση από την Ντεπορτίβο Κάλι συμφώνησε και υπέγραψε. Τρεις μέρες πριν ταξιδέψει για να ενσωματωθεί στην ομάδα τραυματίστηκε σε εκτέλεση κόρνερ (!) με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για τρεις μήνες.

Ούτε αυτό όμως τον... έριξε. Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι της ομάδας που τον υπέγραψαν αναρωτιόντουσαν. «Τι συμβαίνει με αυτό το παιδί; Τρεις μήνες τώρα και το μόνο που κάνει είναι να τρώει και να κοιμάται!». Ο ίδιος απάντησε με 12 γκολ σε 6 παιχνίδια όταν επέστρεψε από τον τραυματισμό του στις μικρότερες κατηγορίες.

Παρά το γεγονός ότι τα χτυπήματα που δεχόταν ήταν αρκετά ισχυρά εντούτοις αυτό που τον έφτασε πιο κοντά από ποτέ να παρατήσει την μπάλα ήταν η κριτική που δεχόταν από τους φιλάθλους όταν αγωνιζόταν στην Μεντελίν. «Σκέφτηκα να σηκώσω λευκή σημαία. Να παραιτηθώ. Ηθελα να φύγω από την ομάδα», είχε δηλώσει ο ίδιος όταν τα πράγματα είχαν φτάσει για τον ίδιο στο απροχώρητο.

Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΚΑΙ Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ
Ο μικρός Φελίπε έχοντας ένα ίνδαλμα. Τον χάζευε, του άρεσε ήθελε να γίνει σαν κι αυτόν. Γι' αυτό και ξεκίνησε την καριέρα του ως σέντερ φορ. Ο Ρονάλντο (το «φαινόμενο») ήταν το είδωλό του. Ομως γρήγορα κατάλαβαν οι προπονητές του πως καλύτερα γι' αυτόν θα ήταν να μετατεθεί στις πτέρυγες. Εκεί όπου θα ταίριαζε καλύτερα.

Οταν το... χώνεψε άλλαξε είδωλο. Έμεινε σε Ρονάλντο αλλά αυτήν την φορά ήταν ο Κριστιάνο. Ο Πάρντο αυτούς τους δύο έχει ψηλά στην εκτίμησή του και από αυτούς έχει πάρει πράγματα που θέλει να βγάζει στο γήπεδο.

ΑΠΟ ΤΙΣ 600,000 ΣΤΑ 4,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
Εν τέλει το ταξίδι έγινε για τον μικρό Φελίπε. Η Μπράγκα αποφάσισε να τον αποκτήσει έναντι 600,000 ευρώ για το 75% των δικαιωμάτων του. Και ο Πάρντο μπήκε στο αεροπλάνο για την Πορτογαλία. Εκεί έκανε δύο εξαιρετικές σεζόν και προφανώς δεν είχε μπει μόνο στο μάτι του Σίλβα.

Εντούτοις ήταν αυτός που τον πρόλαβε. Ηταν η πρώτη επιλογή του Μάρκο Σίλβα για τις καλοκαιρινές μεταγραφές του Ολυμπιακού. ΟΚ, προφανώς έπαιξε ρόλο ότι έχουν τον ίδιο ατζέντη αλλά μάλλον αυτό έκανε πιο εύκολο το deal.

Εστω κι αν η Μπράγκα απαίτησε (κι εν τέλει πήρε 4,5 εκατ. ευρώ). Από την πρώτη στιγμή στα φιλικά ο Πάρντο έδειξε για ποιο λόγο τον ζήτησε ο Σίλβα. Σκόραρε και στα τρία φιλικά της Ολλανδίας και έδειχνε ως ένα από τα πρόσωπα της προετοιμασίας.

Ομως όσο καλά μπήκε στην ομάδα, τόσο άσχημα ξεκίνησε την σεζόν. Τα ματς δεν του έβγαιναν, ο Πάρντο δεν έβρισκε γκολ, ούτε ασίστ με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Αυτές εξαφανίστηκαν μετά το ματς στο Λονδίνο. Εκεί όπου σκόραρε και έβγαλε την ασίστ για το νικητήριο γκολ.

ΤΑ 40 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΟΙΡΙΑ ΤΟΥ... 90
Και φτάσαμε στο βράδυ της Τετάρτης. Εκεί όπου ο Φελίπε Πάρντο έμενε για πρώτη φορά στον πάγκο σε παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μάρκο Σίλβα προτίμησε τον Ερνάνι από τον Κολομβιανό αλλά εν τέλει τον χρειάστηκε. Τον φώναξε κοντά του στο 60' τον έβαλε μέσα στο 63'. Για την ακρίβεια μπαίνει στο γήπεδο στο 63'34”. Σκοράρει στο 64'04”.

Χρειάστηκε 41 δευτερόλεπτα, ένα κοντρόλ και ένα πλασέ για να σκοράρει. Τον πρόλαβε ο Ρόμπεν με την Μπάγερν ο οποίος την ίδια ώρα στο Μόναχο σκόραρε σε μόλις 37 δευτερόλεπτα από την στιγμή που πέρασε ως αλλαγή.

Που να το ήξερε. Πως θα είχε κι άλλο γκολ. Στο 90'. Στο αγαπημένο του νούμερο. Αυτό που έχει στην φανέλα. Την χρονιά που γεννήθηκε. Γκολ που χάρισε τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό για την τρίτη σερί του νίκη σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ για το τρίτο του γκολ. Πλέον είναι ο Κολομβιανός με τα περισσότερα γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ενα δυνατό #fact για ν' αναγκάσει τον Πέκερμαν να τον καλέσει στην Εθνική Κολομβίας. Για να πραγματοποιηθεί το παιδικό του όνειρο...

Ποιος μπορεί να τον σταματήσει; Εχει περάσει τόσα και συνεχίζει. Να κάνει πράξη την επιλογή του. Να την στηρίζει με όλο του το είναι. Και δείτε τ' αποτελέσματα. Μόνο δύο γκολ μακριά από το είδωλό του. Τον Κριστιάνο. Οπως λέει και το σύνθημα του Ολυμπιακού φέτος «we keep on dreaming». Και ο ίδιος από μικρός παιδί ονειρεύεται. Και συνεχίζει να το κάνει.

 

Τελευταία Νέα