Ντοναρούμα: Το μέλλον της Μίλαν!

Ντοναρούμα: Το μέλλον της Μίλαν!

bet365

Tο Face Control σας παρουσιάζει την ιστορία του 16χρονου πορτιέρε της Μίλαν, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος έσπασε τα κοντέρ και έχει μπροστά του μία εκπληκτική καριέρα.

Στις 9 Μαρτίου του 1980 μία σειρά συμπτώσεων έφεραν τον τερματοφύλα της Primavera της Πεσκάρα να παίξει 10 λεπτά στον αγώνα με την Περούτζια. Ο Τζιαλνούκα Πακιαρότι είναι μέχρι σήμερα ο πορτιέρε που έχει πρωτοεμφανιστεί σε μικρότερη ηλικία στην Serie A κάνοντας ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών, 6 μηνών και 10 ημερών. Η ιστορία του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα δεν έχει καμία σχέση. Η πρώτη γνωριμία με αυτούς που παρακολουθούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έγινε το καλοκαίρι στο φιλικό της Μίλαν με την Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Ο Ντοναρούμα κράτησε clean sheet και στη διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε την εκτέλεση του Τόνι Κροος πριν αστοχήσει ο ίδιος.

Μερικούς μήνες μετά, ο πιτσιρικάς των 197 εκατοστών, έγραψε ιστορία. Σε μία ομάδα που δεν έχει σταματήσει να ψάχνεται και που ουσιαστικά δεν έχει να χάσει τίποτα, ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς -παρότι έπαιζε το κεφάλι του- αποφάσισε να ρίξει στον πάγκο τον βασικό σε όλη την περσινή σεζόν, Ντιέγο Λόπεθ, εξαιτίας της κακής του φόρμας στα τελευταία παιχνίδια. «Ο τερματοφύλακας είναι ένας παίκτης όπως όλοι οι υπόλοιποι. Πρέπει να αξιολογώ τα πάντα».

Ο Ντοναρούμα πήρε τα γάντια του βασικού κόντρα στην Σασουόλο και έγινε ο νεαρότερος πορτιέρε που κάνει ντεμπούτο για τους Ροσονέρι. Παρότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Serie A όντας μόλις 16 ετών και 8 μηνών, έμεινε πίσω από τον μύθο του κλαμπ, Πάολο Μαλντίνι, που στις 20 Ιανουαρίου του 1980 είχε παίξει σε ηλικία 16 ετών, 6 μηνών και 25 ημερών. Θα μπορούσε να έχει παίξει πολύ νωρίτερα αφού ο Πίπο Ιντζάγκι τον είχε πάρει πέρυσι στην αποστολή 8 φορές, ενώ το ρεκόρ είχε τη δυνατότητα να κάνει κομμάτια και ο Μαροκινός, μεσοεπιθετικός, Χασίμ Μαστούρ, στον οποίο ο Κλάρενς Ζέεντορφ δεν έδωσε την ευκαιρία να παίξει στο αδιάφορο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της σεζόν 2013-14.

Το φάουλ του Μπεράρντι στο San Siro δεν επέτρεψε στον 16χρονο να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του, όμως παρά το γεγονός αυτό κράτησε τη θέση και για το επόμενο παιχνίδι. Κόντρα στην Κιέβο σταμάτησε τον Παλόσκι σε καθαρό τετ-α-τετ και μετά το 1-0 χάρισε στην Μίλαν το πρώτο clean sheet σε 10 αγώνες φέτος στην Serie A. «Ο Μιχαΐλοβιτς είχε το σθένος να ποντάρει στον γιο μου, πήρε την απόφαση επειδή έχει πειστεί για το ταλέντο του. Οταν ο Μπεράρντι έστησε τη μπάλα για το φάουλ, φοβήθηκα ότι θα σκοράρει και το έκανε όμως η Σασουόλο δεν έβαλε άλλα γκολ. Δεν ξέρω αν θα παραμείνει βασικός αφού στην ομάδα υπάρχει ένας μεγάλος πρωταθλητής όπως ο Ντιέγο Λόπεθ. Πολλοί σύλλογοι ανακάλυψαν το ταλέντο του γιου μου. Η Νάπολι τον ήθελε, ενώ είχε trials σε Γιουβέντους και Ιντερ. Δεν πήγε εκεί, ήθελε Μίλαν πάση θυσία» είπε ο πατέρας του, Αλφόνσο.

Εχοντας κάνει ντεμπούτο σε μικρότερη ηλικία από τον κορυφαίο πορτιέρε όλων των εποχών, Τζίτζι Μπουφόν, οι αναφορές και οι παραλληλισμοί δίνουν και παίρνουν. «Το να έχουμε στο τέρμα έναν 16χρονο, είναι κάτι το ασυνήθιστο. Μου θυμίζει τον Μπουφόν, που έπαιξε επίσης πρώτη φορά πολύ μικρός. Ο προπονητής πήρε σωστή απόφαση που τον έβαλε και ο Ντοναρούμα τα πηγαίνει καλά στις προπονήσεις. Πρέπει να ευχαριστήσω το τμήμα scouting που τον εντόπισε όταν ήταν μόλις 13 ετών. Μέσα σε αυτά τα χρόνια βελτιώθηκε εντυπωσιακά» είπε ο CEO των Ροσονέρι, Αντριάνο Γκαλιάνι. Οταν ο Ντοναρούμα γεννήθηκε το 1999, ο Νο1 της Γιουβέντους είχε ήδη 100 εμφανίσεις στην Serie A και είχε παίξει 4 φορές με την Εθνική Ιταλίας.

Εχοντας αγωνιστεί ήδη στην under-17 της Εθνικής Ιταλίας και με εμφάνιση αμέσως στα βαθιά σε τόσο υψηλό επίπεδο, είναι αρκετές οι ομάδες που πλέον τον κοιτάζουν. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το ότι μάνατζέρ του είναι ο Μίνο Ραϊόλα ο οποίος πρόσφατα τον επέλεξε όταν του ζητήθηκε να φτιάξει την καλύτερη 11άδα με μπάτζετ 100 εκατ. ευρώ.

Για τους περισσότερους το άλμα του Ντοναρούμα είναι ξαφνικό, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι ενώ η αλλαγή στα δεδομένα κάθε άλλο παρά αναμένεται να τον επηρεάζει. «Εν μέρει ελπίζαμε αυτό να συμβεί πέρυσι, όταν είχαν εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια. Στο τέλος της σεζόν είχαμε μιλήσει για αυτή την πιθανότητα, οπότε ήταν πνευματικά προετοιμασμένος. Το credit πάντως πηγαίνει στο κλαμπ. Η δουλειά που έκαναν οι προπονητές τερματοφυλάκων ήταν εξαιρετική, τον παρακολουθούσαν στενά όλα αυτά τα χρόνια στα οποία βελτιώθηκε. Ευτυχώς, το κεφάλι του δεν παίρνει αέρα.

Ο Τζιανλουίτζι είναι ένα ήσυχο και ήρεμο παιδί, το οποίο ζει αυτό που συμβαίνει με την απόλυτη ταπεινότητα. Μετά την προπόνηση ή το παιχνίδι, προτιμά να πάει στο ξενοδοχείο με τους φίλους του από την ομάδα νέων ή στο σπίτι και να κάτσει με την οικογένειά του. Προσπαθεί να μάθει κάτι καινούριο από κάθε κατάσταση, αυτό που μισεί είναι να είναι απροετοίμαστος. Πάντα κάνει έρευνα, όπως και στο σχολείο» ήταν το... ρεπορτάζ του πατέρα Αλφόνσο για το αστέρι του, για το οποίο έκανε σαφές ότι δεν μπορούσε να παίξει σε άλλη ομάδα.

«Υπήρξαν αρκετές ομάδες που ήθελαν να τον δοκιμάσουν, όμως πρώτη του επιλογή ήταν η Μίλαν αφού όλη η οικογένεια έχουμε πάθος με τους Ροσονέρι...».

Follow me: George_Kontogeorgis

 

Τελευταία Νέα