Zumba®... λόγος για να χαμογελάς!

Μιχάλης Τσαμπάς
Zumba®... λόγος για να χαμογελάς!

bet365

Η Ελλάδα δεν είναι παρά μία από τις 150 χώρες (!!!) όπου περίπου 14 εκ. άνθρωποι παρακολουθούν μαθήματα zumba! Λέξη άγνωστη σε πολλούς. To G-Weekend Journal με την βοήθεια της instructor Zumba® και χορεύτριας, Σεμίνας Δουρίδα σας την παρουσιάζει μέχρι να... κολλήσετε!

«Zumba®! Δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα γυμναστικής, αλλά ένας τρόπος ζωής! Είναι ένα απο τα ωραιότερα συναισθηματα να μπαινεις στην αίθουσα να κάνεις μάθημα και να βλέπεις τα προσωπα των μαθητων σου ενώ ήρθαν σκυθρωπά να φεύγουν με ένα τεράστιο χαμόγελο έχοντας ξεχάσει έστω για 60 λεπτά τα όσα τους απασχολούσαν»!

Με τις παραπάνω 51 λέξεις, αλλά και πολλά συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμό να την ξεχειλίζουν, η Σεμίνα Δουρίδα περιέγραψε για λογαριασμό του Gazzetta Weekend Journal το πλαίσιο της Zumba®. Ενός προγράμματος γυμναστικής με φουλ κίνηση, που τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο εξαπλώνεται και στην χώρα μας!

Άλλωστε είπαμε πως Ελλάδα δεν είναι παρά μία μόνο από τις 150 χώρες (!!!) όπου γίνονται μαθήματα zumba! Eκπληκτικοί αριθμοί... Κι επειδή υπάρχουν κι αυτοί που έχουν τις απορίες τους διαβάστε τις παρακάτω ερωτήσεις και απαντήσεις για να τα μάθετε όλα!

1) Πρώτη ερώτηση, η απορία των περισσότερων. Τι είναι η Zumba®;

Πάνω απο όλα Zumba®= Party. Eίναι ένα αερόβιο πρόγραμμα γυμναστικης που συνδυάζει latin ρυθμούς και latin κινήσεις και έχει ως αποτέλεσμα το κάψιμο θερμίδων με τον πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.

2) Zumba® μαθαίνουν μόνο οι γυναίκες;

Όχι μόνο δεν είναι μόνο για γυναίκες αλλά είναι για όλους ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

3) Τι προσφέρει στο σώμα;

Είναι μια ολοκληρωμένη προπόνηση που συνδυάζει όλα τα στοιχεία του fitness. Ενισχύει το καρδιαναπνευστικό και μυικό σύστημα, βοηθάει στην ισορροπία και την ευελιξία μιας και στηρίζεται σε αρκετά βήματα χορών και το κυριότερο βοηθάει στην ψυχική υγεία όλων μας. Ο καθένας μετά απο κάθε μάθημα φεύγει γεμάτος ενέργεια και πάντα με ένα τεράστιο χαμόγελο. Αρκετά απαραίτητο στις μέρες μας θα έλεγε κανείς.

4) Ποια είναι η χρονική διάρκεια του κάθε μαθήματος;

Ένα ολοκληρωμένο μάθημα διαρκεί από 50 εώς 60 λεπτά.

5) Ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός μαθημάτων την εβδομάδα;

Ιδανικό θα ήταν 3 φορές την εβδομάδα αλλά ποτέ δεν έιναι αρκετες...

6) Πόσα μαθήματα χρειάζονται ώστε να φτάσει κανείς σε ένα επιθυμητό επίπεδο;

Δεν υπάρχει κάποιο επίπεδο. Κανείς δε σε κρίνει για τις χορευτικές σου ικανότητες ούτε απαιτεί να μάθεις κάτι από την πρώτη στιγμή. Ο καθένας μαθαίνει τα βήματα και τις χορογραφίες στο δικό του χρόνο και με το δικό του τρόπο. Άλλωστε οι κινήσεις επαναλαμβάνονται, το ίδιο και οι χορογραφίες. Διασκεδάζοντας, χορεύοντας, ιδρώνοντας γυμνάζεσαι και περνάς όμορφα. Το πρόγραμμα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να μπορούν να μάθουν και να ευχαριστηθούν από το πρώτο κιόλας μάθημα.

7) Υπάρχει ηλικιακός περιορισμός;

Όχι δεν υπάρχει, αν και για τις μεγάλες ηλικίες υπάρχει ειδικό πρόγραμμα που λέγεται Zumba® Gold είναι λίγο χαμηλότερης έντασης αλλά έχει την ίδια ακριβώς δομή και τα ίδια οφέλη.

8) Επειδή βρισκόμαστε και σε δύσκολες εποχές λόγω κρίσης, η Zumba θεωρείται ακριβό χόμπι;

Πλέον μπορεί κανείς να βρει ένα μάθημα Zumba® παντού. Είναι σε κάθε γυμναστήριο και σε κάθε σχολή χορού με πολύ προσιτές τιμές. Πολύ σημαντικό όμως να ενημερωνόμαστε αν το μάθημα γίνεται από πιστοποιημένους Zumba instructors που έχουν εκπαιδευτεί και ξέρουν τι έιναι το πρόγραμμα και τί αυτό πρεσβεύει. Yπάρχουν και πολλά Specialties όπως Zumba® kids kai jr, aqua zumba, zumba step και πολλά άλλα..που αποδεικνύουν το εύρος και τη δυναμική του προγράμματος. Με το πρόγραμμα αυτό έχουν διοργανωθεί με τεράστια επιτυχία Zumbathon που τα έσοδα αυτων διατείθονται για φιλανθρωπικό σκοπό. Ανατρέχοντας κανείς στο διαδίκτυο μπορεί να ενημερωθεί για όλα αυτά αναλυτικότερα.Πάνω απο 15 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν Zumba®. Αυτό και μόνο τα λέει όλα.

 

Τελευταία Νέα