Ομαδάρα... παλτουδάρα!

Νίκος Αθανασίου
Ομαδάρα... παλτουδάρα!

bet365

Υπάρχουν dream teams και... συντρίμ teams! Eδώ θα διαβάσατε την δεύτερη... Συγκέντρωσαμε την ιδανική 18αδα «παλτών» που φόρεσαν την φανέλα του Παναθηναϊκού και την παρουσιάζουμε!

Oι μεταγραφές είναι σαν τα λαχεία. Μπορούν να σε κάνουν πλούσιο, να σε «φτιάξουν» για μια ζωή, να σε κάνουν πρώτο μάγκα! Μπορούν, βέβαια, και να σε αφήσουν στην μιζέρια, την φτώχεια, την κακομοιριά. Ο Παναθηναϊκός από μεταγραφές δεν έχει να θυμάται και πάρα πολλές πιου άφησαν ιστορία. Στον αντίποδα, έχει να θυμάται παλτά. Κάθε λογής. Τερματοφύλακες, αμυντικούς, μέσους, εξτρέμ, επιθετικούς. Γυρίσαμε τον χρόνο πίσω και φτιάξαμε μια 18αδα από... ντουλάπα! Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα ''παλτά'' και σας τα παρουσιάζουμε. Φυσικά και επειδή η λίστα των υποψηφίων ήταν μεγάλη και τα γούστα πάντα διαφορετικά, περιμένουμε στα σχόλια τις δικές σας προτάσεις.

Αρκάντιους Μάλαρτζ

Μεταγράφηκε από την Ξάνθη στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2007, μετά από εξαιρετικές σεζόν. Δεν έχει εκείνος την απόλυτη ευθύνη για ότι συνέβη αλλά εξελίχθηκε σε αποτυχημένη μεταγραφή. Κάτι το rotation του Πεσέιρο στους πορτιέρο, κάτι η... τρέλα του Τεν Κάτε(τον έβαλε μέχρι και να κουρέψει την μοϊκάνα), οδήγησαν τον Πολωνό στην έξοδο, χωρίς να προσφέρει και τίποτα.

Νίκι Κάιπερ

Ο Ολλανδός στα πολύ νιάτα του ήταν παιχτάρα. Ήρθε τον... επικό Ιανουάριο του 2013 όπου όποιος περνούσε έξω από την Παιανία έμπαινε μέσα και φορούσε φανέλα. Υποτίθεται θα κάλυπτε το κενό του Νίκου Σπυρόπουλου Αγωνίστηκε σε 1-2 παιχνίδια, ήρθε με πρόβλημα τραυματισμού και έφυγε το καλοκαίρι.

Μπραϊς Μουν

Ήρθε ως μεγάλη ανακάλυψη του Γιάσμινκο Βέλιτς και αφού πέρασε από δοκιμαστικά στην Παιανία. Έφυγε και επέστρεψε με τρομερή μπυροκοιλιά στην προετοιμασία του Κιτσμπούχελ το 2011. Μυθική η παρουσία του Νοτιοαφρικανού μπακ.

Ζούλιο Σέζαρ

Μεγάλο όνομα, τεράστια καριέρα, μουντιαλικός με την Εθνική Βραζιλίας(καλύτερος αμυντικός σε εκείνο του Μεξικό του 1986). Ήρθε, κόλλησε τα τελευταία ένσημα τον χειμώνα του 1999 σε μεγάλη ηλικία, παίζοντας σε όλα κι όλα σε τρια ματς και το καλοκαίρι... χαιρέτισε για την Βέρντερ Βρέμης.

Χρήστος Μελίσσης

«Αν ο Μποτινέλι κάνει 3, ο Μελίσσης αξίζει 23» ήταν η ατάκα του Κώστα Αντωνίου για τον Έλληνα αμυντικό! Ο Παναθηναϊκός... έσκαγε 2 εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2008 και προχωρούσε στην πιο αποτυχημένη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή τα τελευταία χρόνια. Ποτέ δεν έγινε ηγέτης της άμυνας, ποτέ δεν καθιερώθηκε στην ενδεκάδα.

Φλάβιο Κονσεϊσάο

Το καλοκαίρι του 2005 ο Παναθηναϊκός... σαρώνει στην αγορά και κάνει διπλό «χτύπημα» στον άξονα, με τον Φλάβιο Κονσεϊσάο και τον Ιγκόρ Μπίσκαν. Παίκτες εγνωσμένης αξίας που δεν «έπιασαν».Ο Βραζιλιάνος άσος που είχε αγωνιστεί και στην Ρεάλ Μαδρίτης, θα έρθει σε τραγική κατάσταση, θα σέρνεται για λίγο καιρό στο χορτάρι και μετά από ένα εξάμηνο θα γυρίσει στην πατρίδα του, κάνοντας αποδεκτή την λύση συμβολαίου που πρότεινε η ΠΑΕ. Τουλάχιστον δεν «έκατσε» στο συμβόλαιο και αναγνώρισε ότι δεν βλεπόταν!

Ιγκόρ Μπίσκαν

Μεγάλο όνομα, πολλά λεφτά, ελάχιστες καλές εμφανίσεις από τον Κροάτη αμυντικό μέσο, ο οποίος ήρθε το καλοκαίρι του 2005 ως πρωταθλητής Ευρώπης με την Λίβερπουλ. Δεν έκανε την διαφορά, δεν έβγαλε ηγετικά χαρακτηριστικά, γενικά ήταν μια αποτυχημένη μεταγραφή που δύο χρόνια μετά αποχώρησε από το «τριφύλλι».

Σίντνεϊ Γκοβού

Mεγάλη καριέρα στα κλαμπ της παραλιακής, μεγάλο ποτήρι ο Γάλλος που θα τον θυμόμαστε για το γκολ που άνοιξε το σκορ στο Καμπ Νου επί της Μπαρτσελόνα(5-1) και τα πειθαρχικά του παραπτώματα. Καλοκαίρι του 2010 ήρθε με υποδοχές και άλλα ωραία, υπέγραψε νέο συμβόλαιο βάσει των λεπτών συμμετοχής και τελικά την... έκανε νωρίς, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν άντεχε έναν πρώην ποδοσφαιριστή στα αποδυτήριά του.

Βίκτορ Σάντσεθ

Από τους ηγέτες της Λα Κορούνια στις αρχές των 00's, εξαιρετικός δεξιός χαφ ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2006 και ενώ είχε αρκετούς τραυματισμούς τα προηγούμενα χρόνια. Θα τον θυμόμαστε για μια σέντρα που βρήκε στο κεφάλι του Κωστούλα και έκρινε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός(1-0) του ΟΑΚΑ εκείνη την σεζόν. Ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις και παρά το «μεγάλο» του όνομα, η προσφορά ήταν ελάχιστη.

Γιοχέϊ Καζιγιάμα

Στην... καραβιά του 2013 ο Ιάπωνας επιτελικός μέσος ήρθε ως δανεικός. Δεν ήταν τόσο κακός, όχι βέβαια για το επίπεδο του Παναθηναϊκού αλλά για ομάδες τύπου Λεβαδειακού. Έπαιξε λίγα ματς και μετά εξαφανίστηκε. Ακόμη μια επιλογή του Βαρέλα.

Σάντορ Τόργκελε

Επιθετικός... ανέκδοτο! Πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν στράικερ που φόρεσε την φανέλα ως βασικός στην αρχή της χρονιάς και έχανε τα άχαστα σε κάθε ματς; Φήμες αναφέρουν πως δεν έκανε σεφτέ ούτε στις προπονήσεις της Παιανίας. Έφυγε χωρίς να σημείωσε τέρμα, με προορισμό τον ΠΑΟΚ. Εκεί τουλάχιστον έσκισε τα δίχτυα! Μια φορά...

Πάγκος

Mιχάλης Σιημητράς

«Θα πρέπει δίπλα από το τέρμα, να του βάλουν μια πισίνα μήπως και αρχίσει να βουτάει» είχε ακουστεί στα... χρόνια του. Καλοκαίρι του 2005 πήγε στον Παναθηναϊκό, έχοντας ως ''πιστοποιητικό'' μια τρομερή εμφάνιση με την φανέλα του Ιωνικού σε βάρος της ΑΕΚ που τελικά έκρινε το πρωτάθλημα. Έφυγε μετά από έξι μήνες ως αποτυχημένος...

Τζόζεφ Ενακαρίρε

Καλοκαίρι του 2007. Βαφτίστηκε ως ο νέος ηγέτης της άμυνας. Είχε «τρελά» θέματα με τραυματισμούς, έπαιξε σε λιγοστά παιχνίδια(χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο) και χαιρέτισε πριν κλείσει χρόνο στην Ελλάδα.

Μπρούνο Φορναρόλι

Ο τύπος από την Ουρουγουάη έκανε... παπάδες στην πρώτη προπόνηση και άπαντες έλεγαν «τι παιχτάρα είναι αυτή». Στην συνέχεια χάθηκε. Σαν να μην υπήρχε. Το ίδιο είχε κάνει και στην Σαμπντόρια. Θα τον θυμόμαστε για τα 2 γκολ κόντρα στην Προοδευτική σε ματς Κυπέλλου. Είναι ένας σημαντικός λόγος...

Άντονι Σέριτς

Ο... Ρωμαίος φρουρός! Ήρθε με περγαμηνές από την Λάτσιο, διεθνής με την Εθνική Κροατίας. Τεράστια «τρύπα» στο αριστερό άκρο της άμυνας, δημιουργικά ανύπαρκτος και πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία. Λες και έπαιζε με «βίσμα».

Ντουμίτρου Μίτου

Ο Παναθηναϊκός αντί να «χτίσει» και να επενδύσει πάνω στην ομάδα που πήρε το νταμπλ το 2004, έκανε αμφιλεγόμενες επιλογές ποδοσφαιριστών το καλοκαίρι. Μία από αυτές ο... απίθανος Ντουμίτρου Μίτου. Εξτρέμ-θα ήθελε να είναι- πιο αργό και από την καθυστέρηση. Άτεχνος, έπαιξε σε 6 παιχνίδια και έφυγε μετά από έναν χρόνο.

Νόρντιν Βόουτερ

Πουλέν της ίδιας μεταγραφικής περιόδου. Αυτός τουλάχιστον έπαιξε σε περίπου 20 ματς και μας έδειξε σε μεγαλύτερο δείγμα αγώνων ότι δεν ''έκανε''. Εξτρέμ χωρίς σέντρα, χωρίς γκολ, χωρίς τίποτα.

Έρικ Λίνκαρ

Ήρθε το καλοκαίρι του 2002 ως ''λαχείο'' και ήταν από αυτά που δεν πιάνεις ούτε τον λήγοντα. Αμυντικός μέσος, έπαιξε δέκα ματς όλα κι όλα και δεν μπόρεσε να καθιερωθεί. Συνέχισε την καριέρα του στον Ακράτητο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα