Ένα... Κουκουνάρι στο Χολαργό!

Θάνος Σαρρής
Ένα... Κουκουνάρι στο Χολαργό!

bet365

Η ευχάριστη έκπληξη στο Χολαργό, με τα πρωτότυπα πιάτα και τις τιμές που σε εκπλήσσουν ευχάριστα! Το Gazzetta Weekend Journal σας ξεναγεί στο «Κουκουνάρι».

Τους τελευταίους μήνες, η αναζήτηση ωραίων στεκιών για φαγητό τα μεσημέρια της Κυριακής έχεις γίνει κάτι σαν ιεροτελεστία στην παρέα. Είναι πιθανόν η μοναδική αφορμή για κοινή συνάντηση όλων, με τις αντίθετες ώρες εργασίας και τις εξαντλητικές καθημερινές. Το στέκι εξαρτάται πρωτίστως από την ποιότητα του φαγητού και δευτερευόντως από τα υπόλοιπα.

Το «Κουκουνάρι» το βρήκαμε κατόπιν πρότασης φίλου. Στο σύντομο... scouting που κάναμε, λάβαμε εξαιρετικό feedback, οπότε πριν από περίπου ένα χρόνο αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε. Και από τότε κολλήσαμε!

Το μαγαζί βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, πάνω στη λεωφόρο Μεσογείων (262). Ο χώρος είναι τόσο προσεγμένος, που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι παραπλεύρως ενός κεντρικού δρόμου. Μοντέρνος, άνετος, minimal και απόλυτα φιλόξενος, με το ξύλο, το μέταλλο και το πράσινο να κυριαρχεί. Δημιουργημένος από νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες και μακρυά από νοοτροπίες «πονηρών» καταστηματαρχών που κοιτάζουν τον πελάτη στην... τσέπη! Ένα κομμάτι της σκεπής ανοίγει οπότε τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά βράδια με τα αστέρια από πάνω, το περιβάλλον γίνεται ακόμα πιο όμορφο.

Η πρώτη εικόνα που θυμάμαι από την παρθενική επίσκεψη είναι η αίσθηση πως, από τον χώρο και το γενικότερο attitude οι τιμές θα είναι τσιμπημένες. Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τα ευφάνταστα πιάτα κυμαίνονται σε τουλάχιστον λογικές τιμές. Σε κάποια, αναρωτιέσαι αν είναι όντως τόσο χαμηλές.

Η αλήθεια είναι πως το «Κουκουνάρι» το συνοδεύουν εξαιρετικές συστάσεις για το χοιρινό του κότσι, αλλά σε αυτό δεν μπορώ να σας βοηθήσω, μιας και το εν λόγω πιάτο δεν είναι του γούστου μου. Μπορώ όμως να σας γράψω για τα υπόλοιπα.

Η ολόφρεσκη παντζαροσαλάτα με το φινόκιο, το κρεμμυδάκι και το αγριοράπανο ήταν από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει. Το ίδιο και η σαλάτα με το όνομα του μαγαζιού, η οποία είναι μια πραγματική πανδαισία λαχανικών!

Από τα ορεκτικά νομίζω πως δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Το ταλαγάνι σουφλέ με την καπνιστή πάπρικα και τη σάλτσα μελιού ήταν μοναδικό, οι κολοκυθοκεφτέδες λες και έγιναν από τη γιαγιά στο χωριό, το ρολό κοτόπιτας το απόλυτο must, τα τσιπς με τα αυγά μάτια και την τριμμένη γραβιέρα άκρως γευστικά. Μπορούν να αποτελέσουν και από μόνα τους κυρίως πιάτο για την ακρίβεια, μιας και οι μερίδες είναι εξαιρετικά ικανοποιητικές.

Τα κοντοσούβλια, χοιρινό και κοτόπουλο και ο τρόπος που σερβίρονται (σε μια κρεμάλα σε μεγάλο πιάτο) που περνούσαν αριστερά και δεξιά μας δεν γινόταν να μην μπουν στο μενού. Εξαιρετική παρουσίαση, εξαιρετική γεύση. Παρότι δεν είμαι και ο μεγαλύτερος φίλος των ζυμαρικών, προσωπικά ξεχώρισα τα στριφτάρια με το αρνάκι γάλακτος και τις ταλιατέλες σε κρέμα γραβιέρας, καθώς και το πιο light κριθαρότο λαχανικών. Εκπληκτικά αρώματα, δοσολογίες, γεύσεις και ιδανικός χρόνος μαγειρέματος.

Οι συνδαιτυμόνες μου τιμούν ιδιαίτερα το συκωτάκι γάλακτος κάνοντας λόγο για "το καλύτερο που έχουμε φάει" (δυστυχώς το συγκεκριμένο φαγητό ούτε να το βλέπω δεν μπορώ) το μοσχαράκι μπρεζέ και τα μπιφτέκια γαλοπούλας.

Με αυτά και με αυτά το μαγαζί καθιερώθηκε στις επιλογές μας. Είναι φορές που... δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε στα κυρίως από τον πανικό των ορεκτικών! Ποτέ όμως δεν έχουμε φύγει δυσαρεστημένοι από κάτι. Εξαιρετικές γεύσεις, τιμές, περιβάλλον και πάντα ευδιάθετο σέρβις. Εμείς, καλυπτόμαστε πλήρως! Ώρα να το δοκιμάσετε...


Το Κουκουνάρι

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μεσογείων 262 Χολαργός, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-6540400
http://koukounari-restaurant.gr/

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα