Τα «ΣΚ» στραγάλι! Τις άλλες μέρες;

Δημήτρης Τομαράς
Τα «ΣΚ» στραγάλι! Τις άλλες μέρες;

bet365

Στην Ελλάδα η διαιτησία δεν είναι επαγγελματική! Λάθος μεγάλο! Μέχρι να γίνει πάντως μπορείτε να μάθετε με τι ασχολούνται οι ρέφερι της Super League όταν δεν βρίσκονται στα γήπεδα!

Είκοσι έξι τον αριθμό είναι οι διαιτητές της φετινής Super League και αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το τι επαγγέλονται όταν δεν σφυρίζουν παιχνίδια.

Το επάγγελμα του αστυνομικού ασκούν οι Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθήνας) και Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), με τον δεύτερο να έχει δηλώσει ανοιχτά πως το μεγάλο πρότυπό του στην διαιτησία είναι ο Κύρος Βασσάρας. Αστυνομικός είναι και ο Βάτσιος, που εάν προέρχεται από την Αιτωλοακαρνανία είναι στον Σύνδεσμο της Δυτικής Αττικής.

Ο Βάτσιος έχει έναν αδερφό που έχει παίξει στον Παναιτωλικό ενώ εκτός από τον κινηματογράφο του αρέσει πολύ να παίζει μπάσκετ. Με επιχειρήσεις ασχολούνται οι Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών), Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) αλλά και ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά, ο οποίος υπήρξε και εργολάβος).

Η Super League όμως έχει και... κομπιουτεράδες. Ο λόγος για τους Μάνταλο και Αρετόπουλο. Ο πρώτος είναι καθηγητής πληροφορικής και ο δεύτερος εργάζεται ως τεχνικός υπολογιστών. Ο Δημητρόπουλος έχει επιλέξει να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ενώ ο Βοσκάκης είναι δημόσιος υπάλληλος. Οι αριθμοί είναι το... φόρτε των Τριτσώνη, που είναι οικονομολόγος και Γιάχου, ο οποίος είναι τραπεζικός υπάλληλος. Πάνω κάτω στην ίδια κατηγορία μπαίνει και ο Λαμπρόπουλος ως λογιστής που είναι.

Ο Στυλιαράς είναι γυμναστής ενώ ο Παππάς φυσιοθεραπευτής. Ο Κουκουλάκης επαγγέλεται οφθαλμίατρος και ο Κύζας επιστημονικός συνεργάτης. Ειδικός φρουρός είναι ο Μήτσιος ενώ ο Δελφάκης προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο ως διασώστης του ΕΚΑΒ.

Στην περίπτωση του Τάσου Παπαπέτρου το… μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά (σ.σ. σαν την περίπτωση του Σπάθα), καθώς είναι μοναχοπαίδι του παλιού διαιτητή, Γιάννη, ο οποίος σφύριζε στην Α' Εθνική το διάστημα 1994-99. Είναι λογιστής και δούλευε πάνω στο αντικείμενό του, στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα.

Του αρέσουν τα ταξίδια αλλά και ο κινηματογράφος και μια από τις ταινίες που του άρεσε ήταν το «Τανγκό των Χριστουγέννων».

Ο Τζήλος έχοντας σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στην Ξάνθη και επαγγελματικά διατηρεί δικό του γραφείο. Τεχνική εταιρία που το τελευταίο διάστημα αναλαμβάνει και έργα που έχουν σχέση με το περιβάλλον. Ο Σελίμος που φέτος επανήλθε στους πίνακες της Super League είναι και αυτός γιός παλιού διαιτητή. Είναι επιχειρηματίας διατηρώντας δύο καφετέριες και ένα μπαρ.

Ο Κιοτζένης είναι αστυνομικός και υπηρετεί στο τμήμα ασφάλειας της Ξάνθης. Μάλιστα λόγω της διαιτητικής του παρουσίας έχει περάσει δύσκολες στιγμές. Τον Ιούνιο του 2011 του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, όπως συνέβη και σε άλλους ρέφερι, για τον αγώνα του Εθνικού Αστέρα με την Ηλιούπολη (0-1).

Τότε είχε μπει γκολ και ο βοηθός υπέδειξε οφσάϊντ. Ο Κιοτζένης το μέτρησε και δικαιώθηκε από τον παρατηρητή διαιτησίας Βασίλη Τσαγγάρη (Δωδεκανήσου). Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους απαλλάχθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Παναγιώτη Φάκο. Τον Φεβρουάριο του έτους 2015 με ψήφους 5-0 δικαιώθηκε και από το πειθαρχικό συμβούλιο της αστυνομίας και μπόρεσε να επιστρέψει στην υπηρεσία που εργάζεται.

Ο Σερραίος Φωτιάδης σπούδασε ηλεκτρολόγος - μηχανικός στην Καβάλα αλλά στην συνέχεια έγινε αστυνομικός. Μάλιστα έχει μία αδελφή που είναι δικηγόρος και έναν αδελφό γεωπόνο.

Ο Καραντώνης δουλεύει ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρία και ενώ έχει σπουδάσει μηχανολόγος - μηχανικός στις Σέρρες. Κατά το παρελθόν καταπιάστηκε με το χάντμπολ και έφτασε μέχρι το Α2. Τέλος ο Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής ICBS και έχοντας κάνει μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Kingston. Είναι καθηγητής πληροφορικής.

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΕΦΕΡΙ:

Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Σύνδεσμος Αθηνών): Αστυνομικός
Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών): Λογιστής
Ανδρέας Παππάς (Αθηνών): Φυσιοθεραπευτής
Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών): Οικονομολόγος
Δημήτριος Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας): Γυμναστής
Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας): Διασώστης του ΕΚΑΒ
Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών): Επιχειρηματίας
Γεώργιος Κύζας (Δράμας): Επιστημονικός συνεργάτης
Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής): Αστυνομικός
Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου): Αστυνομικός
Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας): Λογιστής
Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας): Ιδιωτικός υπάλληλος
Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου): Ειδικός φρουρός
Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου): Γιατρός - οφθαλμίατρος
Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας): Επιχειρηματίας
Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας): Καθηγητής πληροφορικής
Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας): Επιχειρηματίας
Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας): Πολιτικός μηχανικός - Ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας
Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας): Καθηγητής πληροφορικής
Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης): Αστυνομικός
Ηλίας Σπάθας (Πειραιά): Ασχολείται με επιχειρήσεις
Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου): Δημόσιος υπάλληλος
Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών): Αστυνομικός
Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων): Τεχνικός υπολογιστών
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας): Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα
Αθανάσιος Γιάχος (Χίου): Τραπεζικός υπάλληλος
 

Τελευταία Νέα