Οι εκλογές από... μέσα! (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Οι εκλογές από... μέσα! (pics)

bet365

H... καρδιά κάθε εκλογικής διαδικασίας είναι το Υπουργείο Εσωτερικών! To Gazzetta Weekend Journal βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στο «στρατηγείο ροής αποτελεσμάτων» και σας μεταφέρει το κλίμα που επικρατούσε...

Συνηθίζουμε κάθε φορά που έχουμε εκλογές να λέμε ότι είναι οι πιο κρίσιμες για την χώρα κάτι που δεν είναι υπερβολή να το πει κανείς γι αυτές της 20ης Σεπτεμβρίου. Άλλωστε με το τρίτο μνημόνιο να περιμένει στην γωνία το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης ήταν ο λαός να δώσει εντολή για μια σταθερή κυβέρνηση. Υπεύθυνο για την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής ήταν το Υπουργείο Εσωτερικών και το gazzetta.gr βρέθηκε την ημέρα των εκλογών στο Κέντρο Τύπου του Υπουργείου και παρακολούθησε τα αποτελέσματα.

Πρώτα από όλα η δουλειά του Υπουργείου δεν είναι αποκλειστικά την ημέρα τής διεξαγωγής των εκλογών, αλλά ξεκινάει από την ημέρα που ανακοινώνεται η προσφυγή στις κάλπες. Αρμοδιότητα του ο συντονισμός και η οργάνωση των εκλογών με την προετοιμασία να διαρκεί για περίπου ένα μήνα-όσο δηλαδή-ήταν η διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Έτσι, την ημέρα των εκλογών-όσο οξύμωρο και να φαίνεται-ο φόρτος εργασίας είναι λιγότερος σε σχέση με τις 25 ημέρες που χρειάζονται από το Υπουργείο για την προετοιμασία.

Το gazzetta.gr βρέθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στο Κέντρο Τύπου λίγο πριν την ανακοίνωση των exit polls. Όταν φτάσαμε στο Υπουργείο ήδη κυκλοφορούσαν και τα πρώτα exit polls και η κουβέντα τόσο των δημοσιογράφων όσο και των υπαλλήλων ήταν το πιθανό ποσοστό του ΛΑΕ και το γεγονός ότι μπορεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου να μείνει εκτός Βουλής.

Την ίδια ώρα οι απεσταλμένοι των καναλιών ετοιμάζονταν για τις πρώτες ζωντανές συνδέσεις, ενώ στο κέντρο ηλεκτρονικής λήψης αποτελεσμάτων, είχε ξεκινήσει η συλλογή των αποτελεσμάτων. Το ευχάριστο ήταν ότι κάποιες περιφέρειες θα έστελναν τα αποτελέσματα ηλεκτρονικά, κάτι που θα διευκόλυνε αρκετά την διαδικασία σε σχέση με το τηλέφωνο όπως γινόταν παλιότερα.

Το ευχάριστο ήταν ότι η οργάνωση ήταν άρτια και οι υπάλληλοι έκαναν χωρίς κάποιο πρόβλημα και όσο η ώρα περνούσε η νίκη του Αλέξη Τσίπρα έπαιρνε διαστάσεις θριάμβου με τους δημοσιογράφους να στήνουν πηγαδάκια τόσο για το γεγονός ότι ο Τσίπρας κάνει πλάκα στους αντιπάλους τους καθαρίζοντας τόσο αυτούς της ΝΔ, όσο και τους πρώην εσωκομματικούς.

Μετά τις 9 και με τα αποτελέσματα να είναι πλέον ξεκάθαρα το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε δίπλα από το Υπουργείο στην Πλατεία Κλαυθμώνος όπου βρισκόταν το κεντρικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ. Σιγά σιγά ο κόσμος γέμιζε την πλατεία και τους γύρω δρόμους περιμένοντας τον Αλέξη Τσίπρα να απευθύνει έναν χαιρετισμό στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Αφού είδαμε και την σουρεάλ εικόνα του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο να αποθεώνονται αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε με την ελπίδα επιτέλους να υπάρξει μια κυβέρνηση με πλάνο που θα μπορέσει επιτέλους να κυβερνήσει.

 

Τελευταία Νέα