Το... αδιανόητο Football Freestyle! (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Το... αδιανόητο Football Freestyle! (pics+vids)

bet365

Καλό το χορτάρι, καλό το υπερσύγχρονο γήπεδο, καλές οι γεμάτες εξέδρες, αλλά η αλάνα και τα... αλήτικα κόλπα έχουν άλλη χάρη! Το Gazzetta Weekend παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους freestylers παγκοσμίως και τις συνεργασίες τους με τα μεγάλα αστέρια.

Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να κάνετε έστω και το πιο... «απλό» κόλπο από freestyle περνώντας το πόδι πάνω από τη μπάλα κάνοντας γκελάκια, αλλά χρειάζεστε τεράστια προσπάθεια (και να γλιτώσετε το τράβηγμα) για να το καταφέρετε;

Είναι σαν να λες σε αυτούς τους δύο τύπους να... σου βάλουν να πιείς ένα ποτήρι νερό (όπως θα έλεγε και μια ψυχή).

Κάποτε το Freestyle με μια μπάλα ποδοσφαίρου ήταν απλά ένα θέαμα σε ένα πάρκο με μπόλικο κόσμο μαζεμένο τριγύρω. Πλέον, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέχρι και... επάγγελμα, έχοντας πάρει τρελές διαστάσεις. Οι F2Freestylers, ή αλλιώς Μπίλι Γουίνγκροουβ και Τζέρεμι Λιντς, το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο στην Αγγλία. Βέβαια, επειδή η... τέχνη αυτή δεν γνωρίζει σύνορα, η φήμη τους έχει εξαπλωθεί και οι ίδιοι συνεχώς είναι προσκεκλημένοι σε events σχετικά με ποδόσφαιρο από μεγάλες αθλητικές εταιρείες ένδυσης ή δίνουν το «παρών» σε μεγάλους διαγωνισμούς Freestyle ώστε να... αποτελέσουν έμπνευση για τους επίδοξους «ακόλουθούς» τους.

Οι δυο τους, το κάνουν αυτό περισσότερο από μια δεκαετία. Η συνεργασία τους, φάνταζε στο μυαλό τους σχεδόν... απαραίτητη. Όχι για τους ίδιους ή για να βοηθηθεί ο ένας από τον άλλον και να γίνουν καλύτεροι, αλλά για να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό το έργο τους. Από τη στιγμή που γνωρίστηκαν, ήξεραν ότι έπρεπε να «μπλέξουν» το ταλέντο και τις ικανότητές τους και να δουλέψουν μαζί, αφού σκέφτηκαν ότι οι δύο μαζί, θα έκαναν ακόμα πιο εντυπωσιακά σόου σε σύγκριση με αυτό που θα έκανε ο καθένας τους ξεχωριστά.

Ο Μπίλι Γουίνγκροουβ είναι από τους πιο έμπειρους freestylers, ξεκινώντας επαγγελματικά από το 2003. Έχει γυρίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη και ήταν ο πρώτος που υπέγραψε και συμβόλαιο με ποδοσφαιρικό σύλλογο και πιο συγκεκριμένα με την Τότεναμ. Διατηρεί τρία ρεκόρ Γκίνες, ενώ είναι αυτός τον οποίο συμβουλεύονται οι μεγάλες αθλητικές εταιρείες για τα διαφημιστικά με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όπως οι Μέσι, Ρονάλντο, Τόρες, Ντελ Πιέρο παλιότερα και κάποτε ολόκληρη την ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο Youtube, έχει περισσότερα από 40.000.000 «χτυπήματα» στα βίντεο που έχει αναρτήσει.

Ο Τζέρεμι Λιντς θεωρείτο ένας από τους καλύτερους freestylers και πλέον ένας από τους καλύτερους επαγγελματίες στο χώρο. Εμπνεύστηκε από ένα διαφημιστικό της Nike, πίσω στο 2000, όταν είδε παίκτες όπως οι Έντγκαρ Ντάβιντς και Ντενίλσον να πρωταγωνιστούν κάνοντας... μαγικά και κάπως έτσι αποφάσισε και ο ίδιος να δουλέψει πολύ και να φτάσει όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο επίπεδο. Έκανε κι αυτός ταξίδια για να διαδώσει τη φήμη του και να κυνηγήσει το όνειρο, ενώ, ήταν από τις πιο αγαπητές και επιτυχημένες συμμετοχές του κοινού στο... «Britains Got Talent»! Στο Youtube, υπάρχουν βίντεό του με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρομπίνιο και Νάνι, ενώ έχει δουλέψει μαζί και με τους Σεσκ Φάμπρεγας, Ροναλντίνιο, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Σαμίρ Νασρί, Θίο Γουόλκοτ και Γουέιν Ρούνεϊ.

Βρήκαν τον... δάσκαλό τους με τον Κριστιάνο

Λίγα... κόλπα με τον Εντέν Αζάρ

Παρέα με τον Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ και τη... μπάλα που κόλλησε στο δέντρο

Προπόνηση με τον Φαν Πέρσι, κάποτε στο «Κάρινγκτον»

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει βίντεο και με τον... Τζιμπρίλ Σισέ!

Οι δυο τους, αχώριστοι πλέον, προπονούνται ώρες ολόκληρες με ατελείωτη φαντασία για να προσθέτουν συνεχώς νέα κόλπα στα νούμερά τους, να μπορούν να ενθουσιάσουν τον κόσμο όπου κι αν εμφανιστούν και τους προσκαλέσουν για να ψυχαγωγήσουν το κοινό και ό,τι κάνουν, φαίνεται να τους βγαίνει τόσο φυσικά...

Δείχνουν να το απολαμβάνουν. Το έχουν δουλέψει τόσο πολύ που κάθε τους κίνηση γίνεται με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το επιτυχημένο κόλπο, για το οποίο έχουν ιδρώσει, έχουν μοχθήσει, ίσως να έχουν χτυπήσει ή αποκομίσει κάποιον τραυματισμό, αλλά πάντοτε φροντίζουν να γίνονται καλύτεροι σε αυτό που κάνουν, ανεξάρτητα από το τίμημα.

Στο επίσημο κανάλι τους στο Youtube, προσπαθούν να ανεβάζουν τουλάχιστον τρία διαφορετικά βίντεο την εβδομάδα με κάτι καινούριο για τους θαυμαστές τους, Συνεχώς ανανεώνουν και μεγαλώνουν τη γκάμα τους σε οτιδήποτε μπορεί να ενδιαφέρει τους πιτσιρικάδες που θέλουν να ακολουθήσουν το Football Freestyle, υπάρχουν μαθήματα με κόλπα, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλά διαφημιστικά σποτ, όπως αυτό που αναρτήθηκε πριν από περίπου 20 μέρες, με τους Γουίνγκροουβ και Λιντς να εμπνέονται από την κινηματογραφική ταινία «Hitman»...

Με την «Adidas» να τους σπονσοράρει, τους ίδιους να βγάζουν σειρά ρουχισμού με το λογότυπο «Rascal», απολαμβάνοντας πλέον τεράστια δημοσιότητα και εξελίσσοντας συνεχώς τις ικανότητές τους αλλά και το brand τους, οι F2Freestylers είναι ένα από τα πιο λαμπρά παραδείγματα για το «sky is the limit», αλλά και για το ποδόσφαιρο που ούτε ήταν, ούτε θα είναι ποτέ απλά μια μπάλα, δύο τέρματα και κάμποσοι παίκτες...

 

Τελευταία Νέα