Κόντρα σε... κομπιούτερ!

Αντώνης Σαούλης
Κόντρα σε... κομπιούτερ!

bet365

Οι παίκτες της Μπάγερν πάσαραν με ποσοστό 91%. Πρόλαβαν κι έδωσαν 588 πάσες σε σύνολο 648... Οι 9 στους 14 είχαν πάνω από 90%! Πως να τους αντιμετωπίσεις;

Είναι από τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να τις αντιμετωπίσεις. Προσπαθείς να το μειώσεις. Να τους το κάνεις πιο δύσκολο. Να τους βάλεις δύσκολα στην τελική τους πάσα. Γιατί γνωρίζεις ότι πριν φτάσουν σ' αυτήν θα τα κάνουν όλα τέλεια. Ετσι είναι οι ομάδες του Γκουαρντιόλα. Θα γυρνάνε την μπάλα μέχρι να εξαντλήσουν τον αντίπαλο. Γρήγορα. Με την μία. Δίχως λάθος.

Μιλάμε για κομπιούτερ. Υπολογιστές. Που το «error» είναι σπάνιο. Δείτε το παιχνίδι της Μπάγερν κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν είναι τόσο το ποσοστό κατοχής (είναι κι αυτό μιας και η ομάδα του Μονάχου με 65% και 37'53” λεπτά την μπάλα στα πόδια), αλλά οι αλλεπάλληλες πάσες. Και για Μπάγερν δεν τις λες και πολλές. Τέλειωσε το ματς με 588 (στις 648). Και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η σωστή ανασταλτική εικόνα του Ολυμπιακού.

Ποσοστό 91%! Οι 9 από τους 14 παίκτες της Μπάγερν που αγωνίστηκαν είχαν πάνω από 90%. Το λάθος είναι άγνωστη λέξη. Το εντυπωσιακό βεβαίως είναι πως οι πρωταθλητές Γερμανίας χρειάστηκαν ένα τυχερό γκολ του Μιούλερ για ν' ανοίξουν το σκορ (το παραδέχθηκε και ο ίδιος) και ένα πέναλτι στο 92' για το τελικό 3-0...

Βεβαίως όσοι έχουν εικόνα της Μπάγερν Μονάχου θα γνωρίζουν πως οι περισσότερες πάσες είναι... προωθητικές. Οχι πάσες στο Νόιερ, ούτε τα στόπερ να την αλλάζουν μεταξύ τους. Είναι πάσες για επίθεση. 588 στις 648!

Ο Τσάμπι Αλόνσο σε 76 λεπτά παιχνιδιού σταμάτησε στις 71 (στις 78) και ποσοστό 91%. Ο Μπερνάτ έκανε μόνο 3 (!) λάθος πάσες σε 90 λεπτά αγώνα (56 στις 59). Τρία λάθη και από τον Ντάγκλας Κόστα (38 στις 41). Ο Αλάμπα μόνο 4 (!) και με περισσότερες προσπάθειες (71 στις 75). Ο Λαμ πέντε λάθη και ο Βιδάλ έξι...

Τον Λεβαντόφσκι δεν τον βάζουμε στην ίδια εξίσωση. Εκανε τα λιγότερα λάθη. Μόνο 2. Κι αυτό γιατί είχε τις λιγότερες προσπάθειες. Από τους βασικούς μόνον αυτός έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πασών! Επιχείρησε 9 ήταν σωστός στις 7! Ο επόμενος παίκτης της Μπάγερν με λιγότερες πάσες (πάντα από τους βασικούς) ήταν ο Μιούλερ. Με 30!



Ο δε Γκέτσε πήγε στο άλλο... άκρο. Επαιξε μόλις 15 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα έκανε 3 πάσες (και οι 3 σωστές) και έβαλε κι ένα γκολ! Δηλαδή είχε τέσσερις επαφές με την μπάλα και πρόλαβε να βάλει και γκολ!

Η Μπάγερν θα μπορούσε να είχε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό εάν δεν σήκωνε την μπάλα από το έδαφος. Που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο το επιχείρησε αρκετές φορές προσπαθώντας να διασπάσει έτσι την άμυνα των «ερυθρολεύκων». Δεν το προσπάθησε πολλές φορές είναι η αλήθεια. Ηταν μόλις 55 πάσες στις συνολικά 648. Από αυτές οι 44 ήταν πετυχημένες... Στο 80% δηλαδή οι βαθιές μπαλιές. Σε αντίθεση με τις κοντινές και της μεσαίου απόστασης πάσες που η Μπάγερν τελείωσε με 91% και 92% ποσοστό ευστοχίας.



Στο δε τακτικό κομμάτι... Εκεί ότι και ν' αναλύσει κανείς για το μυαλό και τις ιδέες του Πεπ είναι λίγο. Η Μπάγερν έπαιξε για 75 λεπτά με σύστημα 2-3-2-3! Μόνο στο τελευταίο τέταρτο ο Γκουαρντιόλα το γύρισε σε 4-3-3 για να διασφαλίσει και το σκορ (που εν τέλει έγινε 0-3 για την Μπάγερν).

Είπαμε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε απέναντι σε μηχανές. Κομπιούτερ... Τα λάθη απλά δεν υπάρχουν! Κι αν υπάρξουν είναι ελάχιστα..

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα