Οι 6+1 λόγοι που το Navarino Challenge είναι μοναδικό!

Δήμος Μπουλούκος
Οι 6+1 λόγοι που το Navarino Challenge είναι μοναδικό!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal εξηγεί γιατί το Navarino Challenge είναι το πιο όμορφο και συναρπαστικό αθλητικό event που γίνεται στην Ελλάδα.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, το Navarino Challenge στην πανέμορφη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γιάλοβας και το εκπληκτικό συγκρότημα της Costa Navarino. Περισσότερα από 1.000 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχαν στην 3η χρονιά του Navarino Challenge, ενώ ήταν αρκετά περισσότεροι όσοι το παρακολούθησαν.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιελάμβανε δραστηριότητες όπως τρέξιμο με ημιμαραθώνιο (21,1χλμ.), διαδρομές των 10χλμ. και 5χλμ. (για τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα) καθώς και μια παιδική διαδρομή 1χλμ., κολύμβηση, τάεκβοντο, αναρρίχηση, πιλάτες, ποδήλατο, μπάσκετ, kick boxing και μπότσια.

Το Weekend Journal σας ταξιδεύει ως τη Μεσσηνία και εξηγεί τους λόγους που το Navarino Challenge είναι πρωτοποριακό και μοναδικό για τα δεδομένα της Ελλάδας στα πολύπλευρα αθλητικά events, όχι μόνο για μεμονωμένα άτομα, αλλά και για οικογένειες και μπορεί να προσελκύσει αθλητικό τουρισμό από το εξωτερικό.

Η ευλογία να γνωρίσεις και να τρέξεις με τον Nτιν Καρνάζη

Το περιοδικό TIME, χαρακτήρισε τον Nτιν Καρνάζη, που είναι γεννημένος στις ΗΠΑ από Ελληνες γονείς, ως «ένα από τα 100 πιο ισχυρά πρόσωπα με επιρροή στον κόσμο», ενώ το Men’s Fitness τον αποκάλεσε ως έναν από τους ανθρώπους με την καλύτερη φυσική κατάσταση. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αθλητής αντοχής και συγγραφέας best seller, έχει ωθήσει το σώμα του και το μυαλό σε ασύλληπτα όρια. Ανάμεσα στα πολλά επιτεύγματά του, έχει τρέξει για 350 συνεχή μίλια, χωρίς ύπνο για 3 ολόκληρες νύχτες. Επίσης, έχει τρέξει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, σε υψηλές θερμοκρασίες ζέστης και κρύου. Στην πιο πρόσφατη προσπάθειά του συμμετείχε σε 50 μαραθωνίους, που πραγματοποιήθηκαν σε 50 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ, για 50 συνεχόμενες ημέρες.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι εκπληκτικές του φυσικές δυνάμεις και οι αγωνιστικές ικανότητες που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Ο Ντιν είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος, προσιτός για όλους και σπουδαίος πρεσβευτής της άσκησης και του υγιεινού τρόπου ζωής. Με επιχειρήματα και με τη διάθεση νέου παιδιού εξηγεί σε όποιον γνωρίζει, πως πρέπει να ζει και να αθλείται. Και προσφέρει πάντα τον εαυτό του ως παράδειγμα, συμμετέχοντας σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και όχι μόνο στα 21 χιλιόμετρα που τρέχει

Δεν τρέχεις μόνο αλλά και κολυμπάς!

Το Navarino Challenge φέτος επεκτάθηκε και στην κολύμβηση καθώς το πρωϊ του Σαββάτου έγινε αγώνας ενός μιλίου, στο γραφικό λιμάνι της Πύλου και παρά το δυνατό άνεμο, ήταν πολλοί όσοι πήραν μέρος μαζί με τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρο Γιαννιώτη και την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου υπό τις υποδείξεις του ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Γέμελου που σχεδίασε τις διαδρομές. Η διαδρομή του ενός μιλίου ήταν για τους μεγάλους καθώς αμέσως μετά, ακολούθησε η διαδρομή του μισού μιλίου για παιδιά που έδειξαν θάρρος και εξαιρετικές ικανότητες.

Τρέξιμο στη Βοϊδοκοιλιά

Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, σίγουρα τη δημοφιλέστερη της Μεσσηνίας. Η εξωτική, στρογγυλή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς με τους αμμόλοφους, τα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά είναι τόπος ιδιαίτερης απόλαυσης που σε καλεί να τον επισκεφτείς. Την απαράμιλλη ομορφιά της, με το Navarino Challenge μπορείς να τη ζήσεις τρέχοντας,γιατί εκεί φτάνει ο αγώνας των 21,1 χιλιομέτρων σε μία από τις ομορφότερες διαδρομές ημιμαραθωνίου στον πλανήτη! Κάτι ξέρει και ο Ντιν που δεν έχει χάσει αγώνα στο Navarino...

Mαθήματα και συμβουλές από τους καλύτερους

Στο Navarino Challenge δεν συμμετέχεις απλώς, αλλά μαθαίνεις κιόλας τα μυστικά του αθλητισμού από τους καλύτερους. Και δεν είναι μόνο ο Καρνάζης που δίνει οδηγίες και συμβουλές για το τρέξιμο κι ο Σπύρος Γιαννιώτης με την Κέλυ Αραούζου για την κολύμβηση. Υπάρχει και ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης που μαθαίνει όλα τα μυστικά του τάεκβοντο με μεγάλη μάλιστα συμμετοχή καθώς και τις δύο ημέρες που δίδαξε το άθλημα του, δεκάδες παιδιά από την Καλαμάτα, την Κυπαρισσία και την ευρύτερη περιοχή πήγαν στο κλειστό γυμναστήριο του Westin Resort και ρούφηξαν όσα τους έλεγε ο Αλέξανδρος. Υπήρχε και ο συνονόματος του, ο πρωταθλητής του Kick Boxing Αλέξανδρος Νικολαϊδης που και αυτός παρέδωσε μαθήματα, ενώ η κορυφαία γυμνάστρια πιλάτες, η Μάντη Περσάκη, με την ομάδα της πρόσφεραν τις γνώσεις και την εμπειρία τους για την καλύτερη εκγύμναση.

Νavarino Challenge άκρως φιλικό για παιδιά!

Μπορεί να φαίνεται διοργάνωση για μεγάλους αλλά το Navarino Challenge προσέχει ιδιαίτερα τα παιδιά. Εκτός από τον αγώνα τρεξίματος του ενός χιλιομέτρου και της κολύμβησης του μισού μιλίου, υπάρχουν και άλλες πολλές δραστηριότητες που κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενους τους μικρούς επισκέπτες. Ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής αναρρίχησης, Γιώργος Μάλαμας πρόσφερε τις γνώσεις του στην εκμάθηση της, μία δραστηριότητα ξεπέρασε σε συμμετοχές κάθε προσδοκία, καθώς πάνω από ενενήντα άτομα μυήθηκαν στα μυστικά της δραστηριότητας αυτής με τη μεγάλη πλειοψηφία να είναι παιδιά. Τα παιδιά συμμετείχαν και ποδηλατάδα στην εκπληκτική Βοϊδοκοιλιά σε συνεργασία με το Navarino Outdoors, σε μία πανέμορφη διαδρομή.

Ο Aλέξανδρος Lebron Νικολαϊδης και ο Air Ιακωβάκης

Στο πρόγραμμα του Navarino Challenge υπάρχει και μπάσκετ και όχι ένας τυχαίος αγώνας αλλά το Celebrity Basketball Game. Την παράσταση έκλεψαν δύο σπουδαίοι αθλητές ο Περικλής Ιακωβάκης (που τιμήθηκε κιόλας για την προσφορά του στον αθλητισμό) και ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, oι οποίοι απέδειξαν ότι είναι ιδιαίτερα καλοί και στο δημοφιλές άθλημα. Οδήγησαν μάλιστα την ομάδα τους, τους μπλε, στη νίκη επί των κόκκινων του τριποντάκια Ακη Τσόλη με 50-38! Είναι χαρακτηριστικό ότι πέτυχαν οι δύο τους, τους 48 από τους 50 πόντους με τον Aλέξανδρο Lebron Νικολαϊδη να οργώνει το γήπεδο και να μην αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμα του, να είναι ο πρώτος σκόρερ. Και ο Ιακωβάκης, όμως, θύμισε τον Μάικλ Τζόρνταν με την ταχύτητα, τα μπασίματα και κυρίως τα εκπληκτικά άλματα του, που του έδωσαν δίκαια το παρατσούκλι Air Ιακωβάκης.

H εμπειρία της διαμονής στο Westin Resort του Costa Navarino

Tη συμμετοχή στο Νavarino Challenge μπορείς να τη συνδυάσεις με τη διαμονή στο Westin Resort, μία ανεπανάληπτη εμπειρία που αξίζει κάποιος να ζήσει. Με θέα στους αμμόλοφους της Dunes Beach και τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, τα 445 δωμάτια και σουίτες του The Westin Resort Costa Navarino, εμπνευσμένα από παλιά Μεσσηνιακά αρχοντικά, ξεπροβάλλουν μέσα από τη φύση και δημιουργούν ένα περιβάλλον αυθεντικής φιλοξενίας. Έχοντας ψηφιστεί ως «Ο καλύτερος οικογενειακός προορισμός» στη Μεσόγειο, μεταξύ των Ευρωπαϊκών Starwood Hotels & Resorts, το The Westin Resort Costa Navarino αποτελεί την ιδανική επιλογή για οικογενειακές αποδράσεις καθώς προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων για τα παιδιά όπως aqua park με νεροτσουλήθρες, παιδική χαρά, πλήρως εξοπλισμένο αθλητικό κέντρο αλλά και δύο ειδικά κέντρα απασχόλησης και φροντίδας για τα παιδιά.

Το Navarino Challenge ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία για τη νέα σεζόν με πολλές εκπλήξεις και επιπλέον αθλήματα. Οι πρεσβευτές καθώς και αρκετοί καλεσμένοι της διοργάνωσης πήραν μια γεύση, από τις νέες δραστηριότητες που είναι έτοιμες να προστεθούν τον επόμενο χρόνο όπως μπάσκετ, golf, surf και baby swimming, κάνοντας το «Navarino Challenge» την διοργάνωση αθλητικού τουρισμού με τις περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες στην Ελλάδα!

Για την συνολική τους συνεισφορά στον ελληνικό αθλητισμό,βραβεύτηκαν σπουδαίοι αθλητές και προσωπικότητες του αθλητισμού όπως ο Δις Αργυρός Ολυμπιονίκης στο taekwondo, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Ολυμπιονίκης & Δις Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου , ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης στο boccia, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο Υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης καθώς και ο Ολυμπιονίκης & Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 400μ. με εμπόδια, Περικλής Ιακωβάκης.

 

Τελευταία Νέα