Σ/Κ χωρίς πρωτάθλημα, γεμιστά χωρίς φέτα!

Βασίλης Μοιρώτσος
Σ/Κ χωρίς πρωτάθλημα, γεμιστά χωρίς φέτα!

bet365

Πως νιώθει ένας οπαδός, ένας τζογαδόρος, ένας συνδρομητής ΟΤΕ και NOVA, ένας δημοσιογράφος και μια γυναίκα όταν φτάνει το Σαββατοκύριακο των Εθνικών ομάδων; Το Gazzetta Weekend Journal έχει τις απαντήσεις. Απολαύστε το.

Το Σαββατοκύριακο που παίζουν οι Εθνικές ομάδες και δεν υπάρχουν πρωταθλήματα είναι από αδιάφορο έως ξενέρωτο. Για τους περισσότερους από εμάς. Όχι όμως και για τις γυναίκες, που στην αρχή αναρωτιούνται, στη συνέχεια τρομάζουν και στο τέλος λύνουν το μυστήριο. Το Gazzetta Weekend εξηγεί πως περνά ένας οπαδός, ένας τζογαδόρος, δύο συνδρομητές, ένας δημοσιογράφος και μια γυναίκα ένα Σαββατοκύριακο δίχως πρωταθλήματα. Και βγάζει το συμπέρασμα πως είναι το ίδιο χάλια με το να τρως γεμιστά, χωρίς να τα συνδυάζεις με φέτα.

Ο οπαδός: Δεν ξέρει τι να κάνει και πώς να συμπεριφερθεί. Έχει αυτή την αίσθηση που έχουμε οι περισσότεροι όταν φεύγουμε για κάποιο ταξίδι και είμαστε σίγουροι πως κάτι σημαντικό έχουμε ξεχάσει στο σπίτι, αλλά τελικά τα έχουμε πάρει όλα. Έτσι είναι και ο οπαδός. Νομίζει πως κάτι έχει να κάνει κι έχει ξεχάσει τι είναι αυτό. Στην πραγματικότητα όμως δεν έχει να κάνει τίποτα. Θα είχε να πάει στο γήπεδο αν έπαιζε η ομάδα του ή να πάει στον σύνδεσμο αν έπαιζε εκτός έδρας ή να πάει εκδρομή αν την ακολουθούσε. Επειδή δεν παίζει η ομάδα του, έχει όλο το Σαββατοκύριακο μια αμηχανία που δεν μπορεί να την εξηγήσει ούτε στον ίδιο του τον εαυτό.

Ο τζογαδόρος: Δράμα. Θλίψη. Κατήφεια. Μελαγχολία. Ιδιαίτερα για εκείνον που προέρχεται από στοιχηματικές νίκες, οι Εθνικές ομάδες του κόβουν τη φόρα. Δεν υπάρχει η αγαπημένη του Πρέμιερ Λιγκ, δεν υπάρχει ο Μέσι και ο Κριστιάνο για να ποντάρει, δεν υπάρχουν τα over της Γερμανίας. Τίποτα. Τα ματς των Εθνικών μοιάζουν με παυσίπονα για τον πονοκέφαλο. Άντε κανένα συστηματάκι για να πούμε πως παίξαμε, μπας και βγει κανένα ψιλό. Για εκείνον που έχει χάσει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τα πράγματα είναι τρεις φορές χειρότερα. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει το «καλύτερα για να πάρω μια ανάσα». Υπάρχει μόνο το… ρεφάρισμα. Και με Εθνικές ομάδες δεν ρεφάρεις. Δράμα κανονικό σας λέμε…

Ο συνδρομητής ΟΤΕ TV: Επιτέλους ο καναπές θα πάψει να έχει τη μορφή του. Για ένα Σαββατοκύριακο θα σταματήσει το ακατάπαυστο ζάπινγκ μεταξύ 5 και μόνο καναλιών: ΟTESPORT 1, OTESPORT 2, OTESPORT 3, OTESPORT 4, OTESPORT 5. Ζάπινγκ που ξεκινά κατά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και ολοκληρώνεται κατά τις 12 το βράδυ της Κυριακής. Εκεί τρώει, εκεί πίνει, εκεί κοιμάται, εκεί ξυπνάει. Ξέρει όλα τα αποτελέσματα όλων των μεγάλων πρωταθλημάτων και έχει δει ΟΛΑ τα γκολ από δύο φορές. Με τις Εθνικές ομάδες το πολύ πολύ να ρίξει καμιά κλεφτή ματιά τη στιγμή που θα του λέει η γυναίκα του να κλείσει την τηλεόραση για να φύγουν για βόλτα.

Ο συνδρομητής NOVA: Αυτός δεν ανοίγει καθόλου την τηλεόρασή του ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. Ρίχνει και ατάκες του στυλ «σε τι χρησιμεύει αυτή η ρημάδα αν δεν έχουμε να δούμε την Τριφυλλάρα/Θρυλάρα/ΑΕΚαρα/ΠΑΟΚαρα». Έχει βάλει NOVA μόνο για την ομάδα του, παρά την ατάκα στη γυναίκα του εκείνο το Σαββατιάτικο πρωί «αγάπη μου, θέλεις να σου βάλω NOVA να βλέπεις καμιά ταινία;». Ψέματα. Η NOVA σε κάθε σπίτι που υπάρχει βρίσκεται εκεί για να βλέπουμε την ομάδα μας και για να έρχονται και οι φίλοι μας να τη βλέπουμε όλοι μαζί. Και τα Σαββατοκύριακα που δεν έχει πρωτάθλημα δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουμε την τηλεόρασή μας.

Ο δημοσιογράφος: Δεν υπάρχει άλλη λέξη από το «ξενέρωμα». Και φυσικά δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια αυτό που μας λένε όσοι δεν γνωρίζουν: «Άντε δεν έχει πρωτάθλημα, θα ξεκουραστείς επιτέλους». Φίλε άκουσε με καλά. Εγώ ξεκουράζομαι μόνο όταν έχει αγώνες. Ξεκουράζομαι την ώρα της δουλειάς. Όταν δεν έχει μπάλα για να δω, να γράψω, να σπικάρω, να σχολιάσω, να βρίσω, να γελάσω, τότε κουράζομαι. Και οι Εθνικές ομάδες με κουράζουν. Ο δημοσιογράφος ανυπομονεί όσο κανείς να περάσουν γρήγορα οι μέρες και να έρθει το επόμενο Σαββατοκύριακο που θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Το ξενέρωμά του ξεκινά τη Δευτέρα, μια μέρα δηλαδή μετά την τελευταία Κυριακή πριν τη διακοπή και ολοκληρώνεται 12 μέρες μετά. Το μεσημέρι του μεθεπόμενου Σαββάτου δηλαδή, που ξεκινά το μεσημεριανό ματς της Πρέμιερ Λιγκ. Τόσο απλά…

Οι γυναίκες: Δεν το ξέρουν καν, αλλά είναι η καλύτερή τους. Αρχίζουν να το ψυλλιάζονται το απογευματάκι του Σαββάτου. «Μα καλά δεν θα δει μπάλα αυτός σήμερα», αναρωτιούνται. Η περιέργεια έχει χτυπήσει κόκκινο. Το βραδάκι σου λένε: «Δεν θα έρθουν καθόλου τα παιδιά;». Της λες όχι, χωρίς εξηγήσεις. Εξακολουθούν να καίγονται για να μάθουν. «Στοίχημα; Τι έκανες σήμερα στο στοίχημα;». «Δεν έπαιξα», είναι η απάντησή σου. Τη σκότωσες. Την τρέλανες. Νομίζει πως ο άντρας της παθαίνει εγκεφαλικό. Σπεύδει στο δωμάτιο και παίρνει την φίλη της. «Έλα. Ο Γιάννης έχει δει μπάλα σήμερα; Γιατί ο δικός μου τίποτα. Ούτε στοίχημα». Αν η φίλη της είναι… ψαγμένη θα της εξηγήσει τι συμβαίνει και θα λήξει το θέμα εκεί. Αν δεν είναι θα πάρουν μια τρίτη φίλη, θα πάρουν τον γιατρό, θα ψάξουν το κινητό του μπας και ερωτεύτηκε καμιά μικρούλα, είναι ικανές μέχρι των πρωθυπουργό να φτάσουν. Το θέμα λύνεται αργά το βράδυ όταν τη ρωτάει αν θα πάνε καμιά βολτίτσα οι δυο τους κι εκεί ακολουθεί ο εξής διάλογος:

-«Έχεις γκόμενα; Πες μου»

-«Μα τι λες;»

-«Όλη μέρα δεν έχεις δει μπάλα, δεν έχεις παίξει στοίχημα, δεν έχεις μιλήσει με τον Γιάννη για να σχολιάσετε τι συνέβη στα ματς και τώρα μου λες να πάμε και βόλτα. Που έχεις το μυαλό σου;»

-«Δεν έχει μπάλα σήμερα αγάπη μου. Έχει μόνο Εθνικές ομάδες. Είναι σαν να κάνεις γεμιστά και να μην έχουμε φέτα»

Το 12ωρο μαρτύριο σκέψης της έχει λάβει τέλος…

 

Τελευταία Νέα