Η Dream Team της Formula1! (pics)

Νίκος Τσιώκος
Η Dream Team της Formula1! (pics)

bet365

Dream Team δεν σημαίνει μόνο Τζόρνταν, Μάτζικ, Λάρι Μπερντ. Πλέον και η Formula1 έχει την δική της ομάδα-όνειρο! Πιλότοι, αξιωματούχοι και λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού ψήφισαν το δίδυμο όλων των εποχών, το κορυφαίο αφεντικό και το καλύτερο μονοθέσιο. Σένα, Σουμάχερ, Ρος Μπρον και McLaren είχαν την... τιμητική τους.

Εδώ και πολλά χρόνια έχει... κολλήσει στην Εθνική ομάδα του μπάσκετ το παρατσούκλι Dream Team. Ωστόσο, αυτό έχει πλέον και η Formula1! Πώς γίνεται αυτό; Κορυφαίοι νυν και πρώην πιλότοι, καθώς και παράγοντες, της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως και οι φαν του αθλήματος μέσω του twitter, κλήθηκαν να επιλέξουν την κορυφαία ομάδα, η οποία έχει ως είθισται δύο οδηγούς, ένα αφεντικό κι ένα μονοθέσιο.

Συγκεκριμένα, εκ των πρωταγωνιστών στις πίστες και στα πάντοκ που ψήφισαν ήταν οι Ζακ Βιλνέβ, Ντέιμον Χιλ, Τζένσον Μπάτον, Τότο Βολφ, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Σέρχιο Πέρεζ, Σεμπάστιαν Φέτελ Χέλμουτ Μάρκο, Ρομάν Γκροζάν και Κρίστιαν Χόρνερ. Άλλοι το έπραξαν αυτό επειδή απλά θεωρούν κάποιους τους κορυφαίους όλων των εποχών και άλλοι λόγω φιλίας ή για να δώσουν μία θέση στον μέντορά τους.

Όπως και να έχει, κορυφαίο δίδυμο αναδείχτηκε αυτό των Άιρτον Σένα και Μίκαελ Σουμάχερ. Οι δυο τους έχουν συνολικά 132 νίκες, 133 pole position, 235 παρουσίες στο βάθρο και φυσικά 10 τίτλους. Ο πρώτος άφησε την τελευταία του πνοή στην πίστα πριν από 21 και... βάλε χρόνια, ενώ ο δεύτερος δίνει τη δική του μάχη, μετά από το σοβαρό ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στην... εκπνοή του 2013.

Σειρά στη λίστα με τους κορυφαίους οδηγούς πήραν οι Φερνάντο Αλόνσο, Λιούις Χάμιλτον και Τζιμ Κλαρκ. Από πλευράς αφεντικών ομάδων, το... βραβείο πήγε στον Ρος Μπρον. Ο Βρετανός έχει πανηγυρίσει τίτλους με τις Benetton, Ferrari, καθώς και με τη δική του ιδιόκτητη ομάδα, η οποία ήταν ό,τι... απέμεινε από τη Honda και έγινε εν συνεχεία Mercedes, έχοντας προσφέρει πολλά στο σπορ.

Ακολούθησαν οι Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, Ρον Ντένις, Φλάβιο Μπριατόρε, Κόλιν Τσάπμαν. Όσο για το καλύτερο μονοθέσιο... ever; Αυτό εκτιμήθηκε ότι είναι η McLaren MP4/4, που εξελίχτηκε από τους Στιβ Νίκολς και Γκόρντον Μάρεϊ.

Με αυτό οι Άιρτον Σένα, Αλέν Προστ πανηγύρισαν 15 pole position, 15 νίκες και 10 παρουσίες στο βάθρο το 1988, με τον Βραζιλιάνο να κατακτά τον τίτλο. Τέλος, πίσω από το μονοθέσιο της ομάδας του Γουόκινγκ ήταν οι Williams FW14B, Lotus 79, Ferrari F2004 και Mercedes F1 W05 Hybrid.

Αναλυτικά οι επιλογές τους

Ζακ Βιλνέβ

Δύο πιλότους που έχουν κάνει... παπάδες στο παρελθόν με τη Ferrari επέλεξε ο Ζακ Βιλνέβ. Ο λόγος για τους Μίκαελ Σουμάχερ, Νίκι Λάουντα, για τους οποίους δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Από αφεντικά ομάδων προτίμησε τους Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, Πατρικ Χεντ, ενώ κορυφαίο μονοθέσιο για τον Καναδό ήταν η Lotus 78, με την οποία ο Μάριο Αντρέτι κατέκτησε τον τίτλο το 1978.

Ντέιμον Χιλ

Σε οικογενειακή υπόθεση μετέτρεψε την εν λόγω διαδικασία ο Ντέιμον Χιλ. Ο Βρετανός έβαλε ως δίδυμο τον εαυτό του και τον πατέρα του, Γκράχαμ. Οι δυο τους παραμένουν οι μοναδικοί στην ιστορία της Formula1 που έχουν κατακτήσει τίτλο πατέρας και γιος. Συνολικά, το... ταμείο τους είναι 36 νίκες, 33 pole position, 78 παρουσίες στο βάθρο και 3 τίτλοι.

Τζένσον Μπάτον

Στη McLaren έχει... ξοδέψει την έως τώρα καριέρα του ο Τζένσον Μπάτον και από εκεί έκανε και τις επιλογές του. Έτσι, έβαλε στο τιμόνι τους Άιρτον Σένα, Αλέν Προστ, στη θέση του επικεφαλής τον Ρον Ντένις και ως καλύτερο μονοθέσιο επέλεξε τη McLaren MP4/4. Δύσκολο να μετρήσει κανείς το πόσους τίτλους... μαζεύει αυτός ο συνδυασμός! Πάντως, Σένα και Προστ κατέκτησαν τις 15 από τις 16 pole position το 1988, σεζόν για την οποία... φτιάχτηκε η MP4/4 και που ο Βραζιλιάνος πήρε το πρωτάθλημα από τον Γάλλο για τρεις βαθμούς.

Τότο Βολφ

Μία... μίξη θέλησε να κάνει ο Τότο Βολφ στη δική του Dream Team. Σε αυτή τοποθέτησε τον νυν συνεργάτη του στη Mercedes, Νίκι Λάουντα, και τον Άιρτον Σένα, ενώ από πλευράς αφεντικών ομάδων προτίμησε τον Σερ Φρανκ Γουίλιαμς. Σε ό,τι αφορά το μονοθέσιο, στράφηκε στη Ferrari και στην F2002, που έφερε 15 νίκες σε 19 αγώνες μεταξύ του 2002 και του 2003, καθώς και τους τίτλους στον Μίκαελ Σουμάχερ εκείνες τις χρονιές.

Νίκο Χούλκενμπεργκ

Στο παρελθόν... έτρεξε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ για να δημιουργήσει την Dream Team της Formula1. Ο Γερμανός επέλεξε ως οδηγούς τους Άιρτον Σένα, Τζέιμς Χαντ βάζοντας στο πόστο του αφεντικού τον Έντι Τζόρνταν, που είχε ιδρύσει τη δική του ομάδα. Ως καλύτερο μονοθέσιο ψήφισε την Benetton B195, με την οποία ο Μίκαελ Σουμάχερ πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του.

Σέρχιο Πέρεζ

Και ήρθε ο Σέρχιο Πέρεζ για να βάλει στο... κόλπο και τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο Μεξικανός προτίμησε τον Ισπανό στο πλευρό του Άιρτον Σένα, έβαλε στη θέση του επικεφαλής τον Ρος Μπρον και θα ήθελε η κορυφαία ομάδα του να συμπληρώνεται από την RB7, που μέτρησε 11 νίκες και 18 pole position σε 19 αγώνες το 2011, χρονιά του δεύτερου πρωταθλήματος της Red Bull.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Κάποιος από τα παλιά, ο Γιόχεν Ριντ, είναι ο... εκλεκτός του Σεμπάστιαν Φέτελ δίπλα στον παιδικό του ήρωα, τον Μίκαελ Σουμάχερ, με τον οποίο έχουν τρέξει μαζί και έχουν πανηγυρίσει νίκες στον Αγώνα των Πρωταθλητών (Race of Champions). Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής προτίμησε τον Μπέρνι Έκλεστοουν για αφεντικό, καθώς ο νυν ισχυρός άνδρας της F1 ήταν... ένα φεγγάρι επικεφαλής της Brabham. Από μονοθέσιο επέλεξε την F2004, που ήταν στην κορυφή σε κάθε αγώνα το 2004, είτε με τον Μίκαελ Σουμάχερ, είτε με τον Ρούμπενς Μπαρικέλο στο τιμόνι.

Χέλμουτ Μάρκο

Μετά τον Χάμιλτον, και ο Χέλμουτ Μάρκο επέλεξε τον Άιρτον Σένα των 41 νικών βάζοντας δίπλα του τον πιο πετυχημένο και εξελίξιμο οδηγό της Red Bull μέχρι τον επόμενο, τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ισοφάρισε τον Σένα με τη νίκη του στην Ουγγαρία. Για αφεντικό ομάδων προτίμησε το δικό του στους «κόκκινους ταύρους», τον Κρίστιαν Χόρνερ, με την FW14B να είναι το ιδανικό κατά τον ίδιο μονοθέσιο.

Ρομάν Γκροζάν

Ο Σένα είναι και στις επιλογές του Ρομάν Γκροζάν, με τον Γάλλο να βάζει στο πλευρό του Βραζιλιάνου τον φίλο του και συμπατριώτη του, Ζουλς Μπιανκί, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών, αφού υπέκυψε στα τραύματά του όντας σε κώμα από τις 5 Οκτωβρίου 2014, όταν είχε το σοβαρό ατύχημα στη Σουζούκα. Ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς είναι ο... εκλεκτός του πιλότου της Lotus για τη θέση του επικεφαλής, ενώ και αυτός επέλεξε την FW14B ως το κορυφαίο... όπλο της λίστας.

Κρίστιαν Χόρνερ

Τελευταίος έμεινε ο Κρίστιαν Χόρνερ. Ο ιθύνων νους της Red Bull συμφώνησε με τον Χέλμουτ Μάρκο στον Σεμπάστιαν Φέτελ, τον οποίο τοποθέτησε δίπλα στον Νάιτζελ Μάνσελ. Επίσης, ήταν ο δεύτερος μετά τον Γερμανό τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή που επέλεξε τον Μπέρνι Έκλεστοουν για αφεντικό της Dream Team, ενώ η FW14B ήταν στις προτιμήσεις και του Χόρνερ, όσον αφορά το κορυφαίο μονοθέσιο.

 

Τελευταία Νέα