Μπερμπά-γκολ... 10 με τόνο!

Κώστας Ζάλιαρης
Μπερμπά-γκολ... 10 με τόνο!

bet365

Το 'χει πολύ το γκολ ο άτιμος... Και το βαριέται πολύ το εύκολο. Το Gazzetta Weekend Journal προετοιμάζει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τους Έλληνες φιλάθλους για τα... «καμώματα» του Βούλγαρου εκτελεστή!

Ο Ιβάν Σαββίδης τον ήθελε σαν τρελός στα ασπρόμαυρα και τα κατάφερε.

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει ακόμα μια εντυπωσιακή μεταγραφή για τα δεδομένα της Σούπερ Λιγκ και να προσδώσει στο πρωτάθλημά μας, εμπειρία, λάμψη, κύρος και... γκολ, όπως αυτά που θα δείτε παρακάτω.

Το Gazzetta Weekend διάλεξε (με μεγάλη δυσκολία) δέκα από τα καλύτερα γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του ο Βούλγαρος, αλλά μην ψάχνεται για... αρίθμηση. Άντε να διαλέξεις ποιο θα ήταν 10ο και ποιο 1ο...

Καλή απόλαυση λοιπόν!

Αν δεν είναι δύσκολο, δεν του αρέσει!

Όπως ακριβώς το λέει το τιτλάκι! Ο Βούλγαρος άσος δεν θα προτιμήσει το εύκολο γκολ. Όπως σε παιχνίδι με την Τότεναμ κόντρα στη Μίντλεσμπρο, τη σεζόν 2008-2009, στην πρώτη του παρουσία στο Λονδίνο. Γιατί να κατεβάσει τη μπάλα και να ψάξει για συμπαίκτη ή για ένα πιο ζυγισμένο σουτ; Κατευθείαν γυριστό! (το γκολ στο 0:28)

Όλοι θα πάρετε...

Και με λόμπα για να περάσει τον τερματοφύλακα και με κακή τοποθέτηση του σώματος μπροστά από την εστία και με γυριστό σκαστό σουτ με αντίπαλο πάνω στην τελική γραμμή. Ο βαθμός δυσκολίας μεγάλωσε πολύ στο συγκεκριμένο γκολ του Μπερμπάτοφ σε παιχνίδι κόντρα στη Γουίγκαν!

Η αγαπημένη του κίνηση

Το πλάγιο τύπου ψαλίδι που σουτάρει με δύναμη και μάλιστα στοχεύει γωνία, δεν το αλλάζει με κανένα άλλο γκολ! Συνηθίζει να το κάνει, του αρέσει πολύ και τον ενθουσιάζει το ίδιο, όπως γίνεται με έναν απλό φίλαθλο ή τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκείνη την περίοδο! Τη σεζόν 2009-2010, σε ματς με τη Σάντερλαντ, σέντρα του Ο'Σέι από δεξιά, Μπερμπάτοφ...γειά σας!

Δεν αφήνει... εκκρεμότητες

Γιατί να πάει χαμένη μια ευκαιρία την οποία έχει... σχεδιάσει ήδη στο μυαλό του – όπως τα εκπληκτικά σκίτσα που κάνει – σε μια φάση που δείχνει να μην αποτελεί κίνδυνο για την αντίπαλη εστία; Η Μπλάκμπερν το κατάλαβε πολύ καλά βλέποντας τον Βούλγαρο να σταματάει ένα αδύναμη και χαμηλό σουτ και να γίνεται... βολίδα με γύρισμα από εκείνον για να καταλήξει στα δίχτυα!

Κάτι τέτοια... κερασάκια θέλουν οι τούρτες

Στο Community Shield του 2010 απέναντι στην Τσέλσι, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για τους «κόκκινους διαβόλους» στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με πολύ ωραία κίνηση στον κενό χώρο και λόμπα για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η αναμέτρηση προς απόλυτη ικανοποίηση και του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που χαμογελούσε στον πάγκο.

Κοντρόλ, σπριντ, πλασέ... piece of cake!

Από μπαλιά διαβήτη του ευφυέστατου – που (μας) λείπει πολύ από τα γήπεδα – Πολ Σκόουλς, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ κάνει αυτό ακριβώς που έχει σκεφτεί ο Άγγλος χαφ και το γκολ είναι τέλειο! Ο Βούλγαρος τρέχει προς τη μπάλα, κερδίζει στην κούρσα τον Σιλβέν Ντιστέιν και βλέποντας την έξοδο του αντίπαλου πορτιέρο, πλασάρει με το εξωτερικό μέρος του δεξιού του ποδιού σαν να ... χαϊδεύει τη μπάλα για να την κατευθύνει ακριβώς εκεί που πρέπει.

Πω πω ένα χατ-τρικ...

Όχι ό,τι κι ό,τι ο αντίπαλος. Ντέρμπι του είχαν μάθει πως είναι προτού πάει στη Γιουνάιτεντ. Εκείνος, το 2010, το έκανε... one man show! Τον Σεπτέμβριο του 2010, σε ματς απέναντι στη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ», ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ πετυχαίνει χατ-τρικ, αλλά ανάμεσα στις δύο κεφαλιές μεσολαβεί μια γκολάρα με ανάποδο βολέ... άλλο πράγμα! α

Boooooom!!!

Αν είναι δυνατόν ρε Ντίμιταρ! Με τη μπάλα στον αέρα να κατεβαίνει μέσα στην περιοχή της Στόουκ και την άμυνα των «πότερς» σαν να... φοβάται να πάει πάνω του, ο Μπερμπάτοφ – με τη φανέλα της Φούλαμ – στέλνει... συστημένο το δεξί μονοκόματο σουτ στο «Γ»...

E, τον σατανά...

Λες και το κάνει επίτηδες. Λες και δεν σέβεται τους αντιπάλους του. Βασικά, μπορεί και να συμβαίνει αυτό, αλλά δεν μπορείς να του κρατήσεις κακία. Αφού μπορεί να το κάνει, ας το κάνει και ας απορήσεις μετά πως το κατάφερε. Κάπως έτσι έγινε και με σε παιχνίδι της Μονακό με τη Νις, όταν κατέβασε τη μπάλα με το δεξί εν κινήσει και ο Οσπίνα ούτε που κατάλαβε πως τον κρέμασε...

Τι κατέβασμα έχει ο άνθρωπος...

Ακόμα ένα γκολ... υψηλής τεχνικής ήταν εκείνο σε αναμέτρηση με την Τουλούζ στο Championnat, στη θητεία του στη Μονακό. Βγαίνοντας στο δεύτερο δοκάρι, υποδέχθηκε τη σέντρα, κατέβασε τη μπάλα με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού και με το ίδιο σημείο σούταρε για να πετύχει ακόμα ένα πανέμορφο γκολ. Για το στόχο που βάζει κάθε φορά ώστε η μπάλα να καταλήξει στο πιο.. ακριανό σημείο της εστίας και να μπει στα δίχτυα, τι να πούμε...

 

Τελευταία Νέα