Τα... άλογα του Χόλιγουντ! (pics)

Νίκος Τσιώκος
Τα... άλογα του Χόλιγουντ! (pics)

bet365

Ποιες... κούρσες έχουμε δει ή θα δούμε φέτος στο Χόλιγουντ; Μιλάμε στη συγκεκριμένη περίπτωση για πολλά... άλογα που πρωταγωνιστούν στις μεγάλες αίθουσες του κινηματογράφου. Από την Cadillac της Σοφία Βεργκάρα στο Hot Pursuit μέχρι την Aston Martin DB10 του πασίγνωστου Τζέιμς Μποντ.

Μπορεί στον κινηματογράφο να υπάρχουν συγκεκριμένοι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στις ταινίες, όμως σε κάποιες αυτοί δεν... κάνουν μόνοι τους και συνοδεύονται από μία... κούρσα. Και όταν λέμε κούρσα, αναφέρομαστε σε πολλά... άλογα.

Κατά το πέρασμα των χρόνων έχουμε δει πολλά αυτοκίνητα να... κοσμούν το Χόλιγουντ, όμως εμείς θα σταθούμε σε αυτά που έχουμε δει ή θα δούμε φέτος. Μαζί με... κάτι από την περσινή χρονιά διότι αξίζει μερικές γραμμές από το συγκεκριμένο... θεματάκι!

Ας δούμε, λοιπόν, μερικά εξ' αυτών, ενώ μπορείτε να μας πείτε αν ξεχάσαμε κάποιο, στο οποίο θα μπορούσαμε να αναφερθούμε.

Lykan Hypersport Furious 7

Πολλά και διάφορα αμάξια είδαμε στο Furious 7, όμως αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν η Lykan Hypersport. Ναι, εκείνο το κόκκινο αυτοκίνητο, με το οποίο οι Ντόμινικ Τορέτο (Βιν Ντίζελ), Μπράιαν Οκόνορ (Πολ Γουόκερ)... πετούσαν από κτίριο σε κτίριο στο Άμπου Ντάμπι.

Το... υπεραυτοκίνητο της W Motors, που ιδρύθηκε το 2012 στον Λίβανο, είναι η τρίτη πιο ακριβή... κούρσα στον κόσμο, μετά τις Maybach Exelero (8 εκ. δολάρια) και Lamborghini Veneno (4,6 εκ. δολάρια). Η τιμή της αγγίζει τα 3,4 εκ. δολάρια και κοστίζει 1 εκ. δολάρια περισσότερο από το... υπερόπλο της Bugatti, τη Veyron Super Sport.

Κάτω από το καπό βρίσκουμε τον κινητήρα με διπλό τούρμπο των 3,7 λίτρων, που αποδίδει ισχύ 740 ίππους και 960 Nm ροπή. Όσο για τις επιδόσεις της Lykan Hypersport, η τελική ταχύτητα είναι 385 χλμ./ώρα, ενώ επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δεύτερα.

Interceptor Mad Max: Fury Road

Στο... πρόσφατο Mad Max (αυτό που... φέρει τον τίτλο Fury Road) είδαμε σε πολλές σκηνές το V8 Interceptor. Ο λόγος για την έκδοση του κινητήρα των 5,8 λίτρων, η οποία βασίζεται στο Ford XB GT Falcon Hardtop του 1973, το οποίο πρωταγωνίστησε στην πρώτη και στη δεύτερη ταινία της σειράς του Mad Max, ενώ απουσίασε από την τρίτη για να επιστρέψει στην τέταρτη.

2016 BMW 7 series Spy

Μία ξεχωριστή κωμική περιπέτεια έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιούνιο. Ο λόγος για το Spy, όπου η αναλύτρια της CIA, Σούζαν Κούπερ (Μελίσα ΜακΚάρθι) επιχειρεί να περάσει στη δράση και να δουλέψει ως μυστικός πράκτορας στο πλευρό των Μπράντλεϊ Φάιν (Τζουντ Λο) και Ρικ Φορντ (Τζέισον Στέιθαμ).

Για τις ανάγκες της ταινίας έχει... επιστρατευτεί η BMW 7 series, που θα παρουσιαστεί πιθανότατα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ως μοντέλο του 2016.

1966 Cadillac DeVille Convertible Hot Pursuit

Άλλη μία ταινία που έκανε πρεμιέρα φέτος και περιέχει... κάτι λίγο από περιπέτεια, όμως τείνει περισσότερο σε κωμωδία, είναι το Hot Pursuit. Ο λόγος για να τη δεις, βέβαια, είναι ότι πρωταγωνιστεί η Σοφία Βεργκάρα!

Η Ντανιέλα Ρίβα, λοιπόν, την οποία υποδύεται η γνωστή ηθοποιός και μοντέλο, έχει επιλέξει μαζί με τη φίλη-συνεργάτη της Κούπερ (Ριζ Γουίδερσπουν) μία Cadillac De Ville Convertible του 1966 με κινητήρα V8 των 340 ίππων για να... σπείρουν τον πανικό στο Τέξας, τη στιγμή που βρίσκονται στο... στόχαστρο διεφαθρμένων αστυνομικών και δολοφόνων.

BMW M3 Mission Impossible: The Rogue Nation

Για πέμπτη φορά ο Ίθαν Χαντ (Τομ Κρουζ) ετοιμάζεται να λάβει μέρος σε επικίνδυνες αποστολές. The Rogue Nation είναι ο τίτλος της πέμπτης ταινίας του franchise Mission Impossible. Για τις ανάγκες της ταινίας χρησιμοποίησε μία BMW M3, την οποία φρόντισε να διαλύσει αρκετές φορές στα γυρίσματα που έγιναν στο Μαρόκο, με τον ίδιο να αναλαμβάνει τις επικίνδυνες σκηνές.

Άλλωστε, έχει... συνηθίσει να συμμετέχει ο ίδιος σε αυτές, αντί να το πράξει αυτό κάποιος κασκαντέρ. Όσο για την Μ3, δε χρειάζονται συστάσεις. Απλά το εσωτερικό της έχει τροποποιηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες του εν λόγω sequel έχοντας εξτρά ζώνες ασφαλείας για οδηγό και συνοδηγό, που... αντέχουν σε τέτοιες σκηνές, καθώς και επιπλέον καλωδιώσεις στην κονσόλα.

Ford Crown Victoria Cop Car

Πρόσφατα βγήκε στις αίθουσες και το Cop Car, όπου βλέπουμε το Ford Crown Victoria, το οποίο χρησιμοποιούσε από το 1998 μέχρι και το 2012 χρησιμοποιήθηκε και από την αστυνομία σε αρκετές πολιτείες της Αμερικής.

Ως... μπατσικό το βλέπουμε και στην ταινία Cop Car, όπου ο σερίφης της πόλης Κρέτζερ (Κέβιν Μπέικον) καταζητεί τους δύο πιτσιρικάδες που του το έκλεψαν για να κάνουν... μία βόλτα. Το Ford Crown Victoria κυκλοφόρησε στην αγορά από το 1992 μέχρι και το 2012, με το Ford Taurus να το διαδέχεται το 2010.

Audi A8 W12 Transporter Refueled

Νέο Transporter ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες από τον Σεπτέμβριο. Το τέταρτο sequel της σειράς έχει τίτλο Refueled, όμως στον ρόλο του Φρανκ Μάρτιν δε θα βρίσκεται πλέον ο Τζέισον Στέιθαμ.

Παρά ταύτα, οι παράγοντες της ταινίας θα συνεχίσουν την... παράδοση από τα προηγούμενα Transporter, όπου χρησιμοποίησαν ένα Audi. Αυτή τη φορά θα είναι το Α8 με τον κινητήρα W12 των 6.3 λίτρων, των 493 ίππων και των 625 Nm ροπής.

Όσο για τις επιδόσεις του, πιάνει τα 0-100 σε 4,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Με αυτό το... όπλο, λοιπόν, ο... νέος Φρανκ (Εντ Σκράιν) θα επιχειρήσει να μεταφέρει με ασφάλεια το πακέτο του έχοντας τη φήμη του 100% στις παραδόσεις και τους δικούς του κανόνες.

Αston Μartin DB10 James Bond Spectre

Για νέες περιπέτειες ετοιμάζεται και ο πασίγνωστος πράκτορας της MI6 Τζέιμς Μποντ. Στον ρόλο του θα είναι και πάλι ο Ντάνιελ Κρεγκ, ενώ... όλα τα λεφτά είναι η προσθήκη της Μόνικα Μπελούτσι.

Σε ό,τι αφορά το... μεταφορικό μέσο του Μποντ, αυτή τη φορά πρόκειται για μία Aston Martin DB10. Είναι η διάδοχος της DB9 και κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ, που έχει τίτλο Spectre, ενώ κάτω από το καπό θα βρούμε τον V8 κινητήρα των 4.7 λίτρων.

Ford Shelby Mustang Need For Speed

Για... μπόνους γυρίζουμε και λίγο τον χρόνο πίσω στο 2014 και στην ταινία Need For Speed. Βασισμένη στο γνωστό video game η εν λόγω ταινία είχε πρωταγωνίστρια από πλευράς... αλόγων την Ford Shelby Mustang. Τι να πρωτοπεί κανείς για ένα αυτοκίνητο που είναι από τα αγαπημένα πολλών ανθρώπων στον κόσμο (και εμού προσωπικά!!!).

Με κινητήρα V8 υπερτροφοδοτούμενο 5.8 λίτρων που αποδίδει 900 ίππους (μην τρίβετε τα μάτια σας... καλά διαβάσατε!!!), το ανάλογο body, χαμηλότερες αναρτήσεις και... 22άρια ελαστικά. Με αυτό το... super-wow αυτοκίνητο, ο Τόμπι Μάρσαλ (Άαρον Πολ) διέσχισε τις ΗΠΑ από το Μάουντ Κίσκο της Νέας Υόρκης στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

 

Τελευταία Νέα