Fashion Police... εντός Βουλής!

Μιχάλης Τσαμπάς
Fashion Police... εντός Βουλής!

bet365

Το «δεν υπάρχει» πουκάμισο του Βαρουφάκη ακόμη κάνει τον γύρο του κόσμου! Το G-Weekend Journal σας θυμίζει κι άλλες μεγάλες στυλιστικές στιγμές μέσα στο Κοινοβούλιο!

Δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι το πρόσωπο της χρονιάς. Όχι γιατί τα κατάφερε ιδιαίτερα καλά από την θέση του Υπουργού Οικονομικών. Άλλωστε πριν καλά-καλά συμπληρώσει ένα εξάμηνο στην θέση αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας τον έστειλε στον... κυβερνητικό πάγκο, βάζοντας στην θέση του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όμως ο Γιάννης Βαρουφάκης, έχει τον τρόπο να προκαλεί και να είναι μόνιμα στην... πρώτη γραμμή της δημοσιότητας. Πότε με αυτά που λέει κυρίως στα ξένα περιοδικά και πότε με τα ντυσίματα του! Το ευρύ κοινό τον... πρωτογνώρισε στα Eurogroup, όταν μακριά από το πρωτόκολλο οι στυλιστικές του επιλογές ήταν περίεργα σακάκια, πουκάμισα με διάφορα σχέδια και κυρίως φορεμένα εκτός παντελονιού.

Την βραδιά του δημοψηφίσματος το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Ανέβηκε στο Υπουργικό βήμα για δηλώσεις, με ένα t-shirt. Σαν να έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του και ένα... αναγκαίο κακό τον έκανε να ζητήσει τάιμ άουτ ή αλλαγή ώστε να πει «δυο κουβέντες» και να συνεχίσει τα τρίποντα. Την προπερασμένη Παρασκευή, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» μπήκε το... κερασάκι στην τούρτα.

Ακόμη κι ο Αλέξης Τσίπρας έριξε την... σπόντα του για την επιλογή αυτή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τον στόχο του τον πέτυχε. Κανείς δεν θυμάται για ποιον λόγο έγινε εκείνη η συνεδρίαση. Οι πάντες θυμούνται και θα θυμούνται για πολλά χρόνια το... ποικιλόχρωμο πουκάμισο του Γιάννη ή Γιάνη όπως το προτιμά. Οι φωτογραφίες και το video δεν άργησαν να γίνουν viral.

Έκαναν τον γύρο της Ελλάδας και του κόσμου. Facebook και Τwitter πήραν... φωτιά. Καινούρια ανέκδοτα... γεννήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Η αμφίεση Βαρουφάκη εντός του Κοινοβουλίου δεν ήταν πάντως η πρώτη που προκάλεσε χιλιάδες σχόλια και ατέρμονες συζητήσεις. Έγινε και στο παρελθόν πρόσφατο ή πιο μακρινό για διάφορους λόγους. Ας θυμηθούμε μερικές από τις παρουσίες των «πατέρων του έθνους» που... έκλεψαν την παράσταση. Όχι πάντα για καλό λόγο.

Το 'πε, το 'πε ο Παπαγάλος!

Η Ραχήλ Μακρή πριν πάρει μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ (για πόσο κανείς δεν ξέρει μιας και ήδη διαφοροποιήθηκε έντονα με δηλώσεις της) είχε κάνει την εμφάνιση της στο πολιτικό σκηνικό με την φανέλα των ΑΝΕΛ! Μια από αυτές τις... φανέλες πάντως συζητήθηκαν όσο λίγες. Πρωτοεμφανιζόμενη τότε, άβγαλτη στο... βουλευτικό κουρμπέτι έσκασε με ένα λευκό t-shirt που είχε μπροστά έναν τεράστιο παπαγάλο και... γέλασε το σύμπαν. Μέρες Βαρουφάκη είχαμε ζήσει και τότε. Social media, ανέκδοτα και πάει λέγοντας. Μέχρι και από το προεδρείο της Βουλής είχαν γίνει γενικές συστάσεις για τις στυλιστικές επιλογές των Βουλευτών. Η ίδια πάντως πολλές φορές ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί την επιλογή της.

Με συνέπεια στο... κακόγουστο ντύσιμο!

Επόμενη στην λίστα η κυρία Ιωάννα Γαϊτάνη. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό τις τελευταίες εβδομάδες καθώς είναι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν όχι στο «μνημόνιο 3» που έφερε η κυβέρνηση. Όσοι όμως έχουν την... λόξα να παρακολουθούν συχνά το κανάλι της Βουλής σίγουρα θα την γνωρίζουν από καιρό. Όχι γιατί κάποια από τις ομιλίες της εντυπωσίασε. Οι επιλογές στα ρούχα και κυρίως στα μπλουζάκια, αλλά και στο χτένισμα είναι αυτές που την... εκτόξευσαν σε δημοφιλία! Πολύχρωμες μπλούζες και ανάλογα σακάκια, αλλά και t-shirt με ήρωες από κινούμενα σχέδια κοσμούν την γκαρνταρόμπα της προερχόμενης από την Θεσσαλονίκη, κυρίας Γαϊτάνη! Η διαφορά της από άλλους βουλευτές είναι ότι δεν έκανε ένα... μπαμ και μετά χάθηκε. Αντίθετα δείχνει συνέπεια στον συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος. Αυτό της το αναγνωρίζουμε...

Ωχ Παναγιά μου και Χριστέ μου...

Πήρε 293 ψήφους (!!!) κι αφού εκμεταλλεύτηκε κάτι... καραμπόλες μετά τις περιφερειακές εκλογές, έζησε για μερικούς μήνες το όνειρο να είσαι βουλευτής! Ο λόγος για την κυρία Μαρία Σταυρινούδη-Σόδη από τη Χίο! Η παρουσία της στην πολιτική μικρή, αλλά πρόλαβε να αφήσει το... στίγμα της, η αισθητικός στο επάγγελμα. Από την πρώτη της ώρα κιόλας στο Κοινοβούλιο έγινε γνωστή. Ο λόγος δεν ήταν κάποια... επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, αλλά η εμφάνιση της την ώρα που κλήθηκε να ορκιστεί.

Με ένα βαθύ ντεκολτέ, που θα νόμιζε κανείς ότι μετά τον όρκο θα έφευγε... σφαίρα για Γονίδη, η κυρία Σόδη κέρδισε εκείνο το «15λεπτο δημοσιότητας» που αντιστοιχεί στον καθένα μας! Ο εκτελών χρέη προέδρου εκείνη την ώρα Γιάννης Τραγάκης είχε από ψηλά... ανοιχτούς ορίζοντες. Ξέχασε όμως ότι είχε και ανοιχτά μικρόφωνα. Έτσι το «Ωχ Παναγία μου και Χριστέ μου» που αναφώνησε σοκαρισμένος πέρασε στην ιστορία. Ίσως και στα πρακτικά... Στην περίπτωση της, δεκτές πάντως οι ενστάσεις και οι αναφορές σε Έλενα Ράπτη και Όλγα Κεφαλογιάννη. Για ευνόητους λόγους.

Γουναράδικα και αμπέχονο

Για τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, αυτή η Κοινοβουλευτική περίοδος είναι η 2η. Πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής Καστοριάς το 2012. Η φράση «Ραντεβού στα γουναράδικα» που ιστορικά ανήκει στον Άρη Βελουχιώτη, αλλά πλέον την χρησιμοποίησε μέχρι και η... Ραχήλ Μακρή, τον έκανε γνωστό Πανελλήνιο όταν την είπε από το βήμα της βουλής. Άλλωστε από την Καστοριά είναι, τα γουναράδικα δεν του είναι άγνωστα. Παράλληλα και το... αμπέχονο που συνήθιζε να φοράει (άλλωστε αυτοπροσδιορίζεται ως αναρχικός) προκαλούσε αίσθηση, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι περισσότεροι γύρω του ήταν με σακάκια, κοστούμια και γραβάτες. Πάντως στην 2η θητεία του, ως κυβερνητικός βουλευτής πλέον φόρεσε και σακάκι. Άλλωστε προεδρεύει και σε επιτροπή της Βουλής, οπότε...

Πουκάμισο α λα Μπαλαφούτη!

Η αλήθεια είναι ότι ο Παύλος Χαϊκάλης δεν περίμενε την παρουσία του στην Βουλή για να γίνει γνωστός. Το... βουλευτιλίκι κι εσχάτως το Υπουργιλίκι μπορεί να του μεγάλωσαν τον λογαριασμό τραπέζης, αλλά διάσημο δεν τον έκαναν. Πολλά χρόνια πριν είχε φροντίσει γι' αυτό και η κρατική και η ιδιωτική τηλεόραση Συνήθως είναι προσεγμένος όσο αφορά τις στυλιστικές του επιλογές. Όμως κι αυτός κάποια στιγμή το ατόπημα το έκανε κι εμφανίστηκε στην Βουλή με κοντομάνικο ριγέ χρωματιστό πουκάμισο. Δεν ήταν σίγουρα η καλύτερη στιγμή του, καθώς περισσότερο θύμιζε τον «διαχεριστή Μπαλαφούτη» της «Πολυκατοικίας» και τον «Μίμη» του «50-50», παρά βουλευτή.

Το γιλεκάκι που φορείς

Ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι ο πρώτος διδάξας εντός Βουλής. Μη έχοντας ξεχάσει την δημοσιογραφική του... καταγωγή, ήταν από τους πρώτους εντός κοινοβουλίου που είχαν απαρνηθεί το dress code. Από το μακρινό... 2007 που εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής. Συνεχώς με ένα μπεζ γιλέκο με πολλές τσέπες σαν αυτά που συνηθίζαμε να βλέπουμε στις τηλεοπτικές μας οθόνες από τους πολεμικούς ανταποκριτές σε Βοσνία και Ιράκ!

Κάτι σαν... σήμα κατατεθέν έγινε για τον ίδιο, μέχρι να εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο, ο Νίκος Φίλης. Δημοσιογράφος κι αυτός, προτιμά κάτι πιο άνετο από τα σακάκια, τα οποία πάντως εσχάτως (αναγκαστικά μάλλον) τιμάει. Με γιλεκάκι και (το θρυλικό πλέον) πράσινο κοντομάνικο μπλουζάκι έδωσαν για πολλές μέρες στην προ δημοψηφίσματος εβδομάδα τις μάχες του. Θα νόμιζε κανείς ότι τον βλέπει παντού ταυτόχρονα, μιας και ήταν η... στολή του τόσο εντός Βουλής, όσο και εντός τηλεοπτικών πάνελ!

 

Τελευταία Νέα