Το ημερολόγιο της καταστροφής!

Νίκος Ρόλλας
Το ημερολόγιο της καταστροφής!

bet365

Από την εθνική Eλλάδος που κέρδισε τον θαυμασμό όλου το πλανήτη στο... εθνικό μπάχαλο! Το G-Weekend Journal... κρατάει ημερολόγιο και καταγράφει μέρα προς μέρα πως από τους «16» του Μουντιάλ, φτάσαμε στα ποδοσφαιρικά... Τάρταρα!

Στις 30 Ιουνίου του 2014, η Εθνική έφτανε μία... ανάσα από την πρόκριση της στις 8 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν και έχουν περάσει μόλις 13 μήνες, η επιτυχία αυτή, φαντάζει αρκετά μακρινή, εξαιτίας των όσων ζούμε τον τελευταίο χρόνο που θυμίζουν... θέατρο παραλόγου. Ή μάλλον για την ακρίβεια, θα λέγαμε επιθεώρηση και κακόγουστη μάλιστα. Όχι σαν εκείνες που πηγαίνει ο κόσμος για να ξεχάσει τα προβλήματα της καθημερινότητάς του, αλλά σαν αυτές που μετανιώνεις στο πρώτο 5λεπτο για την επιλογή σου...

Στο διάστημα, λοιπόν, που μεσολάβησε από εκείνο το βράδυ, με το γκολ του Παπασταθόπουλου στις καθυστερήσεις και το χαμένο πέναλτι του Γκέκα, έγιναν πολλά, που είχαν ως αποτέλεσμα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει τεθεί ουσιαστικά νοκ άουτ από το Euro 2016 (σ.σ υπάρχουν κάποιες μαθηματικές ελπίδες), να έχει υποστεί απίστευτη κατρακύλα στο FIFA Ranking (44η θέση) και στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου να μπαίνει στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας.

Το «Gazzetta Weekend Journal» αποκαλύπτει το ημερολόγιο της καταστροφής και το η Εθνική, από ομάδα μοντέλο, έγινε... μπ@υρδ€λ@ σε ένα χρόνο.

30 Ιουνίου 2014: Η μη ανανέωση της συνεργασίας με τον Φερνάντο Σάντος ήταν γνωστή. Το ίδιο ίσχυε και για τον Τάκη Φύσσα, τον άνθρωπο που εκτελούσε χρέη τεχνικού διευθυντή και φρόντιζε για τα οργανωτικά και όχι μόνο θέματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Και λέμε «όχι μόνο» γιατί ουκ ολίγες φορές, έσβησε... φωτιές που πήγαν να ανάψουν εντός της ομάδας, ενώ άλλες τόσες λειτούργησε ως... ασπίδα. Την τελευταία μέρα του Ιουνίου λοιπόν η ΕΠΟ τον αποχαιρέτησε και τυπικά.

1 Ιουλίου 2014: Η αποστολή της Εθνικής επιστρέφει από την Βραζιλία, έχοντας φτάσει στις 16 ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως κάποιος λείπει από το αεροπλάνο: Ο Φερνάντο Σάντος και το πρώτο μπάχαλο ξεκινάει. Ο Γιώργος Σαρρής λέει οτι ο Πορτογάλος είχε ήδη κλεισμένα τα εισιτήρια για Λισαβόνα, ενώ ο Ομοσπονδιακός τεχνικός επιμένει πως ήθελε να γυρίσει με τους ποδοσφαιριστές, αλλά η ΕΠΟ του είχε κλείσει άλλα εισιτήρια.

25 Ιουλίου 2014: Μετά από... παρέλαση ονομάτων, η ΕΠΟ ανακοινώνει την πρόσληψη του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ενός προπονητή με μεγάλο βιογραφικό από το οποίο απουσιάζουν όμως οι επιτυχίες, καθώς αν και είχε δουλέψει σε ομάδες όπως η Τσέλσι, η Βαλένθια, η Γιουβέντους, η Ρόμα και η Ίντερ, οι μοναδικοί τίτλοι που είχε να επιδείξει ήταν ένα Κύπελλο Ιταλίας, ένα Ισπανίας και ένα UEFA Super Cup. Στην Ομοσπονδία όμως δεν σκέφτηκαν ούτε αυτό, ούτε οτι θα ήταν η πρώτη φορά που θα δούλευε σε Εθνική ομάδα, ούτε φυσικά την φήμη που τον συνόδευε οτι πρόκειται για άνθρωπο που δεν χαρίζει... αποζημιώσεις.



7 Σεπτεμβρίου 2014: Το πρώτο δείγμα της Εθνικής, επί των ημερών Ρανιέρι είναι αρνητικό. Η Εθνική χάνει 1-0 από την Ρουμανία, αλλά οι δικαιολογίες περισσεύουν. Τραυματισμοί, άδειο γήπεδο, ανετοιμότητα παικτών... Ήδη όμως οι πρώτες μουρμούρες έχουν την εμφάνισή τους για τις επιλογές του Ιταλού, που χρησιμοποίησε βασικό τον Μάνταλο, ενώ ο Διαμαντάκος όταν μπήκε στο παιχνίδι ξεκίνησε ως αριστερό εξτρέμ. Παράλληλα, γκρίνιες έχουν ξεκινήσει και για τους συνεργάτες του Ομοσπονδιακού τεχνικού, οι οποίοι χαρακτηρίζονται «κώνοι» από όσους ζουν από κοντά τις προπονήσεις.

29 Σεπτεμβρίου 2014: Ανακοινώνεται η επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη στην Εθνική, αυτή την φορά από την θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου, έχοντας ως στόχο να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο του Κλαούντιο Ρανιέρι με τους ποδοσφαιριστές, μετά την ήττα από την Ρουμανία. Φυσικά ούτε που πέρναγε από το μυαλό του «Κάρα» οτι λίγους μήνες αργότερα θα είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για την αποχώρησή του...

14 Οκτωβρίου 2014: Ένα καλό ημίχρονο στην Φινλανδία (1-1), δίνει κάποιες ελπίδες ενόψει της συνέχειας, όμως αυτές «καίγονται» άμεσα με την εντός έδρας ήττα από την Β. Ιρλανδία με 2-0. Έχοντας δει οτι δεν τραβάει το επιθετικό προφίλ στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, ο Κλαούντιο Ρανιέρι συνεχίζει να γεμίζει την εντεκάδα με επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, όπως ο Σαμαράς, ο Μήτρογλου, ο Αθανασιάδης και ο Καρέλης, που όλοι τους ήταν στην βασική εντεκάδα. Οι φιλοξενούμενοι χτυπάνε στις αντεπιθέσεις και παίρνουν μία νίκη, που πριν από λίγους μήνες θα ήταν ανέλπιστη.



14 Νοεμβρίου 2014: Μαύρη σελίδα για την ιστορία της Εθνικής ομάδας, που γνωρίζει την ήττα από τα Νησιά Φερόε στο Καραϊσκάκη, με αποτέλεσμα να... ξεχειλίσει το ποτήρι για τον Κλαούντιο Ρανιέρι και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την λύση του συμβολαίου. Υπόθεση που μόνο εύκολη δεν αποδεικνύεται, καθώς ο Ιταλός δεν δεχόταν να αποχωρήσει αν πρώτα δεν τον ικανοποιούσαν οικονομικά. Έτσι φτάσαμε στο να πάρει για 5 μήνες δουλειάς 750.000 ευρώ, δηλαδή 187.000 ευρώ για κάθε ματς.

12 Φεβρουαρίου 2015: Ο Γιώργος Καραγκούνης αφού έδωσε μάχη με τον Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος δεν συμφωνούσε με την πρόσληψη του Σέρχιο Μαρκαριάν (και ήθελε είτε τον Κετσπάγια, είτε τον Δώνη), καταφέρνει να περάσει την επιλογή του και ο Ουρουγουανός επιθετικός ανακοινώνεται και επίσημα. Που να το φανταζόταν ο «Κάρα» τι θα ακολουθούσε...



12 Μαρτίου 2015: Ενδεικτικό για την έλλειψη οργάνωσης που υπάρχει στην ΕΠΟ για το θέμα των αποζημιώσεων της εποχής Ρανιέρι, είναι η κόντρα που προέκυψε στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας μεταξύ του προέδρου Γιώργου Γκιρτζίκη και του Γιώργου Βούρβαχη, ο οποίος ήταν κάθετα αντίθετος οι συνεργάτες του Ιταλού τεχνικού να λάβουν 300.000 ευρώ για το διάστημα που έμειναν στην Εθνική.

27 Μαρτίου 2015: Ο Χοσέ Χολέμπας έχει αποχωρήσει από την προετοιμασία της Εθνικής λόγω ενός τραυματισμού, όμως το βράδυ της 26η Μαρτίου οι ιταλικές εφημερίδες αναφέρουν πως προπονήθηκε κανονικά με την Ρόμα. Αποτέλεσμα; Μέχρι το μεσημέρι της 27ης Μαρτίους να επικρατεί ένα χάος για το όντως ο ομογενής αμυντικός ήταν τραυματίας ή τον παρίστανε, προκειμένου να γυρίσει στην «Αιώνια Πόλη». Η ΕΠΟ επίσημα, αλλά και ο ίδιος ο παίκτης έλεγαν οτι όντως υπήρχε πρόβλημα, όμως στο εντός έδρας παιχνίδι με την Νάπολι στις 4 Απριλίου, ο Χολέμπας όχι απλά είναι στην αποστολή αλλά ξεκινάει και βασικός.

13 Ιουνίου 2015: Είναι περιττό να πει κανείς κάτι για το παιχνίδι Νησιά Φερόε-Ελλάδα. Το τελικό 2-1, τα λέει όλα για το μέγεθος της ντροπής και της κατρακύλας που έχει υποστεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.



21 Ιουλίου 2015: Ξεκινάει ένα άνευ προηγουμένου μπάχαλο, με τον Σέρχιο Μαρκαριάν να ανακοινώνει την παραίτησή του, τον Γιώργο Γκιρτζίκη να τον στηρίζει και τις πρώτες ενδείξεις για το κλίμα που υπάρχει στην Εθνική να κάνουν την εμφάνισή τους. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ήθελε να φύγει ο Νίκος Κωστένογλου, ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν αρνητικός για να μην χρεωθεί ο Έλληνας προπονητής την αποτυχία και ο Ουρουγουανός ετοιμαζόταν να φύγει. Με δεύτερη δήλωσή του μάλιστα ουσιαστικά έβαζε... βέτο, λέγοντας ή αυτοί ή εγώ, προκειμένου να γίνει πράξη η επιθυμία του προέδρου της ΕΠΟ και να φύγει ο «Κάρα» από την θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου.

 

Τελευταία Νέα